تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند: بخشی از نظامیان نیروی دریایی آمریکا به همراه گارد ساحلی و نیروی دریایی سلطنتی مالزی (RMN) رزمایش پنج روزه مشترک موسوم به فعالیت آموزش دریایی (MTA) مالزی 2019 را در پایگاه دریایی "لوموت " در ایالت پراک این کشور جنوب شرق آسیا آغاز کردند.

به گزارش پایگاه خبری نیروی دریایی آمریکا MTA Malaysia 2019 یک قرارداد مشترک میان آمریکا و مالزی است که سبب شده در 25 سال گذشته  نیروی دریایی ایالات متحده و نیروی دریایی سلطنتی مالزی برای تقویت قابلیت های متقابل در تضمین امنیت و ثبات دریایی بایکدیگر همکاری مشترک داشته باشند.

"لیندا فاگان"معاون فرمانده  ساحلی منطقه آسیا- پاسفیک نیروی دریایی آمریکا دراین زمینه گفت: کار در کنار نیروی دریایی ایالات متحده و شرکای بین المللی در این رزمایش بخش مهمی از مأموریت آنها در حوزه آسیا-پاسفیک است. ما مفتخریم که با شرکای مالزی همکاری می کنیم و در کنار هم ما به تقویت مدیریت و امنیت دریایی در راستای حمایت از صلح و رفاه در منطقه متعهد هستیم.

طبق این گزارش، امسال مالزی و آمریکا 62 امین سال روابط مشترک دیپلماتیک را پشت سر می گذارند.

"آریس عدی تان بن عبدالله" معاون دریاسالار فرمانده ناوگان دریایی سلطنتی مالزی نیز در مورد این رخداد نظامی گفت: علاوه بر نیروی دریایی ایالات متحده و نیروی دریایی سلطنتی مالزی ، این اولین بار است که در این تمرینات سازمان اجرایی دریایی مالزی  نیز درگیر می شود.

 وی گفت: این رخداد فرصتی  برای نیروی دریایی و گارد ساحلی فراهم می کند تا ضمن ایجاد تفاهم متقابل ، دانش و افکار خود را درعرصه تقویت امنیت در دریا تبادل کنند.

این رزمایش که از روز 14 ماه جاری میلادی در آبهای مالزی آغاز شده، پس از پنج روز فعالیت به کار خود پایان خواهد داد.

طبق گزارش تارنمای نیروی دریایی آمریکا، در رزمایش امسال صدها نفر از ملوانان و ماموران گارد ساحلی از هر دو کشور با تمرکز بر فراگیری آموزش های لازم در آب و خاک به منظور تقویت قابلیت همکاری دریایی گرد هم می آیند. تمرینات نظامی در این دوره همچنین اقدام دیگری برای تقویت و پایداری روابط نیروی دریایی دو کشور در منطقه آسیا- پاسفیک است. این همکاری عملیاتی است و  مهارت ها و اعتماد ایجاد شده در حین کار مشترک در دریا ، قلب امنیت دریایی است.

براین اساس، نیروی دریایی آمریکا در دهه های اخیر فعالیت های مشترک و رزمایش نظامی و دریایی متعدد و مستمر با کشورهای مختلف در منطقه  آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام داشته است. عملیات مشترک آموزش دریایی با فیلیپین موسوم به سما Sama ؛ پاسفیک گریفین Pacific Griffin با سنگاپور؛ همکاری و آموزش آسیای جنوب شرقی (SEACAT) با حضور 12 کشور منطقه از جمله آنهاست.