اسلام‌آباد - ایرنا - وزیر امورخارجه پاکستان در تماس های تلفنی با همتایان سوئدی، نروژی و دانمارکی خود، درخصوص اوضاع اخیر کشمیر و تنش‌های اسلام آباد و دهلی نو تبادل نظر کرد.

وزارت امورخارجه پاکستان چهارشنبه شب با صدور بیانیه ای اعلام کرد: 'مخدوم شاه محمود قریشی' با وزیران امورخارجه کشورهای اروپایی شامل سوئد، نروژ و دانمارک به صورت تلفنی تحولات‌ کشمیر و تصمیم اخیر هند برای سلب خودمختاری این منطقه را مورد بررسی قرار داد.

در این بیانیه آمده است: قریشی در گفت وگوهای جداگانه با «مارگوت والستروم»،«اینه اریکسون سورایده» و 'یپه کوفود' وزیران امورخارجه سوئد، نروژ و دانمارک آنان را نسبت به نگرانی های شدید پاکستان درخصوص اوضاع اسفناک کشمیر آگاه کرد.

وزیر امورخارجه پاکستان گفت: تصمیم دهلی نو برای تغییر مناقشه کشمیر که یک مسئله بین المللی است، نقض صریح قوانین جهانی می باشد.

این بیانیه افزود: وزیر امورخارجه پاکستان به همتایان اروپایی خود گفت که قدم برداشته شده از سوی هند در خصوص کشمیر صلح و امنیت در منطقه را با خطر جدی مواجه کرده است.

قریشی همچنین نسبت به تشدید نقض حقوق بشر در کشمیر، افزایش بحران انسانی، کمبود شدید مواد غذایی، دارو و قطع خدمات ارتباطی از ۱۷ روز گذشته در این منطقه ابراز نگرانی کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که نروژ، دانمارک و سوئد، بتوانند نقش اساسی را برای کمک به پایداری صلح و ثبات در منطقه ایفا کنند، همچنین پاکستان از این کشورها می خواهد تا برای لغو حکومت نظامی در کشمیر و پایان یافتن مشکلات مردم این منطقه، هند را تحت فشار قرار دهند.

وزارت امورخارجه پاکستان تصریح کرد: وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی نیز با ابراز نگرانی کشورش نسبت به تحولات کشمیر، از اسلام آباد و دهلی نو خواستند تا از طریق مذاکرات در مسیر حل اختلافات قدم بردارند.

قریشی صبح چهارشنبه نیز با همتایان فرانسوی و ساحل عاج به صورت جداگانه درباره اوضاع کشمیر رایزنی کرد.

دو طرف توافق کردند تا برای همکاری مشترک جهت تقویت صلح و ثبات در منطقه، به طور مداوم در ارتباط باشند.

پس از تصمیم دولت هند تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد بر سر کشمیر تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند.

تنش های دیپلماتیک پس از اخراج سفیر و ۱۳ دیپلمات هند از پاکستان در پی تشدید اختلاف ها میان دو کشور، سبب شد تا اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کند.

دولت هند با اعلام اینکه تصمیم اخیر این کشور درباره منطقه جامو و کشمیر یک موضوع داخلی است، از اسلام آباد خواست تا در تصمیم خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با دهلی نو تجدید نظر کند.

شورای امنیت سازمان ملل به درخواست چین و پاکستان، جمعه گذشته پشت درهای بسته نشستی برای رسیدگی به موضوع کشمیر تشکیل داد.

نماینده چین در سازمان ملل پس از پایان این نشست گفت، اعضای شورای امنیت معتقدند، هند و پاکستان به منظور جلوگیری از تشدید تنش ها در منطقه کشمیر باید از انجام اقدامات یکجانبه در این منطقه خودداری کنند.