اراک - ایرنا - استان مرکزی با ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به عنوان قطب چهارم صنعت و از کانون های مهم صنایع مادر تخصصی است که در سرانه تولید ناخالص ملی نقش مهمی دارد.

به گزارش ایرنا، در سال های گذشته مشکلات اقتصادی و تحریم ها  و دلایل دیگر از جمله فرسودگی خطوط تولید و کمبود نقدینگی موجب شده که ظرفیت فعالیت تولیدی در پاره ای از صنایع استان مرکزی با تنگناهایی روبرو باشد و برخی از آن ها نیز در حالت نیمه فعال و یا راکد دربیایند اما، با سیاست های هدفمند حمایتی در دولت تدبیر و امید تعداد قابل توجهی از صنایع راکد به چرخه تولید بازگشته و نقش عمده صنعت این استان در توسعه پایدار کشور همچنان پررنگ و اثرگذار شده است.

دولت تدبیر و امید در ۲ سال اخیر با گام های استوار و راهبردهای اثربخش خود برای صنایع استان مرکزی توانست نتایج مطلوبی را رقم زده و بخش قابل ملاحظه ای از نیازهای داخلی را در شرایط تحریم تامین کند.

اعمال سیاست های گره گشای اقتصادی دولت در استان مرکزی با بهره گیری از توان مدیریتی و عمل به شاخصه های اقتصاد مقاومتی موجب شده تا اقتصاد این استان التیام یابد و با احیای بخش قابل توجهی از صنایع  راکد و نیمه تعطیل یک بار دیگر قطار تولید این استان در ریل توسعه پایدار  باشد.

استان مرکزی از معدود استان های کشور است که کارنامه اش در رونق تولید درخشان است و سیاست راهبردی کلان اقتصادی دولت تدبیر و امید با هدایتگری موثر محرک های اقتصادی بارقه های توسعه را در بخش های مختلف آن ایجاد کرده است.

ثمره بهبود شاخص های اقتصادی و زیرساخت های توسعه ای استان مرکزی در سال گذشته موجب شد تا صادرات غیر نفتی این استان از مرز یک میلیارد دلار عبور کند و تولیدات این استان به ۷۶ کشور مختلف جهان صادر شود و در چهار ماه نخست امسال نیز صادرات استان به بیش از ۳۳۰ میلیون دلار برسد.

اگرچه امسال با شعار رونق تولید نامگذاری شده  اما، این مهم از سال ها قبل در کانون هدف ارکان مهم نظام بوده است و اگر رهیافت ها با همت بخش خصوصی و دولتی همراه شود، افق های توسعه پیش روی کشور خواهد بود.

فاصله گرفتن از مصرف گرایی و جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی غیرضروری موضوعی است که باید بیش از پیش مد نظر باشد تا تولید داخلی توان رقابت و رشد را داشته باشد.

از این رهگذر حفظ و بهبود توان و دانش نیروهای متخصص و نخبه کشور برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مسئله مهم دیگری است که کالاهای تولید داخل را به سمت کیفیت رهنمون می کند و بستر رقابت پذیری حوزه تولید را در بازار جهانی مهیا می سازد.

استان مرکزی در زمره مناطق پیشگام صنعتی کشور است و وجود صنایع بزرگی همچون ماشین سازی، آلومینیوم سازی، آونگان، هپکو، آذرآب، واگن پارس، پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه باعث شده تا چهارمین قطب صنعت کشور به عنوان نقطه اتکای صادرات غیرنفتی در کانون توجه توسعه اقتصادی قرار گیرد.

وجود صنایع بزرگ و مادر تخصصی ضمن ایجاد اشتغال پایدار در استان مرکزی به خصوص در شهرستان اراک، ساوه و شازند نقش آفرینی بیش از پیش این استان در ذخیره ارزی، بالا رفتن نرخ بهره وری و تولید ناخالص ملی را به دنبال دارد چرا که بخش عمده ای از تولیدات این استان به نقاط مختلف کشور صادر می شود و این مهم نقش موثری در تقویت بنیه اقتصادی دارد.

استان مرکزی رتبه نخست کشور در رفع موانع تولید دارد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: این استان رتبه نخست کشور در رفع موانع تولید و فعال سازی مجدد واحدهای صنعتی راکد را به خود اختصاص داده است.

 محمدرضا حاجی پور اظهار داشت: حضور فعال کارگروه ملی و راه اندازی واحدهای راکد و غیر فعال در استان مرکزی موجب شد در این زمینه استان مرکزی رتبه نخست را کسب کند.

وی بیان کرد: ۵۵ واحد صنعتی راکد استان از جمله شرکت­ های نخ خمین، آونگان، رینگ آلومینوم خمین، مقره سازی ساوه، گداختار و لاستیک پارس پارسال در سایه حمایت دولت به چرخه تولید بازگشتند و بر اساس بررسی­ های صورت گرفته از سوی وزارت صمت استان مرکزی در این شاخص بهترین عملکرد را در سطح کشور داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت افزود: ۶۴۵ فقره پروانه بهر برداری با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۴ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال با اشتغال زایی ر هشت هزار و ۶۵۴ نفر در ۲ سال اخیر گواهی بر رونق تولید است و این شاخص در قیاس با مدت مشابه قبل آن رشد قابل ملاحظه ای دارد. 

 حاجی پور افزود:  ۷۸ واحدصنعتی این استان امسال مجوز بهره‌برداری (ناشی از طرح، ناشی از توسعه و بدون طرح ) گرفته اند که سرمایه گذاری این بخش نیز بیش از ۲ هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال برآورد می شود و ۸۷۸ فرصت شغلی جدید نیز به دنبال دارد و تحقق این مهم فصل جدیدی از پویایی اقتصادی را برای این خطه رقم می زند.

وی در خصوص اقدامات سازمان صنعت، معدن و تجارت در حوزه معدن نیز گفت:  ۱۱۱ فقره پرونده بهره برداری معدنی نیز در ۲ سال اخیر با زمینه اشتغال  ۹۵۷ نفر و سرمایه گذاری یک هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال در نقاط مختلف استان مرکزی صادر شده که بخش قابل توجهی از این پروانه ها در حال برداشت و تعدادی نیز در حال تکمیل فرآیند برداشت و تامین تجهیزات است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۶ فقره پروانه بهره برداری برای معادن استان با سرمایه گذاری بالغ بر ۷۲۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۶۵ نفر صادر شده که  ذخیره قطعی این معادن  سه میلیون سه هزار و ۸۸۹ میلیون تن برآورد می شود.

حاجی پور اظهار داشت: صادارات غیر نفتی استان مرکزی تا پایان تیرماه امسال به بیش از ۵۵۹ هزار تن رسید و درآمدزایی در این حوزه  ۳۳۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه ۲ سال قبل حدود پنج درصد رشد داشته و با وجود تحریم ها نه تنها مقاصد اصلی صادرات استان به کشورهای همسایه عربی و غیرعربی و کشورهای اروپایی کم نشده بلکه روند افزایشی دارد.

وی گفت: ۶۴ هزار تن کالا در سال جاری به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار به استان مرکزی وارد شده که عمده واردات استان در حوزه تامین مواد اولیه برای تولید، تجهیزات و ماشین آلات بوده است. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: ۲۲ نشست ستاد تنظیم بازار با ۱۷۲ مصوبه اجرایی  نیز در ۲ سال اخیر به منظور بحث و بررسی و تصمیم گیری در خصوص تنظیم بازار تشکیل شده و با پیگیری و هماهنگی های به عمل آمده از طریق مراجع ذیربط  دراین مدت چهار هزار و ۲۲۸ تن برنج، پنج هزار و ۲۹۷ تن شکر، ۲۴۱ تن گوشت گرم گوسفندی، یک هزار و ۴۲۱ تن گوشت منجمد گوساله، ۲ هزار و ۱۲۵ تن گوشت مرغ منجمد، ۷۲۵ تن گوشت گرم مرغ با نرخ مصوب دولتی در فروشگاه ها و تعاونی های مصرف استان توزیع شده است.

حاجی پور اظهار داشت:  ۳۴۲ واحد صنعتی پارسال با سرمایه گذاری بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی چهار هزار و ۸۰۰ نفر در استان مرکزی به بهره برداری رسید که از نظر تعداد واحدهای بهره­ برداری شده بیش از پنج درصد،  سرمایه­ گذاری ۸۹ درصد و از نظر اشتغال ایجاد شده بیش از ۴۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۶ رشد داشته است.

وی بیان کرد: صدور جوازهای تاسیس صادر شده استان مرکزی در سال ۱۳۹۷ با رشدی بیش از ۱۵ درصد به  ۸۰۳ فقره رسیده و سرمایه­ گذاری پیش بینی شده در قالب این مجوزها نیز با رشدی ۵۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن به ۸۴ هزار میلیارد ریال است. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: از مجموع مجوزهای صنعتی صادره در استان  ۷۵۸ طرح دارای عملیات اجرایی و پیشرفت فیزیکی است که ۲۳۰ طرح با سرمایه­ گذاری ۲۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت ایجاد بیش از ۱۱ هزار فرصت شغلی دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد است و انتظار می رود بخش مهمی از این طرح ­ها در سال جاری  به بهره­ برداری برسند.

حاجی پور گفت: بر اساس برنامه های تدوین شده در بخش صنعت استان مرکزی  امسال  بهره­ برداری از ۳۲۰ طرح ایجادی و توسعه­ ای با سرمایه­ گذاری بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال با بیش از چهار هزار و ۸۰۰  فرصت شغلی جدید در دستور کار است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: به منظور صیانت از ظرفیت تولید و اشتغال بخش صنعت سال ۹۶ حدود ۱۰ هزار و میلیارد ریال و سال ۹۷ نیز بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی در بخش های مختلف سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی پرداخت شد که بر اساس برنامه های نظارتی و راستی آزمایی سازمان صنعت، معدن و تجارت بیش از ۹۵ درصد از این تسهیلات در جای خود هزینه شده است. 

کاهش ۵۰ درصدی اعتراضات کارگری استان مرکزی در سال ۹۷

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: رتبه این استان در زمینه کنترل و کاهش اعتراضات کارگری در سال ۱۳۹۷ با کاهش ۵۰ درصدی اعتراضات کارگری از ۲۸ به چهار رسیده است که این مهم به دلیل مدیریت کارآمد و هماهنگی منحصر به فرد دستگاه های اجرایی و فرهنگ بالای نیروهای کار به دست آمده است.

«بهروز اکرمی» افزود: بررسی و پیگیری مطالبات شرکت های مشکل دار استان از جمله شرکت آونگان، هپکو، واگن پارس، ماشین سازی، گداختار، آذرآب، آلومینیوم سازی ایران، نورد و لوله صفا و پروفیل ساوه، اسپیدار، صنایع نخ خمین، فن آوری نوین نیرو زرندیه، آریا لیف محلات، ذوب و روی ایجرود آشتیان و مقره سازی ایران از مهمترین اقدامات مدیریت اجرایی استان مرکزی در ۲ سال اخیر بوده و عمده این شرکت ها  اکنون یا به چرخه تولید بازگشته اند و یا مشکلات عمیق آن ها در حال گشایش است.

وی اظهار داشت: برگزاری ۳۰ نشست کمیسیون کارگری استان مرکزی، ۲۰ نشست با تشکل های کارگری استان، پیگیری پرونده احزاب و تشکل های صنفی و بازنشستگی در حال تاسیس برگزاری نشست های دوره ای با احزاب سیاسی و تشکل های صنفی بازنشستگی جهت همفکری و اعطای ۴۰ مجوز مختلف، از دیگر اقدامات مدیریت اجرایی استان در ۲ سال تلاش دولت دوازدهم در این خطه  محسوب می شود. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: شروع عملیات اجرایی و یا بهره برداری از ۴۰ طرح مهم و تأثیرگذار در حوزه اقتصادی استان در سال جاری با ابلاغ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشورمصوب و در دستور کار قرار گرفته است  که ۱۵ مورد از این طرح ها در حوزه بخش صنعت، ۶ طرح در حوزه بخش کشاورزی، ۳ طرح در حوزه میراث فرهنگی، ۲ طرح در حوزه راه و شهرسازی، سه طرح در بخش آب، پنج طرح در بخش برق رسانی، دو طرح در حوزه گازرسانی و ۲ طرح نیز در بخش فناوری و شرکت­ های دانش بنیان است.

سعید فرخی اظهار داشت: به منظور پیشبرد مسایل اقتصادی استان در چارچوب سیاست­ های محورهای مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در سال گذشته ۲۴ نشست  با ۱۶۰ مصوبه اجرایی در استان مرکزی برگزار شد که بر اساس گزارش دبیرخانه ستاد استانی بیش از ۷۰ درصد مصوبات عملیاتی شده است و  امسال نیز برگزاری این نشست ها و پیگیری و رفع مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی با جدیت دنبال می شود.

وی ادامه داد: تنها در هفته دولت امسال، ١٣٠ طرح اقتصادی با سرمایه گذاری ١٠۶٠ میلیارد تومان و ٢٠٠٠ فرصت شغلی به بهرداری می رسد.
فرخی تصریح کرد: تحریم ها باعث ایجاد فرصت شده  و در استان مرکزی و بخش خصوصی و غیردولتی در استان فعال هستند و سال گذشته ٣۵٠ طرح اقتصادی با سرمایه گذاری ١٧٠٠میلیارد تومان و ٢٠٠٠ فرصت شغلی شروع به کار کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: ۳۲ ناحیه صنعتی در استان داریم و جزء ٨ استان کشور از نظر تولید هستیم.

تکمیل طرح های بر زمین مانده کاری ماندگار در دولت تدبیر و امید

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در گفت و گو با ایرنا، گفت:  طرح های مختلف عمرانی در بخش های فرهنگی، ورزشی، مدیریت شهری و راه ها  طی ۲ سال اخیر در این استان به بهره برداری رسیده که بخش عمده ای از این طرح ها بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی آنها می گذشت  و هزینه های سربار زیادی را بر کشور تحمیل می کردند و تکمیل این طرح ها با  پیگیری های مجدانه مدیریت اجرایی دولت در عوامل اجرایی استان به منصه ظهور رسیده است.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: راه اندازی کانون زندگی پایدار  به عنوان تنها مرکز تخصصی آموزش های خانواده برای نخستین بار در کشور، ایجاد ۲ دفتر تسهیلگری در شهرستان های اراک و ساوه با رویکرد توانمند سازی اقتصادی و اجتماعی محلی، بهره برداری از مددسرای ویژه زنان آسیب دیده در محل شایستگان بهزیستی و ساخت مجتمع  امور آسیب دیدگان از سوی خیران، ایجاد مرکز دیده بان اجتماعی در استان و گشایش  خانه های جوان در شهرستان های اراک، ساوه  و خنداب از مهمترین طرح های عمرانی بهره برداری شده استان مرکزی در ۲ سال اخیر است.

وی اظهار داشت: مرحله نخست شهرک خودرو اراک به مساحت ۳۴۵ هزار مترمربع  شامل ۳۸۳ واحد تجاری،  ۳۱۸ ‌واحد تعمیرگاهی و ۳۶ واحد خدمات رفاهی با اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال نیر در ۲ سال اخیر به ثمر نشست  و تفاهم نامه راه اندازی و تامین زیر ساخت های قطار حومه ای اراک به شهرهای امیر کبیر و مهاجران با حضور وزیر محترم راه و شهرسازی منعقد شده است که هر ۲ این طرح ها برای توسعه منطقه اثربخشی بالا دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی بیان کرد: کاهش روزهای آلوده شهر اراک با اقداماتی از قبیل توزیع بنزین یورو ۴، استفاده نیروگاه شازند از سوخت پاک، تکمیل جنگل کاری کمربند غرب اراک و ادامه آن در جنوب شهر اراک و گردنه سیبک، اجرای طرح بازآفرینی شهری در شهرهای بزرگ استان از جمله طرح ۳۳۶ واحدی شهرک سجادیه اراک، توسعه فرودگاه اراک در قالب بهسازی پایانه و ساختمان های جانبی، تطویل باند فرودگاه و پیگیری برقراری، پرواز های مستقیم به عتبات عالیات، تکمیل و بهره برداری از تقاطع غیر همسطح اراک به فرمهین،  تخصیص ۱۰۰میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه تقاطع غیرهمسطح سنجان اراک توسط وزارت راه و شهرسازی و بهره برداری از تقاطع غیر هم سطح شریعتی و میدان ورزش با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال از دیگر طرح های مهم بهره برداری شده استان مرکزی در ۲ سال اخیر است.

زندیه کیلی اضافه کرد: طول آزادراه ها در استان مرکزی در سال ۹۷ نسبت به ۹۲ ، ۲ و ۱۲ صدم درصد، طول بزرگراه ها در این مدت  بیش از ۴۰ درصد، طول راه های اصلی ۲۲ درصد و طول خطوط ریلی اصلی  ۱۲ درصد رشد داشته است.

توزیع ۱۴۳ هزار تن خوراک دام در  استان مرکزی راهبردی حمایتی در تولید کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز  گفت: با پیگیری و هماهنگی های به عمل آمده در ستاد تنظیم بازار استان  ۲۴ هزار تن سویا، ۸۸ هزارتن ذرت و ۳۱ هزارتن جو توسط شرکت پشتیبانی امور دام استان از سال گذشته تاکنون با قیمت یارانه ای و مصوب دولتی بین دامداران و کشاورزان توزیع شده  که این مهم در راستای حمایت از تولیدات کشاورزی بوده است.

«مجید آنجفی» افزود: تولید گندم استان مرکزی در تیر ماه سال ۱۳۹۶ معادل ۳۲۰ هزار تن و امسال بالغ بر ۳۷۴ هزار تن بوده است که تاکنون ۲۱۷ هزار تن آن تحویل مراکز خرید شده است.

وی ادامه داد: تولید محصولات زراعی استان نیز از یک هزار و ۷۳۰ تن در سال ۹۶ به  یک هزار و ۷۶۰ هزار تن در سال زراعی جاری رسیده  که  ۳۷۴ هزار تن گندم ،۱۷۵ هزار تن جو، ۳۴ هزارتن لوبیا، ۹۸ هزارتن سیب زمینی سه هزار و ۱۰۰ تن دانه‌های روغنی و پنج هزار و ۷۰۰ تن نخود بوده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: طول شبکه ابیاری نوین در حوزه کشاورزی استان نیز از  ۵۷ هزار هکتار در سال ۹۶ به ۶۷ هزار و هکتار در سال جاری رسیده است و میزان صادرات محصولات کشاورزی این استان نیز در این مدت از پنج هزار و ۵۱۴ تن  به ۱۰ هزار و ۲۳۰ تن در سال جاری رسید.

آنجفی بیان کرد: تولید سالانه محصولات دامی استان نیز در ۲ سال اخیر از ۴۹۰ هزار تن  به ۴۹۴ هزار و ۲۳۸ تن  رسیده است که این محصولات امسال شامل  ۵۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۰ هزار و ۷۰۰ تن گوشت سفید، ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ، ۳۳۲ هزار و ۷۰۰ تن شیرخام، پنج هزار تن آبزیان و ۸۳۸ تن عسل  است. 

وی گفت:  ۶۵ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی با سرمایه ای بالغ بر ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۹۳۵ نفر در ۲ سال اخیر در این استان بهره برداری شده است که توان جذب و فرآوری بیش از یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را دارد.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: در ۲ سال فعالیت دولت تدبیر و امید ۲۸ هزار تن ظرفیت سرد خانه ای و انباری ذخیره سازی محصولات غذایی و کشاورزی در استان مرکزی ایجاد شده و به میزان ۲۲۲ هزار و ۵۰۰ تن به ظرفیت سیلو و مراکز ذخیره سازی غلات افزوده شده است.

 تجهیز مناطق روستایی استان به اینترنت پرسرعت هدیه دولت تدبیر و امید

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی نیز گفت: ۵۵ روستای این استان در ۲ سال اخیر  مجهز به اینترنت پرسرعت با فناوری ADSL شدند که این هدیه دولت به مناطق کمتر برخوردار برای تسریع آهنگ توسعه آن ها است. 

«لادن مهدوی هزاوه» افزود: ۹۴۵ رستای استان مرکزی تا سال ۱۳۹۲ به شبکه ارتباط تلفنی متصل بودند که این مهم اکنون به یک هزار و ۱۱۷ روستا رسیده است.

وی ادامه داد: ضریب پهنای باند ورودی استان مرکزی تا آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید ۲۲ بود و با تلاش های برنامه محور این شاخص در سال ۹۶  به ۴۹ و در سال ۹۷  نیز به ۶۴ رسید.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی  بیان کرد: ضریب شبکه انتقال استان مرکزی در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۹ بود که در ۲ سال گذشته به ترتیب  به ۲۴۶ و ۳۷۴ رسیده است.

مهدوی هزاوه طول شبکه فیبر نوری استان مرکزی را تا ۱۳۹۲ به حدود ۹۲۰ کیلومتر عنوان کرد و گفت: با رابردهای اجرایی در سال ۹۶  طول این شبکه به یک هزار و ۲۳۰  کیلومتر و پارسال به یک هزار و ۵۴۳ کیلومتر رسید.

وی گفت: پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید تنها سه شهر استان مرکزی تحت پوشش نسل های سه و چهار بودند اما اکنون  تمامی شهرهای این استان تحت پوشش قرار گرفته اند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی گفت: تسهیلات اعطایی پست بانک به مردم در سال ۱۳۹۲ حدود ۴۲۶ میلیارد ریال بود که رقم پرداختی در این خصوص پارسال به بیش از یک هزار و ۲ میلیارد ریال رسیده است.

 ۱۰۵ میلیارد ریال کمک حمایتی به اقشار آسیب پذیر استان مرکزی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی گفت: این نهاد حمایتی پارسال  بیش از ۱۰۵ میلیارد ریال به ۷۷ هزار و ۳۵ نفر مددجوی تحت پوشش خود کمک کرده است درحالی که مجموع کمک های مالی این نهاد حمایتی در سال ۱۳۹۲ به ۵۲ میلیارد ریال هم نمی رسید.

«موسی قنبرنژاد» افزود: سال ۱۳۹۶ نیز بیش از ۷۷ هزار نفر از جمعیت استان مرکزی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) بودند که بیش از ۷۲ میلیارد ریال کمک های مالی دریافت کردند.

وی ادامه داد:  بیش از ۷۷۰ مددجوی امداد در سال ۹۶ و ۵۴۰ نفر در سال ۹۷  به ترتیب ۱۱۶ میلیارد و ۸۸ میلیارد ریال تسهیلات خودکفایی دریافت کردند.

مدیر کل کمیته امداد استان مرکزی گفت: سال ۱۳۹۵ صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در استان مرکزی راه اندازی شد که در سال ۹۶ بیش از پنج هزار و ۳۴۸ نفر به میزان ۱۲۸ میلیارد ریال و پارسال  نیز پنج هزار و ۹۸۵ نفر به میزان ۱۵۶ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه دریافت کردند.

قنبرنژاد بیان کرد: همچنین در سال ۱۳۹۶ حدود یک هزار و ۹۷۰ نفر به میزان ۶۳ میلیارد ریال و سال گذشته نیز ۲ هزار و ۲۷۶ نفر به میزان ۶۶ میلیارد ریال در استان مرکزی تسهیلات مسکن مددجویی دریافت کردند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی بیان کرد: ۱۵ هزار و ۹۶۳  مددجوی کمیته امداد استان پارسال و بیش از ۱۵ هزار و ۸۹۰ نفر در سال ۹۶ تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند که منابع مالی  این مهم نیز به ترتیب ۸۶ و ۷۹ میلیارد ریال است.

چتر بیمه ای استان مرکزی بر سر ۲۹۸ هزار و ۴۸۱ نفر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز گفت:شمار  بیمه شدگان این استان در سال گذشته به ۲۹۸ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده که این شاخص به همت راهبردهای رفاهی دولت تدبیر و امید به ثمر رسیده است.

«محمد تقی آبایی» افزود: بخش تعاونی استان مرکزی در ۲ سال اخیر به ترتیب یکهزار و ۱۰۵ و  ۸۰۴ فرصت شغلی  جدید را داشته که این مهم نشانگر تثبیت جایگاه بخش تعاون در مناسبات اقتصادی است.

وی بیان کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی نیز از  هفت و هشت دهم  در سال ۹۶ به به هشت و چهار دهم در سال ۹۷ رسیده که مهر تاییدی بر سیاست های اشتغالزایی در این خطه است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اشتغال پایدار روستایی نیز گفت: تا کنون یک هزار و ۴۶۲ طرح اشتغال زا در قالب سیاست های دولت یک هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند که بیش از سه هزار و ۱۷۰ فرصت شغلی به دنبال داشته است.

 ۹۱ طرح اقتصادی در شهرک های صنعتی استان مرکزی به ثمر نشست

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی نیز گفت: ۹۱ طرح تولیدی با سرمایه چهار هزار ۱۸۳میلیارد ریال در سال گذشته توسط بخش خصوصی در شهرک های صنعتی این استان به بهره برداری رسید و زنجیره صنایع کوچک و متوسط استان با درایت دولت تقویت شد.

«مصطفی آمره» بیان کرد: با آغاز به کار این واحدهای صنعتی در مجموع یک هزار و ۴۴۹ فرصت شغلی پایدار در شهرک ها و نواحی صنعتی در این استان ایجاد شد.

وی توضیح داد: علاوه بر ایجاد این فرصت های شغلی مستقیم شمار زیادی کارسازی در واحدهای تولیدی پایین دستی و همکار این واحدها نیز صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی بیان کرد: زمینه فعالیت واحدهای تولیدی بهره برداری شده در شهرک های صنعتی استان پارسال  در حوزه صنایع فلزی، تولید شمش آلومینیوم، شیشه، انواع صنایع غذایی و مصالح ساختمانی بوده است که در مجموع سرمایه ترزیق شده به آن ها توسط بخش خصوصی چهار هزار و ۱۸۳ میلیارد ریال برآورد شده  است.

آمره اظهار داشت: ۳۳۵ قرارداد واگذاری زمین در سال گذشته در شهرک های صنعتی این استان منعقد و در این راستا ۱۶۲ هکتار زمین به متقاضیان سرمایه گذاری واگذار شد.

وی افزود:  ۱۶۱ دوره آموزشی نیز پارسال از سوی شرکت شهرک های استان مرکزی در شهرک ها و نواحی مختلف استان مرکزی برگزار شد که بیش از چهار هزار و ۳۰ نفر از فعالان این بخش در این دوره های آموزشی شرکت کردندو این مهم در بهبود مناسبات تولید ، بازاریابی و صادرات اثربخشی بالایی دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی اضافه کرد: استقرار ۲ واحد نماینده بیمه در شهرک های صنعتی و صدور ۶۷ بیمه نامه برای صنایع کوچک، برگزاری ۱۲ تور صنعتی و شرکت ۳۰۲ نفر در این تورها، جمع آوری و بررسی ۹ عنوان ایده های نخبگان استان از دیگر فعالیت های شرکت شهرک های استان در سال گذشته است.

صادرات یک میلیارد دلاری افقی تازه در پویایی اقتصادی استان مرکزی

استاندار مرکزی گفت: صادرات یک میلیارد دلاری دورنمای اهداف حوزه اقتصادی این استان در سال گذشته بود که نتیجه داده است .

سید «علی آقازاده» افزود:  یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار انواع کالا پارسال  از این استان به ۸۶ کشور جهان صادر شد که رکورد بی سابقه در عملکرد اقتصادی استان محسوب می شود.

وی ادامه داد: افزایش صادرات کالا از استان مرکزی با تلاش و کوشش تولیدکنندگان، صنعتگران، صادرکنندگان و مسئولان استان انجام می شود و بالا رفتن صادرات این محصولات نقش مهمی در رونق تولید محصولات داخلی، اشتغال زایی و افزایش درآمد اقتصادی استان و کشور دارد.

استاندار مرکزی اظهار داشت: در چهار ماه نخست امسال نیز بیش از ۳۳۰ میلیون دلار انواع کالای غیر نفتی از استان مرکزی به نقاط مختلف جهان صادر شده که این مهم نشان دهند موتور محرک رونق تولید و صادرات محور در این استان دارد.

آقازاده بیان کرد: امسال با عنوان رونق تولید نامگذاری شده و  تمامی ظرفیت های استان و دستگاه های اجرایی باید در مسیر حل مشکلات تولیدکنندگان صنعت و کشاورزی به کار گرفته شود.

وی بیان کرد: رمز موفقیت در جذب بازارهای هدف کشورهای همسایه از قبیل افغانستان، عراق، ترکیه، پاکستان و حوزه آسیای میانه تولیدات باکیفیت و قیمت های رقابتی است و استان مرکزی به عنوان قطب صنعت ایران برنامه های هدفمندی را در این راستا ترسیم کرده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: این استان در حوزه تولید صادرات محور، استعدادهای بالقوه ای دارد که از جمله آن می توان به محصولات صادراتی در بخش های صنایع غذایی، معدنی، نساجی، کشاورزی، شیمیایی، برق و پتروشیمی اشاره کرد که در صورت معرفی این ظرفیت های ارزشمند می توان به راحتی بازارهای منطقه را در اختیار گرفت.

آقازاده افزود: رونق تولید دغدغه تصمیم سازان کلان کشور است و استان مرکزی در این خصوص تقویت بنیه اقتصادی را در اولویت قرارداده و علاوه بر ظرفیت های حوزه دولتی تمامی تلاش برای افزایش سهم بخش خصوصی به کارگرفته شده است.

وی ادامه داد: شعار امسال کامل کننده اهداف سال گذشته با عنوان حمایت از کالای ایرانی است، بنابراین توسعه کشور وابسته به تولید با کیفیت و صادرات محور است که باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در استان مرکزی فعالیت می کنند.

استان مرکزی واقع در قلب ایران دومین جایگاه صنایع مادر تخصصی و رتبه چهارم صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.

۳۰۱۷/۶۰۱۳/