به گزارش روز دوشنبه آموزش و پرورش، فاطمه مهاجرانی در نشست سرپرست وزارت آموزش و پرورش با مدیران و کارکنان این مرکز اظهار کرد: سازمان پرورش استعدادهای درخشان پس از تصویب ادغام سمپاد و باشگاه دانشپژوهان به مرکز تنزل یافته است و با اینکه از نظر حقوقی مجموعه کوچک شد، اما دو کار طرح ملی شهاب و جشنواره جوان خوارزمی به مجموعه مرکز اضافه شده است.
وی افزود: در دو معاونت مرکز، مرکز سیاستگذاری مدارس استعدادهای درخشان، المپیادهای دانشآموزی و اجرای طرحها بر اساس سند تحول بنیادین را بر عهده داریم و بهطور مشخص انجام میدهیم.
مهاجرانی با اشاره به اینکه مدارس سمپاد در اجرایی سازی سند تحول پیشگام هستند، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده، بازطراحی همه برنامه مدارس سمپاد با رویکرد سند تحول بنیادین بوده است و هیچ برنامهای نداریم که پیوست سند تحول مرتبط با آن مشخص نشده باشد.
تأسیس مرکز مشاوره ویژه برای دانش آموزان مدارس سمپاد و المپیادی
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات تأسیس مرکز مشاورهای است که دانش آموزان مدارس سمپاد و المپیادی درخواست راهاندازی آن را داشتهاند و این مرکز مشاوره در هفته دولت افتتاح خواهد شد و اولین مرکز نخبگانی است که آموزش و پرورش متولی آن خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره من و آینده، اظهارکرد: برای اینکه مهاجرت دانشآموزان سمپادی از کشور کمتر شود یکی از کارهای در دست اقدام ظرفیتسازی است تا دانش آموزان تصویر خود را در آینده ببیند و این جشنواره این کار را انجام میدهد. برای برگزاری جشنواره با بسیج مهندسی کار را شروع کردهایم.
مهاجرانی بر گسترش تعاملات بین دستگاهی تأکید کرد و گفت: با حوزههای مختلف نخبگانی مانند پژوهشگاه وزارت علوم، وزارت نفت و ستاد علمی فناوری ریاست جمهوری تعاملاتی داشتهایم وکار سوقهایی را برای همکاری بیشتر تعریف کردهایم.
مهاجرانی با اشاره به اینکه بیشتر دانشآموزان المپیادی تهرانی و پسر هستند، گفت: سند تحول بنیادین بهشدت بر روی دانش آموزان با نیازهای ویژه تأکید دارد و به علت اینکه مدارس استعدادهای درخشان، مدارس خاص هستند، در استانها مدارس معین معرفی شدهاند و کتابهای تکمیلی با محتوای مورد نیاز به دانش آموزان داده میشود. این کتابهای تکمیلی به نیازهای دانش آموزان استعدادهای درخشان پاسخ خواهد داد.
مهاجرانی بابیان اینکه هدایت استعدادهای برتر به رشتههای علوم انسانی مدنظر است، گفت: برای اثرگذاری بسیار بالای این رشته در تصمیمگیریها، در چند سال گذشته توجه ویژهای به رشتههای علوم انسانی شده است و در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان برنامههایی در دست اقدام داریم.
راه اندازی خانه علوم پایه برای گسترش روابط دانش آموزان استعدادهای درخشان با سایر دانش آموزان
خانه علوم پایه برای گسترش روابط دانشآموزان استعدادهای درخشان با سایر دانشآموزان راهاندازی خواهد شد.
مهاجرانی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در دیدار هر ساله با دانشگاهیان اظهار کرد: برنامههای جدیدی در مرکز کلید خورده است. یکی از برنامهها توجه به علوم پایه در متوسطه دوره اول است. لذا خانه علوم پایه برای گسترش روابط دانش آموزان استعدادهای درخشان با سایر دانش آموزان راهاندازی خواهد شد که در آن توجه به افزایش تعاملات دانش آموزان استعدادهای درخشان با سایر دانش آموزان پیگیری میشود.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در ادامه اضافه کرد: اردوهای علمی و جهادی برنامهای با رویکرد افزایش تعامل دانش آموزان استعدادهای درخشان با سایر دانش آموزان است تا به بهبود وضعیت علمی دانش آموزان دیگر کمک کنند.
وی با بیان اینکه توجه به سمپاد مهارتی مدنظر است، گفت: تکنولوژی و فناوری در سه سطح پایین، میانی و برتر تقسیم میشود. کار سوقهایی بهعنوان پودمان معرفی شوند که در ارتباط باهم افرادی با توانایی کار در حوزههای هایتکت تربیت میشوند.
ایران میزبان دوره های آمادگی المپیاد ریاضی و زیست شناسی جمهوری آذربایجان
مهاجرانی با اشاره به اینکه اقتدار علمی درگرو گسترش دیپلماسی علمی است، گفت: کشورهای دیگر در دورههای آمادگی دانش آموزان المپیادی خود از مدالآوران ایرانی استفاده میکنند. امسال افتخار میزبانی کشور آذربایجان برای دو دوره آمادگی المپیاد ریاضی و زیستشناسی را در راستای تحقق ایران ١۴٠۴ داشتیم.