بررسی کارنامه فعالیت فولاد سازان در دوره چهار ماهه امسال گویای آن است که تاکنون نزدیک به ۳۰ درصد عملکرد سال ۹۷ پوشش داده شده است؛ این درحالی است که تعطیلات فروردین ماه و ماه مبارک رمضان نیز در این دوره زمانی، باید به عنوان شرایط خاص برای تولید مد نظر قرارگیرد.
پارسال ظرفیت شمش فولادی کشور به رقم ۳۵ میلیون تن رسید که نزدیک به ۲۵ میلیون تن تولید محقق شد و انتظار میرود امسال نزدیک به ۷۵ درصد ظرفیت پارسال تولید شود. با وجود شرایط سخت تحریم پیش بینی میشود که نزدیک به ۳۰ درصد تولید راهی بازارهای صادراتی شود.
در مجتمع فولاد بناب در چهار ماهه امسال با ۷۴ هزار و ۸۰۸ تن شمش فولادی تولید شده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۹۶ درصدی را نشان می دهد. این رقم بالاترین عملکرد در بین واحدهای مورد بررسی است. فولاد مبارکه در مدت مورد بررسی با تولید سه میلیون و ۱۰۴ هزار و ۴۳۵ تن شمش فولادی، در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ افت ۲ درصدی داشت که کمترین بازدهی در مدت زمان این گزارش محسوب می شود.
رشد ۹ درصدی تولیدات فولادی
آمار دریافتی از تولید ۱۲ شرکت بزرگ فولادی حاکی است، این شرکتها در چهار ماهه امسال در مجموع چهار میلیون و ۱۲۸ هزار و ۷۸ تن عملکرد داشتند که در مقایسه با چهار ماهه پارسال رشد ۹ درصدی ثبت شد. اقلام ورق گرم، میلگرد، تیرآهن، لوله، ورق عریض، ورق گالوانیزه و سایر اقلام در فهرست تولیدات این واحدها ذکر شده است.
فولاد مبارکه، سبا، ذوب آهن، فولاد آذربایجان، خراسان، فولاد آلیاژی، نورد و لوله اهواز(آمار غیر قطعی) گروه ملی صنعتی فولاد، فولاد اکسین، ورق خودرو چهار محال و بختیاری و فولاد بناب مجموع واحد های مورد بررسی محسوب میشوند.
برپایه آمار مورد بررسی، نورد و لوله اهواز با دستیابی به تولید ۶۵ هزار تنی در این دوره زمانی، رشد عملکرد ۷۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشت و از سوی دیگر فولاد بناب هم در بخش سایر اقلام تولیدی با یکهزار و ۳۲۷ تن عملکرد، در مقایسه با چهار ماهه ابتدایی پارسال افت ۶۳ درصدی در زمینه بازدهی این دوره داشت.
بر این اساس بالاترین آمار تولید در بخش محصولات مربوط به فولاد مبارکه با رقم یک میلیون و ۹۲۱ هزار و ۷۵۱ تن است که نسبت به دوره مشابه، رشد یک درصدی دارد.
علاوه براین مجموع عملکرد فولاد مبارکه و سبا در دوره مورد بررسی رقم ۲ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۴۴۷ تن ثبت شده که رشد ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، آمارهای بین المللی گویای آن است که در زمان حاضر چین به عنوان بزرگترین فولاد ساز جهان محسوب می شود، پس ازچین به ترتیب هند، ژاپن، آمریکا و کره جنوبی جای گرفته اند و در بین مصرف کنندگان این فلز راهبردی نیز این کشورها در جدول قرار دارند.
ایران در افق ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن تولید را برنامه ریزی کرده و پیش بینی شده در آن زمان ایران جایگاه هفتمین تولید کننده فولاد را به خود اختصاص دهد.