به دنبال هشدار فرانسه مبنی بر سرکوب هر گونه تجمع و تظاهراتی در حاشیه نشست گروه ۷ که به میزبانی این کشور برگزار می شود، روز پنجشنبه یک شهروند آلمانی مظنون به اقدام های خشونت آمیز در جریان نشست سران گروه ۲۰ در هامبورگ آلمان در سال ۲۰۱۷ ، از فرانسه اخراج شد.
این شهروند آلمانی هفته پیش در ساحل عاج دستگیر شد و ضمن تبعید به آلمان، فرانسه او را از حضور در این کشور تا پایان نشست مزبور منع کرده است.
این تبعه آلمانی در گفت وگو با رادیوی آلمانی "دریکلند" گفت که قرار بود به عنوان خبرنگار برای پوشش نشست به بیاریتز برود. پاریس این شهروند آلمانی را پیش از نشست سران گروه ۷ که قرار است از ۲۴ تا ۲۶ اوت (۲ تا ۴ شهریورماه) در شهر ساحلی بیاریتز در جنوب فرانسه برگزار شود، اخراج کرد. وزارت کشور فرانسه اخراج این تبعه آلمانی را تأیید کرده است.
این اقدام فرانسه، تلاشی آشکاری از سوی کاخ الیزه برای جلوگیری از خشونت احتمالی اعتراضی در جریان نشست گروه ۷ است.
فرانسه در حالی در آستانه میزبانی رهبران ۷ کشور بزرگ صنعتی جهان قرار دارد که این کشور از ۱۷ نوامبر سال ۲۰۱۸(۲۶آبان ۹۷) شاهد تجمع ها و تظاهرات معترضان به سیاست های اقتصادی دولت و ضد نظام سرمایه داری است؛ اعتراض هایی که با ۳۰۰هزار نفر در روز نخست آغاز شد و اگر چه تعداد جمعیت معترضان تا به کمتر از ۱۰هزار نفر رسیده اما همچنان زنده است.
روزنامه انگلیسی زبان "اکسپرس" در تحلیلی با پرداختن به اخراج یک شهروند آلمانی از فرانسه می نویسد: دولت فرانسه امسال قوانین "ضد شورش" بحث برانگیز را در تلاش برای مهار جنبش جلیقه زردها که موجب درگیری های شدید بین معترضان و نیروهای پلیس و نیز غارت شده وضع کرد.
اکسپرس افزود: وزارت کشور فرانسه اوایل هفته گذشته تبعید این شهروند آلمانی که متهم بهارتکاب به "اقدامات خشونت آمیز علیه مقامات اجرای قانون" در اجلاس G۲۰ در هامبورگ که منجر به درگیری های شدید بین معترضین و پلیس شد را تایید کرده است.
وزارت کشور فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد: "این مرد به دلیل داشتن روابط قوی با جنبش فوق چپگرای آلمان و نیز درگیری در اقدامات خشونت آمیز برای پلیس به عنوان عنصری نامطلوب شناخته شده است. حضور او در خاک فرانسه ، با توجه به رفتار گذشته اش یک تهدید واقعی و جدی برای نظم عمومی است."
ممنوعیت سفر او در ۲۹ اوت ، سه روز پس از پایان اجلاس سران گروه ۷ برداشته می شود.
این چپگرای آلمانی دولت فرانسه را متهم کرده که می خواهد پیش از اجلاس سران گروه ۷ با حضور بوریس جانسون، دونالد ترامپ و آنگلا مرکل، بر معترضان اعمال فشار و تجمع ها را سرکوب کند.
«موریل روئف» وکیل او، اقدام فرانسه علیه موکلش را بی اعتبار عنوان کرده و گفته پاریس به دنبال خاموش کردن فعالان ضد دولتی است.
روئف در گفت و گو با رادیو "یورپ ۱" فرانسه، پیش از اینکه این کشور را به استفاده از اقدام های "غیرقابل توجیه" برای "نقض آزادیهای اساسی شهروندان" محکوم کند گفته "ما در حال گرفتار شدن در نوعی پارانویای دولتی هستیم. "
اقدام فرانسه در حالی است که این شهروند آلمانی عضویت خود در حزب چپ رادیکال و مشارکت در اقدام های خشونت آمیز در جریان نشست گروه ۲۰ را انکار می کند.
وحشت مکرون در آستانه نشست گروه ۷
در اوایل سال جاری میلادی، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه ، در واکنش به جنبش ضد دولتی "جلیقه زردها" که کشور را گرفتار هرج و مرج و اقتدار این رئیس جمهور جوان را تضعیف کرده، سرکوب اعتراضات را که آنها را غیرمجاز می داند، آغاز کرد.
اکسپرس می نویسد: دولت مکرون از آن زمان قوانین سختگیرانه ضد شورش را وضع کرده که به پلیس این حق را می دهد که هر شخصی که پیش از این به عنوان یک مشکل شناسائی شده مانع از حضور در تجمع ها و تظاهرات کند.
اگرچه از جمعیت جلیقه زردها در طول ۹ ماه گذشته به تدریج کاسته و به کمتر از یک سی ام روز نخست رسیده اما مقام های فرانسوی در انتظار موج تازه ای از ناآرامی ها در آستانه نشست گروه ۷، امنیت را در سراسر بیاریتز محل برگزاری این نشست تقویت کرده اند.
"کریستوف کاستانر" وزیر کشور فرانسه ماه گذشته هشدار داده بود: نیروهای امنیتی با هرگونه تظاهرات و تجمع در حاشیه اجلاس گروه ۷ برخورد و آن را سرکوب می کنند. او گفته بود؛ برگزاری این نشست که فرانسه از سال ۲۰۱۱ تا کنون میزبان آن نبوده، به لحاظ امنیتی خطراتی برای کشور متبوعش دارد؛ از همین رو برنامه ریزی های فوق العاده ای برای جلوگیری از هرگونه تظاهرات خشونت آمیز در حاشیه آن اتخاذ شده است.
او با هشدار درباره اقدامات احتمالی تروریستی در زمان برگزاری اجلاس گروه ۷، گفت: ما برای فرضیه مقابله با تجمع ها آماده می شویم. اگر این تجمع ها خشونت آمیز باشد ما آنها را سرکوب خواهیم کرد.
اقدام اخیر فرانسه در اخراج تبعه مضنون به اقدام های خشونت آمیز آن هم در دو سال گذشته و تقویت اقدام های امنیتی خود در آستانه نشست گروه ۷ نشان از ترس و واهمه مکرون و دولتش دارد که گمان می رود جلیقه زردها می توانند در جریان برگزاری این نشست، فرانسه را به چالشی عظیم مواجه کنند.
در اعتراض های مردمی در فرانسه از ۱۷ نوامبر سال میلادی گذشته(۲۶ آبان ۹۷) تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ تجمع در سرتاسر فرانسه برگزار و درگیری معترضان با پلیس منجر به بازداشت ۶هزار جلیقه زرد، زخمی شدن افزون بر ۲هزار نفر از معترضان و افزون بر یک هزار نیروی پلیس فرانسه شده است.