تهران - ایرنا - دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت سرمایه شناختی در جامعه گفت: باید تلاش شود با افزایش پرورش شناختی «واکسن شناختی» ساخته شود تا فرد نتواند در تلاطم شرایط محیطی، اجتماعی و فردی به سمت رفتارهای نامناسب، اعتیاد و پرخطر سوق یابد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجید نیلی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست علمی "بررسی مداخلات عصبی شناختی در حوزه اعتیاد " در محل سیزدهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد بیان کرد: یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های ملی برای هر کشور، فرد و جامعه؛ سرمایه شناختی است. این نوع سرمایه می‌تواند به عنوان یک موضوع بسیار مهم سبب پیشگیری از رفتارهای تکراری و اعتیادگونه شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری در این نشست علمی که با حضور جمعی از محققان، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان برگزار شد، گفت: پرورش شناختی می‌بایست از سنین کودکی تا بزرگسالی و در فضاهای آموزشی آغاز شود و نسبت به ارتقای آن با برنامه‌ریزی‌های مدون و تخصصی اقدام کرد.

نیلی با بیان اینکه مسئله تربیت یک موضوع شناختی است، عنوان کرد: امروزه میزان تاثیرپذیری و تاثیربخشی تربیت به لحاظ ابعاد جغرافیایی، زبانی و زمانی با گذشته متفاوت است و می‌بایست با ارایه یک مدل شناختی مطلوب و ارتقای آن در سطوح مختلف، برنامه‌ریزی شود تا منجر به رفتارهای مخرب نشود.

وی در پنل تخصصی بررسی مداخلات عصبی شناختی در حوزه اعتیاد، با اشاره به اینکه اعتیاد یک مسئله اجتماعی است، گفت: باید تلاش شود با افزایش پرورش شناختی، «واکسن شناختی» ساخته شود تا فرد نتواند در تلاطم شرایط محیطی، اجتماعی و فردی به سمت رفتارهای نامناسب پرخطر و اعتیاد سوق یابد.

نیلی در ادامه این نشست تاکید کرد که ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی مصمم است با همکاری و مشارکت محققان و متخصصان زمینه‌های پرورش و ارتقای سرمایه‌های شناختی بویژه در حوزه دانش اعتیاد در سطوح مختلف جامعه افزایش پیدا کند.  

"پنل علمی و تخصصی بررسی مداخلات عصبی شناختی در حوزه اعتیاد" به عنوان یکی از مباحث اصلی و مهم سیزدهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد به منظور افزایش همکاری میان محققان، اساتید و پژوهشگران در این کنگره برگزار شد.