تهران - ایرنا - معاون عملیات حج تمتع مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمرگفت: ۴۳ زائربیمار برای ادامه درمان از بیمارستان مرکز پزشکی و بیمارستان عربستان سعودی به بیمارستان های ایران منتقل شدند.

محمود رضا فقیهی بامداد یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به اینکه این زائران بیمار از فرودگاه جده به ایران منتقل شدند، افزود: این زائران با نظر کمسیون اعزام مرکزپزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و با هماهنگی ستاد حج و زیارت مکه مکرمه به ایران منتقل شدند. 
وی توضیح داد: این زائران به دلایل بیماریهای مختلف و نا توانایی جسمانی بانظر کمسیون اعزام به همراه ۶ پزشک و پرستار از فرودگاه جده با هواپیمایی جمهوری اسلامی به ایران اعزام شدند.
معاون عملیات حج تمتع مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اضافه کرد: هر چند تعداد مراجعات زائران به مراکز درمانی بعد از ایام تشریق تاحدودی افزایش یافته است اما مراجعین عمدتا به علت سرماخوردگی و گرفتگی عضلات و نظایر آن خواستار دریافت خدمات درمانی هستند. 
فقیهی گفت: کادر پزشکی اعزامی به سرزمین وحی تا پایان عملیات حج آماده ارائه خدمات درمانی و پزشکی به زائران است. 
وی اعلام کرد: از آغاز عملیات حج تاکنون ۱۳ زائر ایرانی درمدینه منوره و مکه مکرمه جان باختند، که بیشترشان مشکلات بیماریهای قلبی و ریوی داشته اند.
به گزارش ایرنا، امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است. یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه می دهند.
۱۵ پزشک با تجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند، ضمن اینکه در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون و ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و پنج درصد نیز بیماری قلبی و عروقی دارند تعداد زنان حج تمتع ۱۳۹۸ بیشتر از آقایان است.
در حج امسال آمار سنی زائران پنج سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.
همچنین میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است و حدود ۸ هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ زائر نیز بالای ۸۰ سال و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.