به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز شنبه، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه درباره تحولات اخیر در شرق دریای مدیترانه نیز گفت که هیچ توافقی در این منطقه بدون حضور ترکهای قبرس و ترکیه معتبر نخواهد بود.
چاووشاوغلو در نشست خبری مشترک با جبران باسیل، همتای لبنانی خود در بیروت، درباره تحولات اخیر در شرق دریای مدیترانه گفت: هیچ توافقی در این منطقه بدون حضور ترکهای قبرس و ترکیه معتبر نخواهد بود.
چاووشاوغلو با اشاره به اینکه ترکیه فعالیتهای اکتشاف انرژیهای فسیلی در مدیترانه شرقی را با کشتیهای اکتشافی خود آغاز کرده است، تصریح کرد که این فعالیتها در آبهای سرزمینی ترکیه و جمهوری ترک قبرس شمالی ادامه دارد. وزیر خارجه ترکیه همچنین بر دفاع آنکارا از تمامی حقوق ترکهای قبرس تاکید کرد.
این سخنان چاووش اوغلو در حالی است که یگانهایی از ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل ترکیه رسیدهاند و گروههای تروریستی تائید کردهاند که پیش از رسیدن ارتش سوریه به «تل ترعی» در جنوب شرق ادلب، از این مناطق فرار کردهاند.
تروریست های مستقر در استان ادلب که برخی از گروه های آنان مورد حمایت ترکیه می باشند بارها با حمله به غیرنظامیان در استان حماه توافق آتش بس را نقض کرده و باعث کشته شدن مردم سوریه شده اند.
دولت سوریه از اواسط سال گذشته (۱۳۹۷) عزم خود را برای آزادسازی استان ادلب جزم کرده بود، ولی به دلیل مخالفت روس ها و ترک ها و مطرح کردن بهانه هایی مانند ایجاد موج جدید آوارگان در منطقه این امر تاکنون محقق نشده بود، البته هجدهم اردیبهشت سال جاری (۱۳۹۸) عملیات محدودی برای آزادسازی برخی از مناطق ادلب به عنوان آخرین پایگاه گروه های تروریستی ازسوی ارتش سوریه انجام شد.
از حضور گروه های تروریستی - تکفیری در استان ادلب (در شمال غرب سوریه) و تصرف آن بیش از چهار سال می گذرد و قرار بود عملیات آزادسازی این استان به عنوان آخرین پایگاه تروریست ها در آبان ماه سال گذشته انجام شود که مخالفت روس ها و ترک ها موجب شد تا این عملیات با تاخیر چند ماهه انجام شود و عملا کار مبارزه با تروریسم در سوریه به همین دلیل به اتمام نرسید.
سوریه در هشت سال گذشته شاهد جنگ داخلی و حضور گروه های تروریستی حمایت شده از سوی کشورهای غربی- عربی است که تاکنون صدها هزار کشته و میلیون ها نفر آواره در داخل و خارج این کشور به جا گذاشته است.