سنندج – ایرنا – موضع دولت در استان کردستان برای بررسی فساد اداری کاملا شفاف است تا مصادیق فساد به صورت کامل از سوی دستگاه های نظارتی بررسی و سپس در خصوص آنها اطلاع رسانی شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان شامگاه یکشنبه در نشست هم اندیشی رسانه و توسعه، در واکنش به برخی اخبار مبنی بر رتبه نخست کردستان در فساد اداری اظهار داشت: استاندار کردستان از ریاست قوه قضاییه درخواست کرده تا دستگاه های نظارتی زیر مجموعه مصادیق فساد اداری در استان را بررسی و با هر مسئولی که کوچکترین رانت و یا سوء استفاده را داشته بشدت برخورد شود.
بهرام نصراللهی زاده با رد این خبر آن را حاصل نظرسنجی تلفنی اتاق بازرگانی ایران از ۳۹ نفر از فعالان اقتصادی عضو این اتاق در این استان دانست و افزود: از دستگاه قضا این انتظار هم می‌رود که با روشن شدن حقیقت ماجرا در استان، با مسببین نقش بستن بی اعتمادی در ذهنیت جامعه هم برخورد کند.
وی از آمادگی برای برگزاری نشستی با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و افرادی که این نظر سنجی را انجام داده اند و نیز کارشناسان اقتصادی استان و اصحاب رسانه خبر داد و یادآور شد: حاضریم این مساله در استان و در حضور خبرنگاران بررسی شود تا به صحت و سقم آن پی ببریم.
نصراللهی زاده به ضربه‌ای که این خبر به افکار عمومی وارد کرده نیز اشاره کرد و گفت: برخی رسانه‌ها با ترفند تحریف و فریب، از برخی افراد مصاحبه‌هایی در این ارتباط گرفته و منتشر کرده اند که خود مصاحبه شوندگان می‌گویند سر شان کلاه گذاشته و اصلا ماجرا آنطوری نبوده که منعکس شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با نقدی به فرآیند پاسخگویی مدیران دولت در کردستان و اینکه در ابن بخش مشکل داریم، اضافه کرد: شکل پاسخگویی به خبرنگاران و افکار عمومی صرف حضور در جلسات کاری نیست لذا خبرنگاران خود را محدود به دعوت در جلسات و تهیه خبر نکنند.
وی با بیان اینکه خبر منفی در جامعه باور پذیرتر است، تاکید کرد: این نوع خبرها به راحتی اصلاح پذیر نیستند و برخی رسانه‌های با جهت گیری و اهداف خاص حرکات منفی را منعکس و حرکات مثبت را نادیده می‌گیرند که این با اصل نقد سازنده منافات دارد.
نصراللهی زاده مدیران را نمادی از متن جامعه دانست و اظهار داشت: ساختار و رویکردهای جامعه تاثیرگذاری بسیاری دارد البته هر چه تحمل یک مدیر بالاتر باشد، آستانه نقدپذیری او بالاتر خواهد بود.
وی بالاتر بودن نرخ بیکاری در کردستان از میانگین کشوری را ناشی از اقتصاد غیرصنعتی دانست و افزود: برخی رسانه‌های تورم نقطه به نقطه را ملاک قرار داده و بر موضع اشتباه خود مصر هستند تا چهره‌ای درمانده از کردستان نمایش دهند در حالیکه نرخ تورم در کردستان امسال در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی ندارد.
وی افزود: در هر ماه ۹ هزار مورد نمونه گیری در استان در حوزه های مختلف توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و بخش های تابعه انجام می‌گیرد تا نرخ تورم مشخص شود البته همه ما متعهدیم تا سرسوزنی در این آمار خدشه نباشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان، جامعه امروز را به شدت نیازمند به هم اندیشی و گفتگو دانست و یادآور شد: اجماع نسبی بر سر مفاهیم اساسی، منجر به توسعه می‌شود و توسعه هم تنها به دست استاندار و مدیران اجرایی نیست بلکه به کارکرد رسانه و مشارکت توده مردم هم نیاز دارد.
نصراللهی زاده با بیان اینکه در استان کردستان با نوعی توسعه دولت محور مواجه هستیم، اظهار داشت: همه انتظارات از نهاد دولت است و در عین حال بدبینی‌هایی هم علیه دولت وجود دارد و این مساله به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است.
وی رسیدن به اجماع نسبی درباره مفهوم توسعه را از جمله نتایج نشست با رسانه‌های استان دانست و افزود: تعریف توسعه و ظرفیت‌ها از دیدگاه خبرنگاران، تعامل مدیران و رسانه ها، آموزش‌های عمومی برای مدیران و خبرنگاران، اقتصاد رسانه، نقش مصلحت عمومی در عرصه خبرنگاری و بررسی فرهنگ نقد و نقدپذیری از جمله محورهایی است که در نشست‌های فصلی با اصحاب رسانه استان می‌تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد و از نظرات خبرنگاران در توسعه استان استفاده شود.
نصرالهی زاده با طرح سوالی با این مضمون که آیا خبر فاسدترین بودن استان به صلاح آن است یا به آن لطمه می‌زند، گفت: باید همه به فکر توسعه کردستان باشیم و بدانیم این جور خبرهای فاقد مبنای علمی فقط موجب دلسردی و یاس مردم و مسئولان می شود.

رسانه‌ها خود را دست کم نگیرند
معاون فرهنگی و رسانه‌ای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این نشست به نقش رسانه در توسعه همه جانبه اشاره کرد و افزود: رسانه ها، متخصصان علوم ارتباطات و جامعه، به ما ایده بدهند تا در مسیر توسعه استان از آن استفاده کنیم.
عبید رستمی با بیان اینکه رسانه نقش بی بدیلی در این زمینه دارد، گفت: برخی رسانه‌ها خود را دست کم گرفته اند در حالیکه می‌توانند قانون را هم تغییر دهند به شرطی که دستشان پر باشد و وارد مناسبات سیاسی و روزمرگی نشوند.
وی از خبرنگاران به عنوان سرمایه‌های اجتماعی نام برد و یادآور شد: در شرایط کنونی نیازمند اجرای نقش اساسی رسانه‌ها هستیم چرا که تحولات اجتماعی مثبت برای استان از عهده رسانه‌ها بر می‌آید.
در ابتدای این نشست خبرنگاران و مدیران مسئولان نشریات و مسئولان سایت ها و خبرگزاری های استان دغدغه ها، خواسته‌ها و نظرات خود را در زمینه موضوعات مختلف از جمله توسعه استان و مشکلات پیش رو مطرح کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکلات شدند.
۹۹۳۷/۹۱۰۲