یزد - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد گفت: اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی مقدمه ورود به بازار کار ، صنعت و رشد اشتغال است که باید حمایت و اطلاع رسانی در این ارتباط بیشتر شود.

سیدمجتبی حسینی پور روز چهارشنبه در نخستین جلسه کارگروه اقتصادی اشتغال استان با ساختار جدید اظهار داشت: اگر واحدهای تولیدی هر کدام ، فقط برای جذب یک دانش آموخته دانشگاهی در طرح کارورزی اقدام کنند شاهد کاهش قابل توجه آمار بیکاری درمیان این قشر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه اجرای طرح کارورزی سال ۹۷ خیلی خوب نبود ، افزود: پیگیری جدی فرمانداران در این بخش و اطلاع رسانی بیشتر آن بویژه در میان بخش خصوصی ضروری است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با اشاره به تعهد استان مبنی بر ایجاد ۲۶ هزار فرصت شغلی یادآور شد با وجودی که استان ۲.۷ درصد تولید ناخالص کشور را در اختیار دارد، ۴.۴ درصد از مجموع تسهیلات ملی برای اشتغال‌زایی یزد در نظر گرفته شده است.

حسینی پور تأکید کرد : باید سازمان‌های مرتبط با ارائه برنامه‌های مدون و نیز جدی گرفتن طرح‌های کارورزی و طرح فرصت کاری دانشگاه یزد ، زمینه تحقق این میزان اشتغال تعهد شده را تا پایان سال فراهم کنند .

همچنین مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: در حال حاضر ۲۸ هزار دانش آموخته دانشگاهی بالای ۳۵ سال در استان وجود دارد.

محمدحسین ریاحی با بیان اینکه آمار بیکاران فارغ التحصیلان یزدی بالاتر از میانگین کشوری است، افزود: نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی کشور ۱۸.۳ درصد است در حالی که این عدد در استان یزد با ۲۰ درصد، بیشتر از متوسط کشوری است.

وی با اشاره به اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی گفت : این طرح با هدف ایجاد اشتغال پایدار و کمک به بخش خصوصی و تعاونی شکل گرفته است که تاکنون با ۲۷۱ دانش آموخته قرارداد بسته شد که در محیط کار مشغول هستند.

این مسئول با بیان اینکه این طرح شامل دانش آموختگان دانشگاهی رشته‌های کارشناسی و بالاتر است که سن آن‌ها باید کمتر از ۳۵ سال باشد، خاطرنشان کرد: در این طرح ، طی سه ماه ، آموزش‌های مقدماتی در محیط کار به کارورزان ارائه می‌شود و کارفرمایان از میان آنها افراد مستعد را انتخاب و جذب می‌کند.

در بخش دیگر این جلسه رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت (صمت) یزد گفت: این استان رتبه دوم کشور را در تعداد طرح‌های نیمه تمام با وجود هزار طرح و پنج هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در اختیار دارد.

محمدرضا علمدار یزدی افزود: در همین راستا و کمک به ایجاد اشتغال در استان ، هزار و ۳۶ میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان ، تولید و رونق اشتغال در نظر گرفته شده است.

در این جلسه اعلام شد که از سهم ۲۶ هزار اشتغال جدید در استان یزد در سال ۹۸  از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ، بخشی برای صنعت ، معدن و تجارت ، بخشی برای سازمان میراث فرهنگی  و بخش هایی برای طرح‌های دانش بنیان ، کارورزی و بیمه سهم کارفرما در نظر گرفته شده است.

همچنین بر لزوم پیگیری طرح فرصت کاری دانشگاه یزد نیز استفاده از تسهیلات و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی تأکید شد.

۱۹۶۸/ ۲۰۴۷