تهران- ایرنا- برخی از رسانه‌های داخلی، عملکرد صدا و سیما در انتقاد از رئیس اسبق قوه قضاییه را مورد توجه قرار داده و عنوان کردند:صداوسیما مواجهه با لاریجانی‌ها را کلید زده است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز (شنبه ۲۶ مردادماه) رسانه های داخلی نشان می دهد که موضوع انتقاد صدا و سیما از آیت الله "صادق آملی لاریجانی" رئیس سابق قوه قضاییه مورد توجه رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب قرار گرفته اما هیچ یک از رسانه های منتسب به جریان اصولگرا به این موضوع نپرداخته اند.

 رسانه های اصلاح طلب در این خصوص متذکر شدند: همزمان با بروز موج تخریب‌ها و انتقادات از آیت‌الله آملی لاریجانی، در رسانه ملی هم بحثی میان مرتضی حیدری، اسفندیاری و دلاوری مطرح شد و روی آنتن رفت و ویدئوی آن هم درباره دستور رئیس پیشین قوه قضا برای بازداشت مجریان پایش به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. حیدری و اسفندیاری در این ویدئو ادعا داشتند به خاطر انتقادات‌شان از یک روند دادرسی قضایی، شخص رئیس قوه احضارشان کرده بوده و قصد بازداشت‌شان را داشته است.

به عقیده رسانه های منسوب به جریان اصلاح طلب، رویه اخیر اصولگرایان در ارتباط با برادران لاریجانی حاکی از این است که اختلافات آنها زودتر از آنچه تصور می‌شد علنی شده است.

همچنین این رسانه ها آورده اند: برخی معتقدند ماجرا، جدال طیف ها با طیف لاریجانی‌ها در قوه قضائیه است و برخی معتقدند که اصولگرایان فراتر از آن به دنبال لاریجانی‌زدایی از ساختار قدرت‌اند.

رسانه های یاد شده بر این باورند که در طیف اصولگرایی، لاریجانی و جریان نزدیک به او حسنه‌ترین روابط را با دولت فعلی دارند و از همین منظر هم مورد خشم و کینه بخشی از اصولگرایان قرار دارند.

مواجهه اصولگرایان با لاریجانی ها؛ گمانه زنی از موضوع شخصی بودن برخوردها با لاریجانی؛ واکنش رئیس بسیج سازمان صدا و سیما به انتقادها علیه لاریجانی؛ انتقادهای رئیس جامعه مدرسین از لاریجانی؛  تشبیه منتقدین لاریجانی به "مجاهدان روز شنبه"؛ غیر واقعی نامیدن جبهه گیری اصولگرایان و صدا و سیما علیه لاریجانی و ریشه یابی انتقادها از رئیس اسبق قوه قضاییه از محورهای مورد بررسی رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در باب انتقاد صدا و سیما از "صادق آملی لاریجانی" است.

مواجهه اصولگرایان با لاریجانی ها

به گزارش روزنامه شرق، صداوسیما و اصولگرایان مواجهه با لاریجانی‌ها را کلید زدند. این روزنامه در گزارشی آورده است: می‌گویند صداوسیما و فراتر از آن جریان اصولگرایی در رویکرد جدید خود در نقد و بازخواست از صادق لاریجانی به یک تناقض اساسی بر خواهد خورد. اینکه چطور یک‌شبه رویکردشان نسبت به رئیس سابق قوه قضائیه تغییر کرده است! آنها که تا پیش از این هیچ‌گونه نقدی را بر قوه قضائیه برنمی‌تابیدند و نقدهای جریان یا چهره‌های اصلاح‌طلب و مستقل را در راستای دشمنی و تضعیف این قوه تفسیر می‌کردند چطور خودشان یک‌شبه منتقد شده‌اند؟ برخی معتقدند ماجرا، جدال طیف ها با طیف لاریجانی‌ها در قوه قضائیه است و برخی معتقدند که اصولگرایان فراتر از آن به دنبال لاریجانی‌زدایی از ساختار قدرت‌اند. در این صورت  ماجرا صرفا محدود به رئیس سابق قوه قضائیه نخواهد ماند و علی لاریجانی هم هدف گرفته خواهد شد.

این رسانه در ادامه نوشت:تضعیف موقعیت ریاست سابق قوه قضائیه فقط ماجرای یک فرد نیست، بلکه به‌طورقطع نه‌تنها روی آینده سیاسی صادق لاریجانی، بلکه روی آینده علی لایجانی هم تأثیر خواهد گذاشت؛ فردی که به نظر یکی از محتمل‌ترین گزینه‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خواهد بود. در طیف اصولگرایی، لاریجانی و جریان نزدیک به او حسنه‌ترین روابط را با دولت فعلی دارند و از همین منظر هم مورد خشم و کینه بخشی از اصولگرایان قرار دارند، آن هم درحالی‌که اصولگرایان روزبه‌روز فاصله خود را با حسن روحانی نه‌تنها بیشتر می‌کنند، بلکه بدل به مخالفان سرسخت او شده‌اند. بخشی از اصولگرایان به‌هیچ‌عنوان تمایلی به قدرت‌گیری علی لاریجانی ندارند و نامزدهای موردنظر خود را برای ۱۴۰۰ دنبال می‌کنند. در آن یکشنبه سیاه معروف مجلس، احمدی‌نژاد فیلم مخفی جلسه سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی را منتشر کرد که در آن ادعا می‌شد فاضل لاریجانی به دنبال دریافت رشوه یا حق‌وحساب در ازای جوش‌دادن یک‌سری معامله یا حل‌وفصل یک‌سری پرونده با استفاده از روابطش با برادرش است. رویه اخیر اصولگرایان در ارتباط با برادران لاریجانی حاکی از این است که اختلافات آنها زودتر از آنچه تصور می‌شد علنی شده است.

 

واکنش رییس بسیج سازمان صدا و سیما به انتقادها علیه لاریجانی

روزنامه آرمان در بخشی از مطلب خود نوشت: این جبهه‌گیری‌های اخیر به حدی عجیب و دور از انتظار بود که حتی اعتراض رئیس بسیج سازمان صدا و سیما را نیز برانگیخت. مسعود بصیری نوشت: «مجریان عزیز، الان‌من مدافع آملی‌لاریجانی نیستم اما چرا وقتی قدرت قضائی داشت این حرفارو نزدید؟ از شغلتون ترسیدید یا منتظر امروز شدید؟ اگر دارید حق می‌گید، همون موقع باید می‌گفتید. الان خیلی کار زشتی است به کسی که قدرت ندارد حمله کنید اگر حق نمی‌گید که بی‌تقوایی است».

همچنین تارنمای فرارو واکنش رئیس بسیج رسانه ملی به این موضوع را بازتاب داد و به نقل از وی نوشت: "چرا وقتی آملی‌لاریجانی قدرت داشت، این را نگفتید؟".رئیس بسیج رسانه ملی در توئیتی با انتقاد از این رفتار از این مجریان بپرسد اگر واقعا چنین اتفاقی افتاده، چرا در زمانی که ایشان در آن سمت بوده هیچ وقت گلایه‌ای نکردند و از ترس سکوت کرده بودند؟ او این رفتار را زیبنده تلویزیون ملی ندانسته است.حرف های سه مجری سیما در برنامه شبکه ۵ و انتقادات‌شان از آیت الله آملی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعتراض بصیری رئیس بسیج صدا و سیما را به دنبال داشت.

همزمان با موج تخریب‌ها و انتقادات از آیت‌الله آملی لاریجانی، در رسانه ملی هم بحثی میان مرتضی حیدری، اسفندیاری و دلاوری مطرح شد و روی آنتن رفت که ویدئوی آن درباره دستور رئیس پیشین قوه قضا برای بازداشت مجریان پایش به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. حیدری و اسفندیاری در این ویدئو ادعا داشتند به خاطر انتقادات‌شان از یک روند دادرسی قضایی، شخص رئیس قوه احضارشان کرده بوده و قصد بازداشت‌شان وجود داشته است.این ادعا سبب شد تا رئیس بسیج رسانه ملی در توئیتی با انتقاد از این رفتار از این مجریان بپرسد اگر واقعا چنین اتفاقی افتاده، چرا در زمانی که ایشان در آن سمت بوده هیچ وقت گلایه‌ای نکردند و از ترس سکوت کرده بودند؟ او این رفتار را زیبنده تلویزیون ملی ندانسته است.
 

جبهه گیری اصولگرایان و صدا و سیما علیه لاریجانی

روزنامه آرمان در بخشی از مطلب خود آورده است: در تمام طول مدت ریاست آملی لاریجانی بر قوه قضائیه، اصولگرایان هر انتقادی از او و اطرافیانش را تهمت می‌خواندند. به طور خاص در ماجرای ۶۳ حساب که پس از ریاست آیت‌ا... رئیسی اصلاح شد و تعداد حساب‌ها کاهش یافت، محمود صادقی پس از طرح موضوع با فشارهای زیادی روبه‌رو شد. در آن زمان محمود صادقی در مجلس خواهان روشنگری وزیر دادگستری در مورد برخی گزارش‌ها و شایعاتی شد که بر اساس آن سالانه ۲۵۰ میلیارد تومان سود به حساب‌های بانکی صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه واریز می‌شود. اما آقای لاریجانی نسبت به این درخواست واکنش شدیدی نشان داد و خطاب به رئیس جمهور که لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد را مایه شرمساری خوانده بود گفت: «اینکه نماینده‌ای از فراکسیون امید با کمال وقاحت از پشت تریبون مجلس، رئیس قوه قضائیه را متهم به واریز ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب شخصی خود کرده است، مایه شرمساری نیست؟». چندی بعد دستور بازداشت این نماینده مجلس نیز صادر شد که به واسطه برخی ریش سفیدی‌ها و مقاومت نماینده در برابر بازداشت شبانه موضوع فیصله پیدا کرد. همزمان با تلاش نیروهای امنیتی برای بازداشت محمود صادقی در توئیتر خود نوشت: «نباید مقابل تهمت‌ها علیه رئیس قوه قضائیه سکوت کرد». صداوسیما نیز به شدت علیه صادقی جبهه گرفت و به تخریب او پرداخت. حال با این اقدامات و رفتارها چگونه می‌توان انتقادات اصولگرایان و صداوسیما علیه صادق آملی لاریجانی را باور کرد؟

اعتماد در یادداشتی به قلم "عباس عبدی" در ستون نگاه روز با عنوان " ریشه یک برخورد ناصواب" منتشر کرده است.در بخشی از این یادداشت می خوانیم: اتفاقی مهم و تا حدی عجیب در صداوسیما رخ داد که ارزش توجه و تحلیل دارد. در یک برنامه تلویزیونی سه نفر گفت‌وگو می‌کنند که یکی از آنها مجری است و دو نفر مهمان نیز از گویندگان مشهور خبر و یک همکار وی هستند. مهمانان به تعریف واقعه‌ای می‌پردازند که ظاهرا در چند سال پیش و در یک برنامه تلویزیونی مطالبی را گفته‌اند که به مذاق یکی از مقامات مهم کشور خوش نمی‌آید. گوینده ماجرا می‌کوشد که نام نبرد، ولی مجری دخالت کرده و نام آقای صادق لاریجانی را به صراحت اعلام می‌کند و این نکته بسیار عجیبی است. پس از پخش آن برنامه، رییس قوه عصبانی می‌شود و صداوسیما را متهم به حضور نفوذی‌ها می‌کند. مهمان برنامه با لحن طنز می‌گوید که ماجرا را جدی نگرفتیم، ولی گفتند دارند می‌آیند دستگیرتان کنند!! گوینده مشهور خبر هم تاکید می‌کند که برای‌مان پرونده‌ای را باز کردند و احضار شدیم و با پادرمیانی رییس اسبق صداوسیما که در جلسات گوناگون به خدمت آقای رییس قوه رسیدند، غائله خاتمه می‌یابد. تا اینجای ماجرا خیلی عجیب است که صداوسیما جرات می‌کند یا اجازه پیدا می‌کند که تا این حد از خطوط قرمز خودساخته عبور کند و با لحن شوخی و حتی تمسخرآمیزی به بیان این داستان بپردازند. آقای صادق لاریجانی که دیگر در موقعیت ریاست قوه قضاییه نیستند و حرف‌شان خریدار جدی ندارد بطوری‌که یکی از مدیران نزدیک به ایشان نیز بازداشت شده‌اند و اکنون با چنین برنامه‌ای مواجه هستند، بهتر می‌توانند حس کنند که دیگران در طول سالیان زیاد ریاست ایشان از اتهامات یک‌سویه علیه خودشان چه کشیده‌اند؟ اتهاماتی که همین رسانه عامل انتشار آنها نیز بود. ایشان باید توجه می‌داشتند که حضور در ریاست قوه قضاییه موقتی است، دیر یا زود کسان دیگری خواهند آمد و آن پوشش و امنیت خاطری که کسی نتواند از گل کوچک‌تر به آنان بگوید از میان می‌رود.

روزنامه اعتماد در بخشی از گزارش منتشر شده خود با طرح سوالی مبنی بر اینکه "اقدامات صداوسیما و همراهی اصولگرایان در انتقاد از مسوولان سابق قضایی برای مقابله با فساد است یا موضوع به شخص آملی‌لاریجانی بازمی‌گردد؟" نوشت: پاسخ به این سوال حداقل در مقطع کنونی نه ساده است و نه ممکن، بنابراین چاره‌ای نیست به جز مرور تاریخ و بازخوانی رابطه رییس سابق قوه‌ قضاییه و صداوسیمای جمهوری اسلامی. آنچه توضیح واضحات است، رویکرد متفاوت جام‌جم در قبال قوای انتخابی و انتصابی است. «رسانه ملی» و مجریان و برنامه‌سازانش که برای دولت، گاندوهایی درنده‌خو ساخته و پرداخته‌اند و بارها و بارها نیز بر مجلس تاخته‌اند، از قوه‌ قضاییه و نقصان‌های احتمالی دستگاه عدلیه، چیزی نگفته‌اند که نگفته‌اند ولی با این حال، پس از تاکیدات مکرر رهبری در زمینه مبارزه با فساد بدون درنظر گرفتن مناسبات جناحی و نقش ویژه این دستگاه در برخورد با مفسدان اقتصادی، رویکرد رسانه ملی نسبت به قوه‌ قضاییه تغییرات اندکی به خود دید ولی این موضوع نیز تحمل نشد تا جایی که آملی‌لاریجانی در اظهاراتی صراحتا به انتقاد از رویکرد این سازمان در قبال قوه‌ قضاییه پرداخت. صاحب عالی‌ترین کرسی دستگاه قضا در روزهای نه چندان دور و نه چندان نزدیک، در دوم تیر ماه ۹۳ پس از تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی، یکی از صریح‌ترین انتقادات خود از صداوسیما را به زبان آورد.

این رسانه در ادامه نوشت:چه گفتمان فعلی «جام‌جم» در راستای مقابله با فساد باشد و چه انتقام شخصی، چه آن را پیامی نامحسوس به دیگران بدانیم یا صرفا تسویه‌حساب سیاسی با آملی‌لاریجانی، تفاوتی در اصل موضوع نمی‌کند. «رسانه ملی» بارها و بارها، حتی از تریبون‌های رسمی همچون صحن علنی مجلس، «میلی» خطاب شده و تحلیلگرانی گفته‌اند که در رقابت با شبکه‌های اجتماعی جا مانده اما به هر حال، همچنان تاثیرگذار است و چه‌ بهتر که خط‌شکن، سازمانی باشد با پشتوانه‌ای به‌مراتب مستحکم‌تر از رسانه‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی؛ رویکرد فعلی صداوسیما اگر با چاشنی فسادستیزی همراه شود و همه دستگاه ها را دربر ‌بگیرد، می‌تواند نوید روزگاری نو در ارتباط رسانه‌ها با دستگاه عدلیه را دهد؛ روزگاری که انتقاد به آنان چون دولت و شخص رییس‌جمهوری عاری از هزینه باشد و ترس توقیف بر جسم و جان ننشیند.

 انتقادهای رئیس جامعه مدرسین از لاریجانی

نامه نیوز مطلبی با عنوان "انتقادات تند آیت الله یزدی از آملی لاریجانی و حسن روحانی: به اسم مدرسه علمیه، از کجا آوردی کاخ ساختی؟/اگر نمیتوانی مملکت را اداره کنی، برو کنار!" منتشر کرده است.

به گزارش این تارنما،‌ فرید مدرسی روزنامه نگار در کانال شخصی خود نوشت:آیت الله محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین و عضو فقهای شورای نگهبان یکشنبه هفته گذشته با مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم دیدار کرده است.

به گزارش نامه نیوز، وی با انتقاد از آیت‌الله صادق لاریجانی‌آملی گفته است: هرچند در مساله‌ای نظر ولی‌فقیه خلاف عقیده من باشد، موظفم که اطاعت کنم؛ چون ضررش کمتر از شکستن حرمت ولایت و حاکمیت است. فلانی می‌گوید اگه این کار را نکنید نجف می‌روم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به‌هم می‌خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید. رییس دفتری که ۱۰ سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟! به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند! ... از کجا آوردی ساختی؟

 تشبیه منتقدین لاریجانی به "مجاهدان روز شنبه"

"مجاهدان روز شنبه!" عنوان مطلبی است که در روزنامه آرمان منتشر شده است. جمعه ۲۴ تیرماه ۱۲۸۸ خبر به محمدعلی شاه قاجار رسید که مشروطه خواهان تهران را گرفته‌اند و شاه درمانده به سفارت روس‌ها گریخت. وقتی این پیروزی مسجل شد، مطالب و نامه‌های فراوان بود که در پی آن منتشر شد و برخی افراد که نقشی در آن جنبش و پیروزی آن نداشتند، ناگهان با قطار فشنگ و چهره‌های انقلابی در عکس‌ها ظاهر شدند و این‌طور به نظر رسید که این همان‌ها بودند که مشروطه را به پیروزی رساندند. از قضا در ابتدای صف مجاهدان نیز قرار گرفتند و طلب سهم کردند؛ مجاهدانی که در تاریخ به «مجاهدان روز شنبه» معروف شدند. حال تاریخ یک بار دیگر در حال تکرار است و کسانی که در دوره ریاست آیت‌ا... صادق آملی لاریجانی هرچه در چنته داشتند برای حمایت از او به میدان آورده بودند، شدیدترین حملات را علیه رئیس سابق قوه قضائیه روا می‌دارند. صدا و سیمایی‌ها که روزگاری انتقاد یک نماینده مجلس از رئیس وقت قوه قضائیه را با هفته‌ها خبرسازی و تهمت پاسخ می‌دادند، حال خود در صف اول منتقدان قرار گرفته و مدعی هستند که در گذشته نیز انتقاداتشان از آملی لاریجانی مشکلاتی برایشان پدید آورده است.