به گزارش شبکه نیوز استرالیا، سناتور «ریچارد دی ناتال» بر این باور است که استرالیا با اعزام هواپیمای بازرسی و ناوگان دریایی، نه تنها امنیت آب راه های خلیج فارس را تأمین نخواهد کرد، بلکه باعث افزایش تنش در این منطقه خواهد شد.
ناتال به شبکه ان بی سی گفت: ما هرگز نمی خواهیم خون سربازان استرالیایی در پاسخ به درخواست یک دولت و رئیس جمهوری خطرناک (دونالد ترامپ) ریخته شود.
رهبر حزب سبز استرالیا در ادامه، راهبرد دیپلماسی را بهترین راه حل برای کاهش تنش در منطقه خلیج فارس خواند.
ناتال افزود: ما هرگز نمی خواهیم اشتباهات گذشته مانند جنگ و نزاع در عراق را در آب های خلیج فارس تکرار کنیم.
استرالیا سرانجام دعوت آمریکا برای حضور در ائتلاف دریایی به رهبری واشنگتن در تنگه هرمز به منظور حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس را پذیرفت.
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا تأکید کرد؛ مشارکت این کشور در این ائتلاف «نسبتاً کم، معنیدار و محدود» خواهد بود.
موریسون صبح چهارشنبه، با اشاره به رفتارهای اخیر در منطقه، افزود: این رفتارها تهدیدی برای منافع استرالیا در منطقه است.
وی تأکید کرد؛ دولت تصمیم گرفته است که طبق منافع ملی استرالیا با شرکای بینالمللی همکاری کند. وی در عین حال این همکاری را محدود، هم از نظر زمانی و هم حوزه فعالیت عنوان کرد.
با وجود تلاش های دولت ترامپ در ترغیب کشورهای مختلف برای پیوستن به طرح موسوم به ائتلاف دریایی خلیج فارس، تاکنون شمار اندکی از کشورهای مختلف حتی همپیمان آمریکا به این ائتلاف پیوسته اند و بسیاری از کشورهای مهم و تأثیرگذار جهان، کاخ سفید را در اجرای این طرح ضدایرانی همراهی نکرده اند.
آمریکا در هفته های اخیر با مطرح کردن طرح ائتلاف دریایی خلیج فارس، تلاش کرده است تا به اصطلاح ائتلافی از کشورهای مختلف را برای تأمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و بویژه در تنگه هرمز به وجود آورد؛ اما واکنش سرد و بی اعتنایی کشورهای مختلف به این طرح، نشان از عدم موفقیت ایالات متحده در تحقق چنین طرحی است.
طرح موسوم به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس، چند هفته ای است که از سوی محافل سیاسی و نظامی ایالات متحده مطرح شده و دولت ترامپ با دعوت از ۶۰ کشور تلاش گسترده ای برای اجرایی کردن این طرح داشته است.