تهران- ایرنا- دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز ۱۳ جولای ۲۰۱۹ (۲۳ تیر ۱۳۹۸) در پیامی توئیتری ۴ نماینده زن مجلس نمایندگان آمریکا را که به «جناح ترقی‌خواه» مشهور هستند، به باد انتقاد گرفت و گفت که باید به کشورهایی که از آنجا به آمریکا آمده‌اند بازگردند.

تهران- ایرنا- دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز ۱۳ جولای ۲۰۱۹ (۲۳ تیر ۱۳۹۸) در پیامی توئیتری ۴ نماینده زن مجلس نمایندگان آمریکا را که به «جناح ترقی‌خواه» مشهور هستند، به باد انتقاد گرفت و گفت که باید به کشورهایی که از آنجا به آمریکا آمده‌اند بازگردند.

توئیت ترامپ واکنش‌­های سیاسی و جنجال رسانه‌ای بسیار گسترده‌ای در آمریکا ایجاد کرد و بسیاری از سیاستمداران و مردم این کشور آن را «نژادپرستانه» ارزیابی کردند و خواستار عذرخواهی وی شدند.

ترامپ اگرچه به صورت مستقیم نامی از این نمایندگان نبرد اما چنان برداشت شد که هدف او «الکساندریا اوکاسیو کورتز»، «ایلهان عمر»، «آیانا پریسلی» و «رشیده طلیب» هستند که با وجود آنکه برای اولین دوره در مجلس نمایندگان آمریکا حضور دارند، بیشترین حملات را علیه سیاست‌های ترامپ انجام می‌دهند.

ترامپ در توئیت نژادپرستانه خود نوشته بود: خیلی جالب است که می‌بینیم «نمایندگان زن ترقی‌خواه کنگره» که اصالتاً از کشورهایی آمده‌اند که حکومتشان فاجعه کامل و تمام بوده و بدترین، فاسدترین و بی عرضه‌­ترین در جهان هستند (البته اگر حکومتی کارآ داشته باشند)، اکنون با صدای بلند و به شکلی شرارت‌آمیز به مردم ایالات متحده که بزرگترین و قدرتمندترین ملت روی زمین است می‌گویند که حکومتمان چگونه باید اداره شود.

ترامپ سپس افزود: چرا آنها به کشور خود باز نمی‌گردند و به کشورهای ورشکسته و پرجرم و جنایتی که از آنجا آمده‌اند کمک نمی‌کنند تا اصلاح شود. سپس بازگشته و به ما بگویند چطور این کار را کردند؟

این اظهارات ترامپ در حالی است که هر چهار نماینده شهروند آمریکا هستند و فقط خانم عمر خارج از ایالات متحده و در موگادیشو پایتخت سومالی به دنیا آمده و به عنوان مهاجر به آمریکا رفته است.

پریسلی سیاهپوست است و در شهر سین سیناتی ایالت اوهایو به دنیا آمده است. طلیب هم در یک خانواده فلسطینی‌تبار در شهر دیترویت ایالت میشیگان و اوکاسیو کورتز که والدینش اصالت پورتوریکویی دارند، در نیویورک به دنیا آمده است.

رشته توئیت‌های ترامپ درباره زنان حزب دموکرات در کنگره آمریکا اعتراض‌های گسترده و انتقادهای شدیدی را برانگیخت. فقط زنان دموکرات نبودند که علیه ترامپ موضع دفاعی و سپس تهاجمی گرفتند بلکه مردان کنگره هم به او تاختند.

«نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان آمریکا، «حکیم جفریز» رییس فراکسیون حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا، «بن ری لوجان» دستیار پلوسی و «جاش گاتهایمر» نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی، «دیک دوربین» سناتور دموکرات ایالت ایلینوی، «پرامیلا جایاپال» نماینده دموکرات ایالت واشنگتن، «جاستین آماش» نماینده مستقل ایالت میشیگان، «برنی سندرز» سناتور مستقل ایالت ورمونت، «بیل دبلاسیو» شهردار نیویورک سیتی و «هیلاری کلینتون» از سیاستمدارانی بودند که به اظهارات ترامپ واکنش نشان دادند. در این میان شماری از جمهوری خواهان نیز از این موضع گیری ترامپ به شدت انتقاد کردند.

 چنین موضع گیری ترامپ علیه این زنان رنگین پوست اتهام نژادپرستی را درباره ترامپ پررنگ کرده است. ترامپ نیز در مقابله با این اتهام مدعی شد آنها علیه کشور ما حملات نژادپرستانه انجام دادند. ترامپ ۳۱ آگوست ۲۰۱۹ (۱۰ شهریور ۱۳۹۸) در توییتی نوشت: همه آنچه انجام می دهم، ‌ درخواست از آنها برای خروج به خاطر سخنان وحشتناکشان است. دموکرات ها به حزب جوخه تبدیل شده اند.