یاسوج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد که طرح آب‌رسانی به شهرهای دهدشت و سوق در شهرستان کهگیلویه از سد کوثر که اکنون با پیشرفت فیزیکی بالای ۲۵ درصد در حال اجراست برای تکمیل و بهره‌برداری به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد علی داوودی مهر روز دوشنبه اظهار داشت که در صورت تامین اعتبار، این طرح تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید.

وی اعتبار مصوب سال جاری برای شتاب بخشی و تسریع در روند اجرای این را افزون بر ۳۴۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی آن از سال ۹۶ آغاز شده است.

داوودی مهر تصریح کرد: در این طرح در مجموع حدود ۱۷ میلیون متر مکعب در سال، آب شرب با دبی لحظه‌ای ۸۶۰ لیتر در ثانیه انتقال داده می‌شود که از این مقدار ۱۲.۲ میلیون متر مکعب برای مصارف شرب شهری و ۴.۸ میلیون متر مکعب برای مصارف روستایی پیش بینی شده است.

وی یادآور شد: البته هدفگذاری و قابلیت افزایش ظرفیت تا حدود یکهزار و ۳۴۵ لیتر در ثانیه به منظور انتقال آب مورد نیاز صنعت را نیز دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای با اشاره به روند اجرا و برخی اقدام های انجام شده در این طرح ظرف ۲ سال گذشته نیز گفت: عملیات جوشکاری و لوله‌گذاری به طول هشت هزار متر در قطعه اول، حفر کانال انتقال آب به طول هشت هزار و ۴۰۰ میلی متر، تهیه و حمل ۹۸۲ تن میلگرد مورد نیاز به کارگاه ، پایان خاکبرداری محل مخازن طرح و ایستگاه پمپاژ خرید ۲۵۰۰ تن ورق فولادی وهمچنین شروع تولید لوله‌ها با قطر ۱۰۰۰ میلی‌متر از جمله کارهای انجام شده در این طرح است.

داوودی مهر یادآور شد: همچنین تمامی مجوزهای لازم از ادارات منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری، اداره راه و شهرسازی از مهم‌ترین اقداماتی است که تاکنون جهت انجام عملیات اجرایی صورت گرفته است.

وی بیان کرد که هم‌اکنون این طرح در بخش های مختلف فعال بوده و مسیرسازی، حفر ترانشه و احداث ابنیه‌های فنی در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد گفت: این شرکت تلاش می کند در کمترین زمان ممکن تا پایان سال ۹۹ عملیات اجرایی تامین آب شرب دهدشت را به‌منظور رفع کامل کم‌آبی و مدیریت تنش آبی شهرهای دهدشت و سوق تمام کند.

وی یادآور شد: با تکمیل این طرح، آب شرب شهر دهدشت از سد کوثر و آب شرب شهر سوق از منابع فعلی تامین کننده آب شهر دهدشت تامین خواهد شد.

داوودی مهر ادامه داد: البته افزایش ناگهانی قیمت مصالح مورد نیاز و ناهماهنگی قیمت‌های روز با قیمت‌های مندرج در فهرست بهای ملزوم به پیمان، نبودن نقدینگی برای پرداخت بهای اراضی و خسارات کشت آنها، عدم دستیابی به ورق مورد نیاز برای ساخت لوله‌ها، عدم ارائه راهکار شفاف و عملی جهت پرداخت نرخ تنزیل اسناد خزانه و اوراق مشارکت که به عنوان اعتبار طرح اعلام می‌شود از مهم‌ترین موانع و مشکلات در تسریع اجرای این سد است.

گفتی است طرح آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، سوق، چرام، لنده و روستاهای با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در افق ۱۴۱۰ طراحی شده که مطابق برنامه انجام شده تا سال ۱۴۰۰ آبرسانی به شهرهای دهدشت و سوق به بهره‌برداری می‌رسد.

۳۰۱۶/۶۱۱۰