وی روز دوشنبه در سرمقاله روزنامه اینترنتی "رای الیوم" افزود: مقامات "جبل الطارق" انگلیس درخواست آمریکا برای تمدید توقیف نفکتش "گریس 1" (آدریان دریا) ایران و مصادره آن را رد کردند که این سیلی محکمی به صورت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا بوده و تأکید بر خوار شدن واشنگتن در اروپا و جهان است .
ابتدا لازم به توضیح است که تصمیم به رد خواسته آمریکا برای تمدید توقیف این نفتکش در وهله اول تصمیمی انگلیسی بود، هر چند در دولت "بوریس جانسون" نخست وزیر محافظه کار صورت گرفته، چرا که لندن شش هفته قبل اساسا با قبول درخواست دولت آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی مرتکب اشتباه بزرگی شد . این تصمیم انگلیس برای وارد نشدن به هرگونه نزاع با ایران و همپیمانان آن در منطقه بوده و پنهان شدن در پشت مسئولان جبل الطارق حکمت مناسبی است.
وی ادامه داد که اقدام تحریک آمیز بعدی آمریکا مشخص نیست و صدور دستور حمله ناوچه های آمریکایی به نفتکشی که پرچم ایران و نام جدیدی موسوم به آدریان دریا 1 دارد، در واقع تلاش برای نادیده گرفتن پیروزی ایران است و چه بسا بار دیگر فیتیله جنگ نفتکش ها در منطقه را روشن کند، چرا که "حسن خانزادی" فرمانده نیروی دریایی ایران اعلام کرد که تهران آماده فرستادن ناوگان خود برای مقابله با دزدان دریایی آمریکا و واکنش به تجاوزات آنها است و تجارب ماه های گذشته همچنان در اذهان است.
عطوان افزود: انگلیس که حاکمیت حقیقی جبل الطارق را دارد، دو سیلی محکم به دولت ترامپ و مشاوران آن زد؛ اول نفتکش ایرانی را آزاد کرد و دوم خواسته واشنگتن برای مصادره آن را رد کرد و این به معنی این است که احتمال پیوستن لندن به ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس ضعیف است، چرا که خطرات سیاست های بی پروایانه آمریکا را درک می کند.
این تحلیلگر معتقد است که ایران به زانو درنمی آید و پرچم سفید بالا نخواهد برد و در برابر زورگویی های آمریکا و اسرائیل مقاومت خواهد کرد. این کشور با ساقط کردن پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی در آب های خلیج فارس این موضوع را ثابت کرد و بعید نیست که این چالش ها و توقیف کشتی ها یا قایق های نظامی آمریکا در تنگه هرمز و دریای عمان ادامه داشته باشد، اگر ناوگان دریایی آمریکا اقدام به بازداشت نفتکش آزاد شده ایران در جبل الطارق کند.
برای نخستین بار به نظر می رسد که دولت آمریکا در خاورمیانه منزوی شده و عاجز از تشکیل ائتلاف قوی برای حمایت از تحریم های اقتصادی علیه ایران بود و این نشانه این است که سیاست محاصره علیه ایران بر علیه خود دولت ترامپ شده و با شمشیر خودش از چپ و راست مورد حمله قرار گرفته است.
عطوان نوشت که ایرانی ها که در محور مقاومت پرورش یافته اند و اکنون کشورهای سوریه و عراق را در کار خود داشته و متحدان نظامی آن همانند حزب الله،الحشد الشعبی، انصارالله و جنبش حماس و جهاد، تجارب نظامی قوی تر از کشورهای منطقه و دست بالا در خاورمیانه را دارند به استراتژی بازدارندگی بی سابقه ای دست یافته اند .
ترامپ در اعمال تحریم های علیه ایران بسیار مبالغه کرده و گمان می کرد که قدرت نظامی آن کشورهای خاورمیانه و جهان را مرعوب خواهد کرد، اما فراموش کرد که این کشور در سوریه و افغانستان و عراق شکست خورده و در هرگونه مواجهه ای در تنگه هرمز ناکام خواهد بود، چرا که تجربه و مهارت در شمار ناوگان یا ناوچه های نظامی نیست، بلکه در پایداری و سعه صدر در جنگ و آمادگی برای آن برای حفظ کرامت ملی بوده و این ویژگی ها در محور مقاومت و گروه ها و فرماندهان آن وجود دارد.
ترامپ باید در سیاست های خود بازنگری و از تشدید امور خودداری کند . وی در کارزار انتخاباتی خود در منطقه خاورمیانه وعده به خارج کردن نیروهای آمریکایی از منطقه داده بود و مخالف جنگ در این خاورمیانه و ترجیح منافع اسرائیل بر راهبردی آمریکا بود و اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری جدید آماده می شود و امید به پیروزی در دور دوم انتخابات دارد.
عطوان نوشت: ایران در دور اول جنگ نفت کش ها پیروز شد و این پیروزی را حفظ و آن را تقویت خواهد کرد و همانطور که در مرحله اول این رویارویی ها آماده بود، برای رفتن تا پایان این راه نیز آماده است، هرچقدر که هزینه داشته باشد، مگر اینکه طرف مقابل عقب نشینی کرده و شروط خود را زپس بگیرد و راه تعقل و حکمت را در پیش گیرد.