به گزارش وزارت بهداشت، غلام رضا اصغری روز یکشنبه درباره تاثیر تحریم ها در وضعیت بهداشت و درمان افزود: هیات امنای ارزی در معالجه بیماران، تجربه زیادی در خرید تجهیزات پزشکی دارد و سالها است که این اقدام ملی و عام المنفعه را انجام میدهد. هیات امنای صرفه جویی ارزی به دلیل اینکه خرید تجهیزات را برای دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز درمانی دولتی انجام میدهد نیازهای آنها را تجمیع میکند و خریدها به صورت عمده سبب روند نزولی کاهش قیمت میشود، همچنین پشتیبانی جهت نگهداری تجهیزات خریداری شده را نیز برعهده دارد.
وی ادامه داد: هیات امنای صرفه جویی ارزی تجربه کارشناسی خود را برای ارتقای کیفیت خرید به کار میبرد، بنابراین تجهیزات با کیفیتتر و به روزتری را خریداری میکند که این امر موجب شده تا کیفیت بهتر و قیمت ارزانتر برای دانشگاهها فراهم باشد. بنابراین در شرایط تحریم بیش از گذشته به دانشگاههای علوم پزشکی کمک میکند تا تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کنند.
اصغری بیان کرد: از جمله اقداماتی که هیات امنای ارزی در معالجه بیماران انجام میدهد بحث اولویتی است که در خریدها از تولیدات داخل کشور نسبت به واردات انجام میدهد، به ویژه راجع به شرکتهای دانش بنیانی که تازه شکل گرفتهاند و این شرکتها معمولا قدرت مالی چندانی ندارند و هیات امنا با پیش خرید کردن از آنها میتواند کمک کند تا شرکتهای دانش بنیان نوپا رونق پیدا کرده و بتوانند تولیدات خود را در داخل کشور تداوم دهند. هیات امنا در تامین تجهیزات پزشکی و به تبع آن ایجاد سرمایه و اشتغال در داخل کشور کمک میکند و وابستگی کشور را از تجهیزات پزشکی وارداتی به حداقل میرساند.
عضو هیات امنای صرفه جویی ارزی اظهار داشت: مهمترین دستاوردهای نشستهای ماهانه هیات امنا ارائه گزارش عملکرد اعضای هیات امنا، ساماندهی جهت گیریها و عملکرد شرکتهای وابسته به هیات امنا است به این صورت که تا حد ممکن این شرکتها ادغام و محدود شوند تا بتوانند به صورت موثر در راستای اهداف وزارت بهداشت عمل کنند همچنین شفافیت بیشتر عملکرد و حسابرسی به هنگام و بهرهورتر شدن شرکتها نیز از جمله مباحثی است که در این جلسات مطرح و دنبال میشود.