تربت حیدریه- ایرنا- برای حفاری چهار حلقه چاه به منظور جبران کم آبی تربت حیدریه ۴۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس جمهوری اختصاص یافته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه گفت: حفاری این چاه ها در دشت های "جعفرآباد" و "اسفیوخ" در دست اقدام است.

صادق یوسفی روز شنبه در نشست خبری با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۱۰ کیلومتر خط انتقال آب و به همین میزان خط انتقال برق پیش بینی شده است افزود: از محل همین اعتبارات، اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب آشامیدنی نیز در دست اقدام است.

وی طول شبکه های آب رسانی تربت حیدریه را ۵۵۰ کیلومتر ذکر کرد و اظهار داشت: از این میزان، ۲۰ تا ۲۵ درصد فرسوده و نیازمند مرمت و بازسازی است.

وی گفت: برای اصلاح خطوط آبرسانی که طرح آن از محدوده دشت "ازغند" آغاز شده نیز علاوه بر اعتبارات ملی چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز از محل منابع استانی اختصاص یافته که از این مبلغ ۲ میلیارد ریال آن برای آبرسانی تربت حیدریه و بقیه در بخش رباط سنگ (رخ)  هزینه می شود.
یوسفی افزود: همچنین در اجرای طرح "شهرهای دارای تنش آبی" که اعتبارات خاصی به آن اختصاص یافته است، بنا داریم ۷۰۰ مورد انشعاب های فرسوده مشترکان را به صورت رایگان تعویض کنیم که تا کنون ۲۰۰ مورد آن انجام شده است.

وی با اشاره به اجرا و افتتاح طرحهای آبرسانی در هفته دولت امسال اظهار داشت: در این هفته طرح اصلاح توسعه شبکه آب در شهر بایگ به میزان ۲ کیلومتر و با یکهزار و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی عملیاتی می شود که با تکمیل آن، ۴۰۰ خانوار منطقه از مزایای آن بهره مند می گردند.
وی گفت: برای رفع بوی بد تصفیه خانه این شهر نیز سه هزار متر مکعب لجن با هزینه ۲۰ میلیارد ریال به خارج از شهر منتقل شد و کار انتقال لجن در محل مشخص شده همچنان ادامه دارد.
یوسفی از کسب گواهی کنترل کیفی آب آزمایشگاه مرکزی تربت حیدریه خبر داد و افزود: آزمایشگاه مرکزی آب تربت حیدریه موفق به کسب استانداردهای بین المللی شده که در نوع خود توفیق بزرگی است.

وی اظهار داشت: طرح واگذاری یکهزار و ۱۰۰ انشعاب آب در تربت حیدریه در دست اقدام است که تاکنون ۵۰ درصد آن واگذار شده و در حوزه فاضلاب نیز پنج نقطه در شهر شناسایی شده است که باید شبکه فاضلاب در این مناطق عملیاتی شود و پیش بینی می شود در مجموع دو هزار و ۵۰۰ انشعاب فاضلاب به مشترکان واگذار شود که تاکنون ۱۰۰ مورد آن انجام شده است.

وی میزان طلب این شرکت از دستگاه های اجرایی دولتی را حدود ۲۵ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در صورت پرداخت بدهی توسط مشترکان، بسیاری از مشکلات این شرکت رفع می شود.

یوسفی افزود: با اینکه تابستان امسال بسیار گرمتر از سال های گذشته بود، قطع آب نداشتیم و این بدان خاطر بود که امسال ۱۱۲.۵ لیتر در ثانیه به میزان استحصال و تولید آب آشامیدنی شهر افزوده شد.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون، سه میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب آب در تربت حیدریه تولید و استحصال شد که این میزان در مقایسه با پارسال ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه، ۲۷ روستای تابع این شهرستان را با جمعیت بالغ بر ۳۰ هزار نفر زیر پوشش دارد که در مجموع آب آشامیدنی این خطه از ۳۳ حلقه چاه تولید و استحصال می شود.
شرکت آبفای تربت حیدریه چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن را با جمعیت شهری ۱۶۴ هزار نفر و جمعیت روستایی ۳۰ هزار نفر در ۲۷ روستا را زیر پوشش دارد که این تعداد به جز روستاهایی است که زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

۷۰۷۹/۶۱۲۱/۶۰۵۳