سید احمدرضا دستغیب رئیس دو دوره یکساله این نهاد، جلسه را غیررسمی اعلام و پیش از برگزاری انتخابات و واگذاری کرسی ریاست به عبدالرزاق موسوی با حالت ناراحتی از صحن خارج شد.
از روزهای گذشته با درز نتایج مذاکرات اعضای شورای شهر شیراز تقریبا تکلیف تغییر رئیس این نهاد مشخص شده بود اما رسمیت یافتن آن نیازمند بررسی در صحن علنی این نهاد بود.
صدمین جلسه شورای شهر شیراز امروز دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸ حوالی ساعت ۹ صبح آغاز شد جلسه فوقالعادهای که صرفا برای انتخابات هیات رئیسه شورای شهر شیراز شیراز با دوفوریت تشکیل شده بود.
برگزاری این جلسه که با مدیریت احمدرضا دستغیب رئیس شورا آغاز و پس از خروج دستغیب با مدیریت ابراهیم صبوری نایب رئیس اداره شد، با حاشیههایی همراه بود.
دوفوریتی بیفوریت
نماینده فرماندار شیراز،ابتدای این جلسه اظهاراتی را مطرح کرد که با واکنش تند بعضی اعضای این شورا مواجه شد.
از اظهارات نماینده فرماندار اینگونه بر می آمد که لزومی برای طرح دوفوریت برای انتخابات هیات رئیسه شورای شهر شیراز وجود نداشته است.
عباس غلامی در این باره گفت: منطق حکم میکند که کلمه دو فوریتی در جای واقعی خود استفاده شود.
غلامی افزود: استفاده نابه جا از کلمه دو فوریت بیشترین مشکلات را برای مملکت بوجود آورده است.
وی معتقد است که زمانی که اعلام میشود طرحی دو فوریتی است باید گفته شود این طرح چه مشکلی از مشکلات مردم را حل می کند.
گفته های غلامی پیرو ارایه طرح دوفوریتی در نشست گذشته شورا برای تشکیل جلسه فوقالعاده برای انتخاب هیات رئیسه بود.
نماینده فرماندار شیراز ادامه داد: نامهای از دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس و همچنین فرماندار شیراز از مدتها قبل به رئیس شورای این شهر ارسال و اعلام شده که تا ۱ شهریور ۹۸ باید هیات رئیسه جدید کار خود را آغاز کند که بهتر بود انتخابات هیات رییسه زودتر و طی هفتههای قبل انجام شود و قطعا کار فوری و بحث دو فوریتی برای انتخاب هیات رئیسه، مشکلی از مردم حل نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایرادی به مصوبه شورای شهر شیراز مبنی بر تعیین جلسه فوقالعاده برای انتخابات هیات رئیسه وارد است،اضافه کرد: تعیین زمان جلسات در حوزه اختیارات رییس شورای شهر است اما گویا رییس با برگزاری این جلسه مخالف بوده و مصوبه را امضاء نکرده است.
نماینده فرماندار شیراز اظهار داشت: زمانی که رئیس شورا حضور دارد امضای نائب رئیس ذیل مصوبات نیاز نیست و فرماندار شیراز این ایراد را به نامه شورا برای تشکیل جلسه فوق العاده برای انتخاب هیات رئیسه جدید وارد کرده که در حضور رئیس، امضای نایب رئیس نمیتواند ملاک باشد.
در ادامه این جلسه احمدرضا دستغیب که هنوز در جایگاه ریاست تکیه زده بود، گفت: با توجه به نامه فرماندار شیراز و صحبتهای نماینده وی در این نشست،از نظر من جلسه امروز شورای شهر شیراز برای انتخاب هیات رئیسه رسمیت ندارد.
دستغیب بعد از بیان این سخنان با قصد ترک جلسه از صندلی خود بلند شد و این آخرین باری بود که او بر صندلی ریاست شورای شهر شیراز تکیه زده و این جدایی حداقل تا یکسال آینده به طول خواهد انجامید.
دستغیب به سراغ خبرنگاران رفت و خطاب به اهالی رسانه حاضر در این جلسه گفت: من مجری قانون هستم و تابع پدرخوانده و مادر خواندهها نیستم.
دستغیب بعد از گفتن این سخن به خبرنگاران جلسه را ترک کرد و در حین خروج او از سالن،صدای نوذر امامی یکی از اعضا شورای شهر نیز شنیده میشد که میگفت "آقای رئیس این کار شما غیر قانونی است".
بعد از ترک جلسه توسط دستغیب، ابراهیم صبوری،نائب رئیس شورا بر صندلی ریاست تکیه زد و مدیریت جلسه را در دست گرفت.
نائب رئیس شورای شهر شیراز در ادامه این جلسه،گفت: شورای شهر میتواند در خصوص تغییر زمان جلسات تصمیمگیری کند و این مسئله منع قانونی ندارد.
صبوری اظهار داشت: فرمانداری نمیتواند برای جلسات شورای شهر شیراز تصمیم بگیرد اما اینگونه که پیش میرود بهتر است فرمانداری شیراز شورای این شهر را منحل و این نهاد به تنهایی برای شهر تصمیمگیری کند.
وی ادامه داد: نائب رئیس شورای شهر در صورت عدم حضور رئیس میتواند دستور کار این نهاد را امضاء کند و باید نسبت به مصوبه شورا تمکین کرد.
احمدرضا دستغیب رئیس شورای شهر شیراز در پایان جلسه چهارشنبه هفته گذشته این نهاد در جمع همه اعضای و حاضرین خبر از برگزاری جلسه فوقالعاده شورا برای تعیین هیات رئیسه در روز دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸ و در پی مصوبه این نهاد خبرداد اما شواهد حکایت از این دارد که سیداحمدرضا دستغیب از امضاء این مصوبه برای اطلاع به فرمانداری خودداری کرده است و به همین دلیل نائب رئیس این نهاد این مصوبه را امضاء کرده است.
صبوری در ادامه سخنان خود عنوان کرد: اکنون این سوال مطرح است که چگونه باید برای فرماندار شیراز محرز شود که ریاست شورای این شهر در جلسهای حضور نداشته است.
او اضافه کرد: وقتی نامهای با امضای ریاست شورا به فرمانداری این شهرستان ارجاع داده نمی شود بدین معنی است که رئیس حضور نداشته و غایب بوده و به همین دلیل، نائب رئیس نامه را امضا کرده است.
وی کار شورایی را عین دموکراسی دانست و گفت: شایسته نیست که هر زمان که به نفع ما نیست قاعده بازی را بهم بریزیم.
سعید نظری،عضو دیگر شورای شهر شیراز گفت: فرمانداری شیراز با یک تلفن مصوبه شورا را لغو می کند در صورتی که بازی اینگونه با آبروی یک شورا که انتخاب مردم است صحیح نیست.
نظری افزود: دستغیب رئیس شورای شهر شیراز در جلسه قبلی که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شده رسما تغییر زمان جلسه برای انتخاب هیات رئیسه را اعلام کرده است.
نوذر امامی دیگر عضو شورای شهر شیراز گفت: از برخورد نماینده فرمانداری شیراز با پارلمان شهری متاسفم.
امامی با بیان اینکه هیچ جای قانون نیامده که باید در امور داخلی شورا دخالت شود،افزود: هیچ خدشهای به جلسه فوق العاده امروز شورای شهر شیراز که برای انتخاب هیات رئیسه برگزار شده وارد نیست و همه تصمیمات این جلسه نیز قانونی است.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس دوشنبه در صدمین جلسه شورای شهر شیراز که برای تعیین هیات رییسه این نهاد برگزار شده بود گفت: باید پذیرفت که دولت ناظر بر همه بخشها و حتی بخش خصوصی است و در پی آن نظارت فرماندار شیراز بر عملکرد شورای این شهر نیز وظیفه ذاتی دولت است و باید به جایگاه نظارتی و حاکمیتی فرمانداری توجه شود.
پرویز کهندل افزود: براساس قانون هیات رئیسه جدید شوراها باید از ابتدای شهریور هرساله کار خود را آغاز کند و میتوان انتخابات هیات رئیسه جدید این نهاد زودتر و در ماههای نخست هر سال برگزار شود تا مشکلات و حرف و حدیث هایی که امسال برای شورای شهر شیراز ایجاد شده دیگر تکرار نشود.
وی ادامه داد: برگزاری انتخابات هیات رئیسه زودتر از پایان مهلت یک ساله هیات رئیسه قبلی نیز امکانپذیر است اما اجرای این مصوبه و شروع کار هیات رئیسه جدید از اول شهریور ماه هرساله امکان پذیر است پس بهتر است انتخابات هیات رئیسه مانند امسال به دقیقه نود کشیده نشود و در سه ماهه نخست هر سال برگزار شود.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس اضافه کرد: فصل الخطاب ما قانون است و در بند ۱۳ ماده شش قانون شوراها آمده که کلیه مکاتبات این نهاد باید با امضا رئیس این شورا به فرمانداری ارسال شود البته در تبصره همین بند قانونی نیز آمده که در غیاب رئیس شورا نایب رییس باید مصوبات را امضا کند.
او عنوان کرد: شوراها در انجام وظایف یک اختیار و یک اجبار دارند،هر عضو شورای شهر در حفظ استقلال رای خود کاملا مختار و مستقل است و همچنین در قبال رای خود که در جلسه علنی داده موظف است ذیل صورتجلسه مصوبات را نیز امضاء کند و در این خصوص اجبار وجود دارد و رییس شورا موظف است این روند را کنترل کند و اگر عضوی از امضا خودداری کند غایب تلقی میشود.
سینا بنی زمانی،عضو شورای شهر شیراز در ادامه این نشست گفت: ماده ۱۸ قانون شوراها بر ضرورت حضور نماینده تقسیمات کشوری تنها در اولین جلسه شوراها تاکید دارد و این مسئله شامل تمام جلسات نمیشود.
قانونی است
عبدالرسول حقیقی،معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شیراز نیز در ادامه این جلسه تاکید کرد: مکاتبهای که درخصوص مصوبه شورای شهر شیراز برای برگزاری جلسه فوقالعاده برای انتخاب هیات رییسه در روز دوشنبه ۲۸ مردادماه ۹۸ با فرمانداری شیراز ارسال شده کاملا قانونی و منطبق بر ضوابط است.
در پی برگزاری انتخابات که در غیاب دستغیب و حاجتی برگزار شد، عبدالرزاق موسوی تنها کاندید ریاست شورای شهر با ۱۱ رای به مدت یکسال برای ریاست این نهاد انتخاب شد.
شورای شهر شیراز ۱۳ عضو دارد.
ابراهیم صبوری با ۱۱ رای نایب رئیس این نهاد شد و سولماز دهقانی نیز با همین میزان رای به عنوان منشی اول انتخاب شد.
جایگاه منشی دوم شورای شهر شیراز در سال سوم فعالیت به قاسم مقیمی با ۸ رای رسید.
سعید نظری ، با ۱۱ رای بعنوان سخنگو و نوذر امامی نیز با همین تعداد رای به عنوان خزانه دار مشخص شد.
انتخابات هیات رئیسه را ابراهیم صبوری نائب رییس شورای شهر شیراز اداره کرد.
۹۸۷۳/ 2027