خبرگزاری های بین المللی امروز گزارش دادند که پس از فراخوان برای برگزاری اعتراضات گسترده و راهپیمایی به سمت دفتر سازمان ملل در شهر سرینگر ایالت کشمیر بعد از نماز جمعه، خیابان های این شهر توسط نیروهای شبه نظامی به شدت کنترل خواهد شد و ایست های بازرسی خیابان ها را مسدود می کنند.
این هفته پوسترهایی درمورد برگزاری اعتراضات گسترده و راهپیمایی به سمت دفتر "گروه ناظر نظامی سازمان ملل در هند و پاکستان" برای اعتراض به خشونت دولت هند در ایالت جامو و کشمیر نصب شدند.
این گروه سازمان ملل در سال ۱۹۴۹ پس از اولین جنگ بین هند و پاکستان بر سر کشمیر تاسیس شد و بر روی نقض قوانین آتش بس در مرز میان دو کشور نظارت می کند.
دولت هند پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.
پس از تصمیم دولت هند برای سلب خودمختاری منطقه جامو و کشمیر تنش ها میان دهلی و اسلام آباد تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند.
تنش های دیپلماتیک پس از اخراج سفیر و ۱۳ دیپلمات هند از پاکستان در پی تشدید اختلاف ها میان دو کشور، سبب شد تا اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی را متوقف کند.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، منطقه کشمیر به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.