قم – ایرنا – مدیر آموزش و پژوهش سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت:‌۱۲ واحد مدرن  کشاورزی، ‌دامپروری و صنایع غذایی قم برای ارتقای مهارت‌ها و سطح علمی کشاورزان استان مشارکت دارند.

مجید پهلوانی روز یکشنبه  درگفت و گو با خبرنگار ایرنا،‌ تاکید کرد: آموزش‌های مهارتی به منظور بهینه‌سازی واحدهای کشاورزی، مدرن سازی بخش‌های تولیدی،‌اشتغال فارغ‌التحصیلان و همچنین ارتقای بهره‌وری در حوزه کشاورزی و دامپروری در دستور کار این سازمان است.

وی با بیان اینکه آموزش‌های مهارت‌آموزی در بخش دامداری و کشاورزی در سه بُعد مختلف در استان در حال اجراست،‌ادامه داد: استفاده از تجربیات و روش‌های ارتقای بهره‌وری واحدهای مدرن استان، آموزش‌های مشاغل کوچک و خانگی به ویژه مشاغل روستایی و همچنین بهینه‌سازی واحدهای کشاورزی از جمله سرفصل‌های مهم مهارت‌آموزی استان در حوزه کشاورزی و دامپروری است.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم با اشاره به فعالیت واحدهای مدرن و صنعتی کشاورزی در این استان، اظهار داشت: استان قم دارای واحدهای تولید مدرن در بخش‌های کشاورزی،‌ دامپروری و صنایع غذایی است که از ظرفیت ین واحدها برای ارتقای مهارت‌های سایر واحدهای تولیدی استان استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: هم اکنون ۱۲ مرکز مدرن و صنعتی استان در رشته‌های گلخانه، ‌مرغداری، پرورش ماهیان زینتی، پرورش شتر و پرورش گاو شیری برای ارتقای سطح مهارتی، بهینه‌سازی واحدهای کشاورزی، آشنایی با آخرین فناوری‌های موجود در این حوزه و همچنین روش‌های ارتقای بهره‌وری با این سازمان همکاری می‌کنند.

پهلوانی با اشاره به وجود ظرفیت‌های کشاورزی و تولیدی استان گفت: آموزش مشاغل کوچک و خانگی در بخش فراوری‌های کشاورزی،‌ صنایع تبدیلی، ‌تولید قارچ، زعفران و همچنین گاوداری و پرورش گوسفند از جمله موضوعاتی است که در سه سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم ادامه داد: در سه سال اخیر بیش از ۹۰ گلخانه دار استان از آموزش‌های این سازمان برخوردار شدند که خروجی این آموزش‌ها مدیریت علمی و افزایش بهره‌وری این واحدهای تولیدی در استان بوده است.

۱۲۰ هکتار گلخانه فعال در این استان وجود دارد که با صدور مجوزهای جدید وسعت گلخانه‌های استان به ۲۳۰ هکتار افزایش پیدا می‌کند.

در استان قم ۲ هزار و ۵۰۰ تن عضو سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی بوده که از این تعداد ۳۰ درصد را بانوان و ۷۰ درصد را نیز مردان تشکیل داده‌اند.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/