تهران-ایرنا- عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل منطقه سخنان سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان به مناسبت سیزدهمین سالگرد پیروزی در سال ۲۰۰۶ را دارای نکات مهمی دانسته و استراتژی نیروهای مقاومت برای بازدارندگی و نیز توان آن برای جنگ را معادله ای جدید ارزیابی کرد.

وی در ادامه این مطلب نوشت که دنبال کردن سخنان سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان برای اطلاع یافتن و تحلیل اوضاع منطقه نه به این دلیل که دربرگیرنده اطلاعات و تحلیل‌های دقیق است، بلکه به این دلیل که دربرگیرنده پیش‌بینی‌هایی درباره آینده می باشد، لازم است.

عطوان در تحلیل سخنرانی سید حسن نصرالله به مناسبت پیروزی جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ افزود: سید حسن نصرالله در این سخنرانی که به مناسبت سیزدهمین سالگرد پیروزی بزرگ در جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ ایراد شد بر چند نکته مهم متمرکز شد که باید به آنها پرداخت؛

نخست : جنگ ژوئیه (تموز) جنگی آمریکایی بود و اسرائیل ابزار اجرای آن با هدف ایجاد خاورمیانه جدید و از بین بردن مقاومت لبنان و فلسطین و تغییر نظام سوریه و دامن زدن به اشغال عراق توسط آمریکا و ناکام گذاشتن پروژه ایران بود.

دوم: رژیم صهیونیستی و نه مقاومت لبنان طرفی بود که جنگ را متوقف کرد. چراکه قادر به ادامه آن نبود و از جان بولتون نماینده آمریکا در سازمان ملل که نخست با درخواست‌های عربی برای آتش‌بس مخالفت کرده بود خواست برای توقف جنگ گام بردارد چراکه ادامه آن به فاجعه بزرگی منجر می‌شد.

سوم: فرق بزرگی بین قدرت نظامی مقاومت لبنان در آن زمان با زمان کنونی وجود دارد. این واقعیتی است که کسی نمی‌تواند درمورد آن بحث کند و ژنرال‌های اسرائیلی به آن اذعان می‌کنند نوعی سپر استراتژیک را به وجود آورده که مانع این می‌شود که ارتش اسرائیل یک گلوله به سمت لبنان شلیک کند طوری که جنوب لبنان جزو امن‌ترین مناطق خاورمیانه و لبنان است.

چهارم: رژیم صهیونیستی در طول ۱۳ سال تلاش کرده که روح اعتمادبه نفس را در نیروهای خود بازسازی کند اما نتایج بسیار محدودی داشته است. اسرائیل هم از نظر زمینی و هم هوایی از انجام عملیات نظامی بزرگی نه فقط در لبنان بلکه در نوار غزه هم ناتوان است.

پنجم: محور مقاومت استراتژی واضحی دارد و مبنی براینکه هم قدرت جنگ دارد و هم توان بازدارندگی از آن  و این نظریه جدیدی است. قدرت این محور و قدرت آن به پاسخگویی و سرنگون کردن پهپاد آمریکا و توقیف نفتکش انگلیسی موجب شد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا از نظر نظامی دنبال اقدام نباشد و تهدیدهای خود را در حمله به پایگاه‌های سپاه پاسداران ایران عملی نکند.

ششم: جنگ با ایران به معنای جنگ با تمامی کشورهای منطقه و گروه های مقاومت است و نکته این است که معادلات قدیمی به طور کلی دگرگون شده‌اند و هرگونه تجاوزی به هر کشور یا سازمانی در این محور تجاوز به همگان است و همه به آن پاسخ می دهند.

عطوان معتقد است که با توجه به این نکات می‌توان گفت که اسرائیل از هرگونه جنگ آینده علیه لبنان پیروز بیرون نخواهد آمد بلکه سبیل بزرگ هرگونه جنگی در منطقه خلیج فارس بوده و جنگی که هزینه ای کلان دارد  همانطور که توقف هر کدام براساس شروط یا خواسته‌های آمریکا و اسرائیل مساله دشواری خواهد بود چراکه محور مقاومت همان محوری است که دست بالا را دارد و تصمیم‌گیرنده نهایی هم خود اوست.

وی افزود:اشاره سید حسن نصرالله به بازگشت مقاومت به کرانه باختری درباره اینکه جوانان نسل جدیدی که سنشان کمتر از ۱۴ سال است یک سرباز اسرائیلی را در قدس مضروب کردند قبل از اینکه یکی از آن‌ها به شهادت برسد و همچنین تلاش برای ربودن یک سرباز و کشتنش در نزدیکی شهرک غوش عتصیون نشان می‌دهد که هدف محور مقاومت تمرکز بر کرانه باختری و اکتفا نکردن به نوار غزه است. نسل آینده پرچم مقاومت را حمل خواهد کرد.

این تحلیلگر در پایان نوشت: هزینه‌های پایداری و مقاومت بسیار ارزانتر از هزینه‌های تسلیم در برابر دشمنی است که سست‌تر از خانه عنکبوت است. اینکه وزارت خارجه آمریکا فورا به صورت غیرمستقیم به این اظهارات اعتراض کند و درباره تبعات خطرناک آن صحبت کند این نشان دهنده میزان دردناک بودن و ترس اسرائیلی‌ها نیز هست و این مساله‌ای است که موجب خرسندی بسیاری در جهان اسلام می‌شود.