روزنامه اطلاعات در قسمتی از یادداشتی به قلم علیرضا خانی سردبیر روزنامه، آورده است: سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به کشورهای نورودیک (فنلاند، سوئد، نروژ) و فرانسه از چند حیث حائز اهمیت است. اول اینکه در اوج تبلیغات کاخ سفید علیه ایران و ادعای انزوای کشورمان، چهار کشور مؤثر اروپا از وزیر خارجه ایران دعوت کردهاند تا برای گسترش همکاریهای دوجانبه و افزایش سطح تعامل به کشورشان سفر کند.
سطح استقبال برخی از این کشورها از دکتر ظریف، آشکارا نشان از تمایز و تباین اساسی آنها با سیاستهای ایالات متحده دارد. کشور سوئد، از ظریف در سطح یک رئیس جمهوری استقبال کرد و تقریباً در همه این کشورها بهرغم تحریمهای آمریکا، دکتر ظریف با وزیر توسعه تجارت دیدار کرد.
دوم آنکه چهار کشور فوق، سهم بسیار موثری در اقتصاد و هژمونی اتحادیه اروپا دارند* و بهویژه با خروج انگلستان از این اتحادیه، سهم هر کدام از کشورها از تولید ناخالص داخلی و جمعیت کل اتحادیه بیشتر شده است. چهار کشور فوق جمعاً معادل ۴ر۲۱ درصد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا و ۷ر۲۳ درصد جمعیت کل این اتحادیه را دارند.
سوم اینکه فنلاند رئیس دورهای اتحادیه اروپاست و این ریاست را تا پایان سال ۲۰۱۹ خواهد داشت. هر چند ریاست اتحادیه اروپا به صورت دورهای انتخاب میشود اما آغاز سفر اروپایی ظریف به فنلاند نشانه همسویی یا دستکم نشانه عدم مخالفت این اتحادیه با گسترش تعاملات با ایران است...