به گزارش ایرنا، محمرضا هنربر روز جمعه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران آذربایجان شرقی گفت: از روز دوشنبه تاکنون که آتش سوزی جنگل های ارسباران آغاز شد، بلافاصله هماهنگی و پیگیری های لازم برای مهار و اطفای آتش انجام شد.
وی اظهار کرد: متاسفانه در ۴ روز گذشته که برای مهار آتش بالگرد نیاز بود، این وسیله به منطقه اعزام نشد و در مقطع فعلی نیز برای مهار آتش و اعزام نیرو، آب و مواد غذایی به هلی برد نیاز داریم.
وی ادامه داد: در موضوع تامین اعتبار هم مشکل داریم و برای رفع آن اساس باید اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ در اختیار مدیریت بحران قرار بگیرد.
داود بهبودی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: فرآیند تامین اعتبار در تبصره های ۱۰ و ۱۲ طولانی است و به این دلیل باید سرعت عمل در تخصیص های ملی را داشته باشیم.
جواد رحمتی، معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز گفت: باید با توجه به اینکه موضوع آتش سوزی جنگل های ارسباران خارج از اختیارات استانی است و تعریف مدیریت بحران به آن دلالت دارد، کمک های کشوری دست استان را بگیرد و بر این اساس باید ساختار مدیریت بحران در استان ها طوری باشد که امکان مدیریت وجود داشته باشد.
قلی اللهقلیزاده، نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی نیز به اهمیت جنگلهای ارسباران از نظر منابع طبیعی و معیشت مردم منطقه اشاره کرد و گفت: مردم منطقه همکاری خوبی در با دستگاههای مسئول داشتند و دستگاهها نیز باید با تمام امکانات و تجهیزات خود برای مهار آتشسوزی تلاش کنند.
حمید قاسمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم با اشاره به وقوع ۲۵ مورد آتشسوزی در جنگلهای ارسباران از ابتدای امسال تاکنون، گفت: آتشسوزی اخیر از سه روز گذشته در یکی ۲ نقطه آغاز شده که در این مدت، تمام امکانات و تجهیزات موجود استان برای مهار آن به منطقه اعزام شده است.
داور نامدار، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی نیز به شیب تند، سنگلاخی و صعبالعبور بودن منطقه آتشسوزی و دشوار بودن دسترسی و استقرار نیروها اشاره کرد و گفت: همه نیروهای عملکننده تحت مدیریت فرماندار خداآفرین مشغول فعالیت هستند و جلوی توسعه آتش گرفته شده است.
وی درخصوص آخرین وضعیت آتشسوزی در جنگلهای ارسباران نیز گفت: هماکنون آتشسوزی در دو نقطه به طور کامل مهار شده و در دو نقطه نیز به صورت کنترلشده و نه شعلهور، ادامه دارد که امیدواریم تا بعد از ظهر امروز این دو نقطه نیز به طور کامل مهار شوند.
جنگل های ارسباران در شمال شرق و شمال آذربایجان شرقی به دلیل آنچه خطای انسانی اعلام می شود، دچار آتش سوزی شده و به رغم اطفای چندباره آتش و شروع مجدد آن به علت کوهستانی و بادخیز بودن منطقه، تاکنون بیش از ۳۰۰ هکتار جنگل خاکسستر شده است.
جنگل های ارسباران با ۱۶۴ هزار هکتار وسعت از بکرترین مناطق جنگلی ایران به لحاظط تنوع گونه های گیاهی و جانوری آن شمرده می شود، به گونه ای که گفته می شود ۱۵ تا ۲۰ درصد مجموع گونه های گیاهی شناخته شده کشورمان در این لکه جنگلی یافت می شود.
جنگل های ارسباران که در شمال و شمال شرق تبریز در محدوده شهرستان های ورزقان، کلیبر، خداآفرین و جلفا پراکنده شده است، علاوه بر تنوع و غنای ژنتیکی از نظر جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی نیز حایز اهمیت فراوان است.
همین ویژگی ها سبب شده که پرونده جنگل های ارسباران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شود.
۳۰۹۳/۵۱۸