تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۶

پکن- ایرنا- ادامه نا آرامی ها و تجمعات غیرقانونی در هنگ کنگ که از سه ماه پیش شروع شد زنگ خطر را برای اقتصاد این جزیره ثروتمند به صدا آورده است و کارشناسان و کارآفرینان را نگران کرده است.

در حالی که معترضان بی محابا و تحت نفوذ راهبردهای تنش زای آمریکا به خیابان های هنگ کنگ می ریزند و به توصیه مقام های چین توجهی نمی کنند، بررسی های نهادهای ذی ربط نشان می دهد که اقتصاد این بندر بزرگ و پایگاه مالی آسیا و دنیا در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

این در شرایطی است که حملات شماری از شورشی ها به گردشگران و مسافران در فرودگاه بین المللی هنگ کنگ در روزهای اخیر از جمله هجوم آنها به خبرنگاران باعث رنجش مردم کشورهای دیگر نیز شده است و صنعت گردشگری و بخش های خدماتی هنگ کنگ هم با رکود کاری مواجه شده اند.

سودآوری در هنگ کنگ در حال کاهش است براوردهای رسمی نشان می دهد میزان سودآوری بسیاری از بخش های اقتصادی این منطقه در جنوب چین به دنبال اعتراضات مکرر و ناارامی هایی که شورشیان ایجاد کرده اند تا ۷۵ درصد کاهش یافته است.

تصویری از تجمع معترضان در پارک اصلی شهر هنگ کنگ 

بانک آسیای شرقی بزرگترین بانک مستقل در هنگ کنگ هشدار داده است که اعتراضات معترضان به بخش های خدماتی و تجاری آسیب می رساند باعث بی اعتمادی فزاینده به تجارت و سرمایه گذاری در هنگ کنگ می شود و شاخصه های اعتماد میان مشتریان و بازرگانان را کاهش می دهد.

این بانک افزوده است که دو ماه ناارامی و اعتراضات به اضافه جنگ تجاری آمریکا و چین باعث شده است تا میزان سودآوری تجاری در هنگ کنگ تا ۷۵ درصد کمتر شود.

این هشدار پس از آن صادر می شود که دولت اداری اجرایی ویژه هنگ کنگ اعلام کرد که رشد اقتصادی هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ میلادی بین صفر تا ۱ درصد خواهد بود.

این بانک که عمدتا در چین و هنگ کنگ فعال است می گوید که در نیمه اول سال جاری میلادی فقط ۱۲۷ میلیون دلار سودآوری داشته است در صورتی که این رقم معادل یک سوم سود این بانک در نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی است.

تصرف فرودگاه هنگ کنگ توسط معترضان و مختل شدن پروازها 

این بانک در بیانیه ای هشدار داده است که اگر وضعیت تغییر نکند و ناآرامی های اجتماعی ادامه یابد و با نظرداشت متغیرهای داخلی و خارجی دیگر و رکود اقتصادی در دنیا، اقتصاد هنگ کنگ یکی از بدترین سال های خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی تجربه خواهد کرد.

تداوم نا آرامی ها در هنگ کنگ نه فقط بانک آسیای شرقی بلکه خیلی از شرکت ها و کارآفرینان چینی و هنگ کنگی را نگران کرده است «لی کا شینگ» از جمله ثروتمندترین مردان هنگ‌کنگ بود که چند مدت پیش با درک خطر کاهش رشد اقتصادی، در چند آگهی تمام صفحه در روزنامه‌های هنگ‌کنگ خواهان کاهش تنش‌ها شد و همه را به آرامش دعوت کرد.

علاوه بر او شرکت‌های تجاری بزرگ هم در بیانیه‌های مشابهی از تاثیر منفی ناآرامی‌ها بر اقتصاد ابراز نگرانی کرده و خواستار چیده شدن ناآرامی ها شده اند گزارش ها نشان می دهد اقتصاد هنگ‌کنگ در سه ماهه گذشته با چهار دهم درصد رکود روبرو بوده است.