تهران-ایرنا- انتخاب نام «پارسه» از سوی هیئت دولت برای واحد پول خُرد جدید، مورد انتقاد گسترده کاربران شبکه اجتماعی توئیتر قرار گرفت و این کاربران معتقد بودند که گزینه¬های بهتری برای انتخاب نام واحد پولی جدید وجود داشت.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در ۲۴ ساعت گذشته به لایحه تغییر واحد پول ملی، نامه سازمان نظام پزشکی درباره مهلت یکماهه برای استفاده از صندوق فروشگاهی و نزدیکی زمان آغاز لیگ برتر، واکنش نشان دادند. 

یک واحد جدید

ارسال لایحه تغییر واحد پول ملی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی و به ویژه ایجاد واحد پولی جدیدی به نام «پارسه» با واکنش گسترده کاربران شبکه اجتماعی توئیتر مواجه شد.

بسیاری از کاربران از انتخاب نام «پارسه» به عنوان نام این واحد پولی، اعلام ناخرسندی کردند. بحث بر سر ریشه­ های قومیتی این عنوان، موضوع نقدهای کاربران بود. «رحمت الله بیگدلی» فعال سیاسی اصلاح طلب در توئیتی توصیه کرد: «ایران کشوری کثیرالاقوام است و بهتر است واحد پول ایران‌ جنبه فراگیر داشته باشد». بسیاری دیگر از کاربران نیز با همین رویکرد، استفاده از این واژه را برای پول رسمی کشور، نقد کردند. کاربر دیگری نیز نوشت: « به نظرم این نامگذاری پول خرد به عنوان پارسه یه توهین قومیتی است. یعنی چی؟ یعنی قوم پارس پول خرده؟»

کاربر دیگری نیز این پرسش را مطرح کرد که «پارسه چه ربطی به اسم پول خردداشت؟». در حالی که برخی کاربران به برگزاری یک نظرسنجی رسمی برای تعیین این نام اشاره کردند، گروهی دیگر از کاربران خواستار تجدید نظر در این نام یا برگزاری یک نظرسنجی جدید و با نام­ های متنوع شدند.

کاربری در همین ارتباط نوشت: «ظاهرا اعلام شده است که در پی حذف چهار صفر، نام پول ایرانی از ریال به تومان تغییر کرده و هر تومان نیز خود به صد پارسه تقسیم می­شود. چرا تومان و نه «دریک»؟ دریک واحد پول داریوش بوده است و احتمالا اولین پول به معنای کنونی در جهان. دریک خوش آهنگ است و زیبا.»

انتخاب نام واحد پولی جدید اما فرصتی بود برای حمله مجدد برخی اصولگرایان به دولت. «حمید رسایی» فعال سیاسی اصولگرا با دستمایه قرار دادن واژه پارسه، به دولت درباره برجام کنایه زد.

برخی کاربران اما بر این باور بودند که این تغییرات تاثیری بر وضعیت اقتصادی کشور نخواهد داشت. کاربری از این تغییر با تعبیر «تغییر دکوراسیون و ظاهری» یاد کرد و کاربر دیگری نوشت که در حالی که ما به وضعیت معیشت خود معترض هستیم، نام واحد پولی تغییر می­ کند. کاربری نیز توئیتکرد: «تغییر ریال به پارسه چه تغییری در روال اقتصادی مردم ایجاد می­ کند یا چقدر باعث می­ شود قدرت خرید مردم بالا برود. لطفا فکر بهتری برای مشکلات اقتصادی مردم کنید»

دشواری فرمول محاسباتی تبدیل ریال به تومان و پارسه نیز موضوع انتقاد کاربران بود. کاربری در همین ارتباط توئیت کرد: «کاش از الان دولت استاندارد جداسازی پارسه از تومان را مشخص کند. تکلیف نرم‌افزارها مشخص باشد که پارسه را با چی از تومان جدا کنند، و سه رقم‌های هزارگان و اعشار چگونه تفکیک شود».

برخی کاربران نیز به این موضوع اشاره کردند که این تبدیل واحد پولی به ویژه برای سالمندان بسیار دشوار است و زمان زیادی می­ برد تا شهروندان بتوانند به وضعیت جدید عادت کنند.

هزینه­ های گزاف احتمالی چاپ اسکناس جدید و طراحی نشان پولی نیز از دیگر موضوعات مورد انتقاد کاربران بود و آنان معتقد بودند که چنین هزینه ­هایی در وضعیت فعلی، به صلاح و مقرون به صرفه نیست.

اما طبق معمول این موضوع نیز دستمایه­ای برای شوخی و کنایه ­های کاربران شبکه اجتماعی توئیتر شد. کاربری به طنز نوشت: «مثلا بری خرید بپرسی: چند پارسه گشت ای جوانمرد! و مغازه دار بگوید: پانصد پارسه. تو هم همیانت را گشوده و تقدیم داری»

قصه مکرر کارتخوان و پزشکان

انتشار تصویر نامه ­ای در فضای مجازی که در آن سازمان نظام پزشکی برای آموختن استفاده از ابزارهای جدید نقل و انتقال پول، یکماه فرصت خواسته بودند، فرصتی بود تا بار دیگر بحث بر سر مالیات پزشکان و استفاده از دستگاه کارتخوان، بالا بگیرد.

کاربری نوشت: «سازمان نظام پزشکی نامه داده که پزشکان برای استفاده از کارتخوان نیاز به آموزش دارند و تا برگزاری آموزش ثبت کارتخوان را به عقب بیاندازید. کاش رئیس سازمان مالیاتی هم جواب دهد که هر پزشکی به نزدیک ترین بقالی محل مراجعه کند و نحوه استفاده از کارتخوان و پرداخت مالیات را از او بیاموزد»

کاربر دیگری نیز نوشت: «بهتر بود می‌گفتند از کارت‌خوان یک اشعه‌ها و امواجی ساطع می‌شود که برای مریض‌ها ضرر دارد! حتی حاضر نیستند برای پروژه‌های روابط‌عمومی‌شان یک کم خرج کنند!».

کاربری هم توئیت کرد: « بخاطر اینکه در ایران همه چی وارونست! نظام پزشکی در همه جای دنیا مسوولیتش حمایت از حقوق بیمار و برنامه ریزی برای سلامت کشور است. نه اینکه همزمان هم به عنوان سندیکای پزشکان باشد و هم حامی مردم. این تضاد منافع است که باعث نارضایتی شده و نه مردم ازش راضی هستند نه پزشکان»

برخی کاربران نیز از این اقدام با تعابیر تندی چون «فرار از مالیات»، «فساد»، «زیر میزی» و مانند آن یاد و از پزشکان به دلیل سر باز زدن از پذیرش کارت خوان، انتقاد کردند.

در مقابل اما پزشکان نیز دفاعیاتی از خود داشتند. یک پزشک توئیت کرد: «دوستان صندوق فروشگاهی و چیزی که برای نصب در مطب‌ها طراحی شده با کارتخوان معمولی تفاوت دارد و اینکه یک ماه زمان دادن برای آموزش و راه‌اندازی و همچنین اتصال به سامانه مالیاتی برای همان هست. نامه برخی از انجمن‌ها و سازمان نظام پزشکی هم پیرو همین هست.»

پزشک دیگری نیز نوشت: «گل‌علیزاده، نائب رئیس شورای­عالی نظام‌ پزشکی دریک مصاحبه گفته با کارتخوان موافقیم ولی با صندوق فروشگاهی مخالفیم»

این در حالی است که برخی کاربران از مخالفت سازمان نظام پزشکی با صندوق فروشگاه نیز انتقاد کردند و معتقد بودند که پزشکان باید تابع قانون باشند. در طرف مقابل پزشکان به این نکته اشاره کردند که عدم فشار بر گروه­های شغلی دیگر همچون «وکلا» برای نصب کارتخوان، نوعی تبعیض در حق پزشکان است.

جدال لفظی شدید میان برخی خبرنگاران و روزنامه ­نگاران حاضر در این شبکه اجتماعی با پزشکان فعال در توئیتر نیز موضوعی بود که مورد توجه کاربران قرار گرفت. از یکسو پزشکان فعال خبرنگاران و فعالان رسانه­ ای را در فشارهای وارد شده اخیر بر این صنف مقصر دانسته و آنان را «بازیچه» خواندند و معتقد بودند این اقدامات بر اعتماد میان مردم و پزشکان لطمه می­ زند و از سوی دیگر نیز این خبرنگاران، برخی از پزشکان را به تخلف، دریافت زیرمیزی، تلاش برای پنهان کردن درآمدهای خود و در نهایت سودجویی متهم کردند.

روزهای داغ فوتبال

با نزدیک شدن زمان برگزاری هفته اول لیگ برتر، بار دیگر هواداران این ورزش مهیج، پای کار آمده و فضای مجازی را تبدیل به صحنه «کری خوانی» تبدیل کردند. هر دو گروه کاربران «پرسپولیسی» و «استقلالی» تیم­ های یکدیگر را متهم کردند که سهم بیشتری از امتیازات و بودجه دولتی گرفته­ اند و تلاش دارند تا بر قضاوت­ ها و داوری­ها تاثیر بگذارند.

برخی کاربران هوادار استقلال، از فرصت استفاده کرده و یادی کردند از «سهراب حبیب نژاد» لیدر قدیمی استقلال که مدتی پیش درگذشت. همچنین انتقاد از لباس­های جدید هر دو تیم نیز از دیگر موضوعات بحث کاربران بود.

همچنین کاربران هوادار دو تیم تهرانی، به بحث درباره بازیکنان خارجی خریداری شده برای دو تیم پرداختند و یکدیگر را متهم کردند که پول بیشتری برای خرید بازیکنان خارجی، خرج کرده اند.

نحوه خرید بلیط اینترنتی نیز از دیگر موضوعات بود که کاربران از آن به شدت انتقاد داشتند و معتقد بودند که همزمان با آغاز لیگ برتر اما، همچنان وضعیت فروش بلیت مسابقات نامشخص و آشفته است و از مسوولان خواستند در این ارتباط طرح جدیدی را اجرا نمایند.