تهران- ایرنا- مدیرعامل خانه سینما با هشدار به زیاد شدن فاصله دارا و ندار در سینمای ایران، تاکید کرد: آنچه به ما فرصت می‌دهد در این شرایط سخت باز هم در سینما کار کنیم در کنار هم بودن و صبوری است که در غیر این صورت افق این سینما دردناک می‌شود.

نکوداشت سینماگران پیشکسوت سینمای ایران شامل بیژن محتشم، اکبر زنجانپور، حسن زاهدی و سیروس الوند شامگاه سه شنبه ۲۹ مردادماه در سالن ایوان شمس و با حضور سینماگران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مدیر عامل خانه سینما با اشاره به اینکه عرصه فرهنگ عرصه بهم پیوستگی، دوست داشتن و احترام‌ها است، گفت: اگر کسی به غیر از این در سینما وارد شده باشد، موفق نخواهد شد. اگر امشب از بیژن محتشم، حسن زاهدی، سیروس الوند و اکبر زنجانپور بگوییم باز هم کم است.

متاسفانه فاصله دارا و ندار در سینمای ایران بسیار زیاد شده و من نمی‌خواهم وارد مسائل اقتصادی شوم اما اگر متوجه همه کسانی که برای سینمای ایران تلاش کرده‌اند نباشیم برکت از سفره ما می‌رود.

منوچهر شاهسواری تاکید کرد: آنچه به ما فرصت می‌دهد در این شرایط سخت باز هم در سینما کار کنیم در کنار هم بودن و صبوری است که در غیر این صورت افق سینمای ایران دردناک می‌شود.

در ادامه و برای برگزاری نکوداشت اکبر زنجانپور، فاطمه معتمدآریا، امین تارخ، علی دهکردی به نمایندگی از انجمن بازیگران روی صحنه حاضر شدند.

معتمدآریا در سخنانی کوتاه گفت: دیدن آقای زنجانپور یک مقام و محک است و همانطور که موسیقی دارای مقام است، اکبر زنجانپور مقام سینمای ایران است وی مانند یک ستاره درخشان در تئاتر و سینما است.

تارخ نیز در ادامه با اشاره به اینکه  اکبر زنجانپور به بازیگری دل‌سپردگی دارد و بیش از آنکه عاشق بازیگری باشد دل‌سپرده بازیگری است، گفت: همین مسأله سبب می‌شود که شرافت را در حرفه خود حفظ کند.

وی با تاکید بر اینکه زنجانپور بهترین انتخاب برای این مراسم بود، افزود: چه اتفاقی می‌افتد یک مرد تبدیل به اکبر زنجانپور می‌شود و در رتبع اول خانواده است، پدری دارد که خیام را می‌شناسد و دوستی با نیما یوشیج دارد به فرزند خود نگاهی ادیب و هنرمندانه می‌دهد به همین دلیل از پدر اکبر زنجانپور قدردانی می‌کنم که چنین فردی را به ما هدیه کرد.

دهکردی نیز در این مراسم گفت: ستاره‌های واقعی در عالم هنر حضور درخشان دارند و این ۴ عزیز که امشب مراسم نکوداشت آن‌ها برگزار می‌شود بزرگان و ستارگان سینمای ایران هستند.

وی افزود: اکبر زنجانپور یک معلم بزرگ است و من افتخار دارم از سوی خودم و همه شاگردان وی به این هنرمند تعظیم کنم.

زنجانپور نیز در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه امشب شبه خستگی در کردن است، گفت: ۵۳ سال است که کار می‌کنم و از باورم به کارم کم نشده است. بلکه صیقل داده شد.

وی افزود: خوشحالم این تشویق از طرف همکارانم، خانه سینما انجام شد هنرمندان بسیار تنها هستم و تنهایی به هنرمند اعتبار می‌دهد و من خودم یکی از همین تنهاهای دنیا هستم.

در ادامه این مراسم نوبت به تجلیل از بیژن محتشم طراح گریم سینما ایران رسید که برای این بخش عبداله اسکندری، محمد متوسلانی، سیروس ابراهیم زاده و مهری شیرازی روی صحنه آمدند.

ابراهیم‌زاده ابتدای این بخش با بیان اینکه امشب خوشحالم برای اینکه هر ۴ نفر این عزیزان با هم کار را شروع کردیم و با همه آن‌ها کار کرده‌ام، گفت: درباره محتشم باید بگویم من و بیژن محتشم کار سینما و تئاتر را با هم و از گروه تئاتر آناهیتا شروع کردیم. محتشم هیچگاه استادی نداشت، اما اهل جستجو بود و توانست بهترین چیزها را یاد بگیرد و در طول کاری خود توانست شاگردان بسیاری مانند جلال معیریان و اسکندری را در مکتب خودساخته خود آموزش داده است.

در ادامه عبدالله اسکندری نیز گفت: تاریخ گریم سینمای ایران با نام آقای محتشم عجین است، آن زمان که در ایران گریم معنا نداشت وی به آمریکا رفت و دوره گریم دید و بعد از بازگشت به ایران گریم را به من و تعدادی دیگر از افراد آموزش داد.

نکوداشت حسن زاهدی بخش بعدی این مراسم بود که با حضور جهانگیر میرشکاری، علیرضا زرین‌دست، همایون اسعدیان و پیام تصویری اصغر فرهادی برگزار شد.

فرهادی در پیام تصویری خود گفته بود که حسن زاهدی روحیه کودکانه معصومانه‌ای در خود دارد که امروز بسیار کمیاب است.

اسعدیان نیز در این مراسم گفت: سال ۶۸ به عنوان دستیار کارگردان کار می‌کردم که با حسن زاهدی و جهانگیر میرشکاری آشنا شدم و یکی از آرزوهای من بود که زاهدی به من بوم صدا را بدهد و داد. نمی‌خواهم بگویم که خوش اخلاق است که نیست اما  از این بداخلاقی شیرین این هنرمند سپاسگزارم چرا که از آنچه که می‌خواست دست نمی‌کشید.

در ادامه نیز بهمن اردلان از سوی انجمن صدابرداران و صداگذاران سینمای ایران پیام تبریک این انجمن را خطاب به حسن زاهدی قرائت کرد.

پایان بخش نکوداشت‌های جشن خانه سینما به سیروس الوند اختصاص داشت که با حضور مسعود کیمیایی، هوشنگ گلمکانی، فرشته طائرپور، فریدون جیرانی و محسن امیریوسفی روی صحنه برگزار شد.

کیمیایی در این بخش در اظهارنظری کوتاه گفت: از من خواستند امشب جایزه سیروس الوند را بدهد و من از آن استقبال کردم.

وی ادامه داد: سیروس از دوره فیلم‌های سیاه و سفید من مثل «داش آکل» و «قیصر» با من بود، بی‌مهری‌های زیادی به او شده و جوایز کمی گرفته است، خوشحالم که این جایزه را امشب به او می‌دهم.

فرشته طائرپور نیز با بیان اینکه هیچ حرفی مهمتر از الوند وجود ندارد که بتوان درباره او زد، گفت: اما در زمانه فروپاشی اخلاقی در صحنه‌های مختلف، در عرصه سینما با چنین بزگداشت‌هایی ضربه‌های فروپاشی اخلاقی را کم می‌کنیم. الوند یکی از افراد با آداب در سینمای ایران است.

وی افزود: آدم‌های بد و خوب هستند که سینمای یک کشور را زنده نگه می‌دارند و سیروس الوند جزو ماندگاران سینمای ایران است و از جمله سینماگرانی است که برای من همیشه آموزش را به همراه داشته است.

فریدون جیرانی نیز گفت: بعد از قیصر نسل دیگری از سینما بوجود آمد و من اولین بار نام الوند را در نقد فیلم قیصر و بعد از آن در مورد رضا موتوری خواندم. پس سیروس الوند را از طریق مسعود کیمیایی شناختیم. اینکه می‌بینم الوند همچنان فیلم های خوب و دیدنی می‌سازد تبریک می گویم.

در ادامه سیروس الوند با بیان اینکه در زندگی من ۴ شب بسیار مهم است، گفت: شب اول تولد خودم است. شب دوم شبی است که با عشق همیشه زندگی‌ام ناهید عباسی ازدواج کردم. شب سوم شبی بود که جایزه کارگردانی را کنار کیمیایی و مهرجویی جایزه گرفتم، جشنواره‌ای که دبیر آن سیدمرتضی آوینی بود. شب چهارم قطعا امشب است.

وی افزود: کسانی که الان روی صحنه هستند از سر من زیادی و هر کدام در سینما بسیار تاثیر گذار هستند. مسعود کیمیایی شاگرد پدرم بود و در دبیرستان پدرم درس می‌خواند. کیمیایی برادر من است و در سالن سینما شاگردش بودم.