رسانه های پاکستان روز سه شنبه گزارش دادند که این کشور در اعتراض به وضعیت بحرانی کشمیر به دادگاه لاهه مراجعه خواهد کرد.
'شاه محمود قریشی' وزیر امور خارجه پاکستان آنچه را که وی اعتراض به نقض حقوق بشر در کشمیر خواند، سبب نگرانی شدید این کشور دانست و گفت: اسلام آباد به طور اصولی تصمیم گرفته که از هند به دادگاه لاهه شکایت کند.
وی افزود: ما در حال بررسی جوانب حقوقی و قانونی تصمیم خود هستیم و سپس به لاهه مراجعه خواهیم کرد.
قریشی تاکید کرد: مواضع پاکستان درخصوص اقدام های هند و اوضاع کشمیر روشن است و وزارت دادگستری پاکستان تمامی اقدامات لازم را برای تحکیم مواضع حقوقی این کشور انجام خواهد داد.
این نخستین باری نیست که پاکستان و هند به عنوان دو رقیب هستهای در جنوب آسیا علیه یکدیگر به مجامع بین المللی مراجعه میکنند. دو کشور پیش تر از یکدیگر به بانک جهانی، دیوان بین المللی داوری و دادگاه لاهه شکایت کردهاند.
پس از تصمیم دولت هند تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد بر سر کشمیر تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند.
تنش های دیپلماتیک پس از اخراج سفیر و ۱۳ دیپلمات هند از پاکستان در پی تشدید اختلاف ها میان دو کشور، سبب شد تا اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کند.
دولت هند با اعلام اینکه تصمیم اخیر این کشور درباره منطقه جامو و کشمیر یک موضوع داخلی است، از اسلام آباد خواست تا در تصمیم خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با دهلی نو تجدید نظر کند.
شورای امنیت سازمان ملل به درخواست چین و پاکستان، جمعه گذشته پشت درهای بسته نشستی برای رسیدگی به موضوع کشمیر تشکیل داد.
نماینده چین در سازمان ملل پس از پایان این نشست گفت، اعضای شورای امنیت معتقدند، هند و پاکستان به منظور جلوگیری از تشدید تنش ها در منطقه کشمیر باید از انجام اقدامات یکجانبه در این منطقه خودداری کنند.