به گزارش روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی روانبخش بهزادیان،گفت: باتوجه به شرایط خاص کشور به خصوص در ۲ سال اخیر، سازمان بنادر و دریانوردی تمام تلاش خود را در جهت رشد کمی و کیفی بنادر معطوف کرده است.
بهزادیان افزود: براساس آمارهای موجود میزان واردات و تخلیه کالای اساسی به بنادر کشور از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ میلیون تن بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۷ درصدی را نشان میدهد و این اتفاق با تدابیر و همت جمعی تمامی آحاد سازمانی شاغل در بنادر، ستاد مرکزی و همکاری و هماهنگی با سازمانها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی کشوربه دست آمده است.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بندرامام (ره) باتوجه به امکانات بندری و دریایی موجود در بین تمامی بنادر وارد کننده کالای اساسی کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، عنوانکرد: میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندرامام (ره) از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۳ مردادماه ۱۲,۴ میلیون تن بوده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد رشد را نشان می دهد.
به گفته بهزادیان منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره) با ۱۱هزار۴۴ هکتار وسعت و برخورداری از ۴۰ پست اسکله و اتصال به بزرگراهها و راهآهن سراسری کشور، پهناورترین بندر تجاری ایران است که نقش مهمی در تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی مورد نیاز کشور ایفا میکند و به عنوان هاب غلات کشور در سال جاری با رشد قابل توجهی در واردات، تخلیه، بارگیری و جابجایی کالاهای اساسی روبرو است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تا ۱۹ مرداد تعداد کشتیهای حامل کالاهای اساسی ۱۴۱ فروند بوده که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۲ درصد رشد داشته است،
وی ادامه داد: همچنین میزان واردات کالاهای اساسی به میزان ۶ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۹۰۴ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۴ درصد رشد داشته است.
بهزادیان گفت: در همین رابطه با تدابیر اتخاذ شده برای تسریع و تسهیل در خروج کالاهای اساسی و حمل آن از بندر به داخل کشور میزان ۵ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۷۳۵ تن کالای اساسی به وسیله کامیونها جابه جا شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۸درصدی را نشان میدهد..
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر اینکه بندر امام (ره) با دارا بودن امکانات زیرساختی و عملیاتی، امکان پهلوگیری کشتیها با سایز و ظرفیت بزرگتر را میسر و زمینه را برای تخلیه و بارگیری حجم بیشتر کالا، ایجاد صرفه اقتصادی برای بازرگانان و کاهش قیمت تمام شده کالا برای مصرفکننده را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا میزان کالاهای اساسی تخلیه شده در ۵ ماهه سال ۱۳۹۸ در این بندر شامل جو، ذرت، دانه روغنی، کنجاله، شکر و روغن خوراکی به میزان تقریبا ۷ میلیون تن بوده است که این میزان نسبت به تخلیه کالاهای اساسی در سال گذشته (۴,۳ میلیون تن ) رشد ۶۴ درصدی را نشان می دهد .
بهزادیان افزود: در حال حاضر حدود ۲ میلیون تن کالای اساسی در بندر امام (ره) ترخیص وآماده حمل بوده که مستلزم اراده و تلاش صاحبان کالا و همچنین ارائه خدمات بندری، حمل جادهای و ریلی جهت انتقال این کالا به مبادی مصرف بوده که این امر موجب کاهش قابل توجه موجودی کالا (رسوب) در بنادر کشور از جمله بندرامام خمینی(ره) خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به حجم بسیار بالای کالاهای اساسی وارد شده به کشور و نیاز به توزیع آن در بازارهای مصرف و استفاده بهینه از فضاهای عملیاتی بنادر و جلوگیری از ماندگاری این کالاهای استراتژیک، با هماهنگی و همکاری ارگانها و سازمانهای ذیربط که از ذینعان بندری محسوب میشوند و به منظور تسریع و تسهیل خروج کالاهای اساسی با اتخاذ تدابیر و تصمیمات لازم تا کنون به میزان ۵,۳ میلیون تن کالای اساسی از این بندر به مقاصد داخل کشور جابجا شده است که این حجم جابجایی کالای اساسی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۸ درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تسریع در روند ترخیص کالاها از بنادر و توزیع در بازار به منظور رفع نیازهای کشور و بهینه کردن قیمت تمام شده کالاها، گفت: استفاده از ظرفیت های ریلی و تلاش برای حل مشکل اسنادی صاحبان کالا در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرارگرفته است.