«علی ترکان» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: بیمارستان مکه مکرمه روزانه به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از حجاج کشورمان خدمات پزشکی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی ارائه میکند.
وی توضیح داد: براساس آخرین آمار دریافتی تا ۲۹ مرداد، ۲۴۳ هزار و ۵۴۲ زائر نیز در مطبها و مجموعهها در هتلهای محل اسکان زائران ویزیت شدهاند.
رئیس بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه مکرمه با اشاره به بستری شدن ۱۳۶ زائر در بخش سی سی یو، بیان کرد: از آغاز مراسم حج تا ۲۹ مردادماه در بخشداخلی مردان ۲۲۱ نفر، بخش داخلی زنان ۱۶۲ نفر و در بخش اورژانس یک هزار و ۵۶ زائر نیز در اورژانس بستری بودهاند.
ترکان اضافه کرد: زائرین عزیز در مطبها، محل استقرار زائران و درمانگاههای ۵ گانه مرکز پزشکی حج و زیارت جهت درمان تکمیلی از سوی پزشکان متخصص به بیمارستان مکه مکرمه ارجاع و پس از بهبودی و مداوا به کاروانها برگشتهاند.
رئیس بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: در این مدت بالغ بر ۲۹ هزار خدمات پاراکلینیکی شامل سه هزار و ۵۲۵ مورد مراجعه بهآزمایشگاه، و ۲۲ هزار و ۹۳۶ مورد انجامآزمایش، بوده است. علاوه بر این مراجعه با رادیولوژی یکهزار و ۱۱۷ نفر و انجام رادیولوژی هزار و ۲۴۰ مورد، سونوگرافی ۶۰۰ مورد اکو ۶۵ مورد بوده است.
وی یادآور شد: در این مدت ۱۱۴ هزار و ۵۳۸ مورد خدمات پرستاری در بیمارستان مکه شامل نوار قلب، قند خون و فشارخون، گچگیری، تزریقات، پانسمان، سرم تراپی و بخیه به حجاج ایرانی ارائه شده است.
ترکان با بیان اینکه همه داروهای لازم تا پایان فصل حج تامین شده است، اظهار داشت: ۲۳ هزار و ۹۹۹ پاسخگویی به زائران در بخش داروخانه بیمارستان مکه و تعداد نسخههای درمانگاهها ۱۰ هزار و ۷۵۲ مورد ثبت شده و همچنین انجام ماموریتهای مددکاری و امداد و انتقال بیش از هفت هزار و ۲۳۳ مورد از جمله تقاضای آمبولانس، انتقال بیمار به مجموعهها و هتلها و بیمارستانهای سعودی انجام شده است.
رئیس بیمارستان مکه گفت: در حال حاضر ۲۲ زائر در بیمارستانهای سعودی بستری هستند و برای پیگیری امور درمانی زائرین در بیمارستانهای سعودی نیز پزشکان رابط عرب داریم که وظیفه پیگیری روند درمانی بیماران ایرانی را در بیمارستان های سعودی را دارند و پس از مداوا و بهبودی بیماران را به کاروانها منتقل میکنند.
به گزارش ایرنا، امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر زائر حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیشبینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران خدمات رسانی می کنند. همچنین یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه میدهد.
امسال ۱۵ پزشک با تجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر هستند.
در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون و ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و پنج درصد نیز بیماری قلبی و عروقی دارند ضمن اینکه تعداد زنان حج تمتع ۱۳۹۸ بیشتر از آقایان است.
در حج امسال آمار سنی زائران پنج سال افزایش یافته است. جوانترین زائر یک کودک یک ساله و مسنترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.
میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است و حدود ۸ هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ زائر نیز بالای ۸۰ سال و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
تهران - ایرنا - رئیس بیمارستان مکه مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: براساس آخرین آمار دریافتی تا ۲۹ مرداد، بیش از ۴۶۳ هزارو ۱۴۷ خدمات پزشکی، درمانی و امدادی به زائران ارائه شده است.