در سیستم باز فروش، کنتوری مادر برای روستا نصب و مامور شرکت توزیع از طریق همان کنتور میزان برق مصرفی مشترکان و هزینه پرداختی را اعلام میکند اما در سیستم تک خوانی، هر مشترک یک کنتور جداگانه دارد و به صورت جداگانه نسبت به قرائت کنتور و چاپ قبض آن اقدام میشود.
هیوا لهونیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح تکخوانی کردن کنتور برق این روستاها آغاز شده و امیدواریم با تلاش نیروهای این شرکت در آینده ای نزدیک اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اضافه کرد: اصلاح و بهینه سازی شبکه روستایی این استان و آماده کردن آن برای تبدیل به سیستم تکخوانی حدود ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
لهونیان یادآور شد: ۶ هزار و ۵۸ کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی در استان وجود دارد که ۷۴۷ کیلومتر آن معادل ۱۴ درصد به کابل خودنگهدار تبدیل شده ضمن اینکه یک هزار و ۵۲۷ کیلومتر از شبکه فشار ضعیف نقاط مختلف این استان فرسوده است و نیاز به اصلاح و بهسازی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۱۹ روستای زیر ۱۰ خانوار از نعمت برق محروم هستند، گفت: از این تعداد، ۹ روستا بالای پنج خانوار هستند که اقدامات لازم برای احداث شبکه انجام شده و تامین برق آن در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان از برنامه ریزی برای برق دار کردن ۱۰ روستای باقیمانده در سال های آینده خبر داد و افزود: از این ۱۰ روستا نیز برق ۶ روستا در شهرستان های بانه، بیجار و کامیاران از طریق سامانه های خورشیدی تامین میشود.
۴۶ درصد مصرف برق کردستان در بخش خانگی، ۲۶ درصد کشاورزی، ۱۰ درصد صنعت، ۹ درصد عمومی و ادارات و بقیه در بخش های دیگر است.
شرکت توزیع نیروی برق کردستان به ۶۵۰ هزار مشترک خدمات میدهد و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار از نعمت برق برخوردار هستند.
۷۳۵۵/۹۱۰۲