تهران- ایرنا- سازمان فضایی آمریکا روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: یک مطالعه جدید با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی «اسپیتزر»، نمای نادری را از سطح یک سیاره سیاره سنگی ارائه داده است.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، این مطالعه که روز دوشنبه در مجله Nature منتشر شده است نشان می‌دهد که سطح این سیاره فراخورشیدی ممکن است شبیه سطح قمر زمین و یا عطارد باشد.

بر اساس یافته‌های این مطالعه، سیاره فراخورشیدی که به LHS ۳۸۴۴b نام دارد، داغ است، هیچ گازی همانند عطارد اطراف آن نیست و فاقد اتمسفر نازکی است که به تسهیل حیات روی زمین کمک می‌کند.

این سیاره احتمالا دارای «قفل جذر و مدی» است به این معنی که یک سمت این سیاره دائما به سمت ستاره‌ای است که به دور آن می چرخد به‌طوریکه دما در این سمت به هزار و ۱۴۰ درجه می‌رسد.

قفل جزر و مدی (Tidal locking) زمانی پیش می‌آید که در اثر شیب نیروی کشندی، یک کره یا جرم آسمانی همیشه به سوی کره یا جرم آسمانی دیگری رو کرده باشد.

LHS ۳۸۴۴b که در سال ۲۰۱۸ توسط تلسکوپ فضایی ناسا TESS کشف شد، در فاصله ۴۸.۶ سال نوری از سطح زمین قرار دارد و شعاع آن ۱.۳ برابر شعاع زمین است.

این سیاره فراخورشیدی به دور یک نوع ستاره کوچک و سرد موسوم به کوتوله M می‌چرخد که ممکن است میزبان درصد بالایی از تعداد کل سیاره‌ها در این کهکشان باشد.
تلسکوپ فضایی TESS، این سیاره را از طریق روش گذر کشف کرده است؛ در این روش شناسایی در زمانی صورت می‌گیرد که نور یک ستاره والد به دلیل چرخش یک سیاره میان این ستاره و زمین کم نور می‌شود. در بیانیه ناسا آمده است، پیش از این اسپیتزر و تلسکوپ فضایی هابل ناسا اطلاعاتی در مورد جو چند سیاره گازی جمع‌آوری کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که LHS ۳۸۴۴b کوچک‌ترین سیاره‌ای است که دانشمندان از نور بازتاب شده از سطح آن برای فراگیری در مورد اتمسفر ان استفاده کرده‌اند.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر « Spitzer » متعلق به اداره ملی هوانوردی و فضایی (NASA) در سال ۲۰۰۳ به فضا پرتاب شد.