سنندج - ایرنا - فرماندار مریوان با اشاره به اینکه گردشگری یکی از ملزومات توسعه است، گفت: جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ظرفیت مطلوبی برای توسعه گردشگری فرهنگی و اجتماعی در این شهرستان است.

آرتیکاس اقبال روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از مطالبات و خواسته‌های برگزارکنندگان جشنواره تئاتر خیابانی مریوان برقراری ارتباط این رویداد فرهنگی و هنری با حوزه گردشگری است.

وی اضافه کرد: جای بسی خوشحالی است که در چهاردهمین دوره این جشنواره شاهد تحقق این مطالبه هستیم و تورهای گردشگری زیادی از اقصی نقاط ایران در ایام برگزاری این رویداد بین‌المللی در مریوان حضور پیدا کرده‌اند.

فرماندار شهرستان مریوان بر استمرار این روند در سال‌های آینده هم تاکید کرد و افزود: این اتفاق اگر کماکان ادامه یابد شاهد شکوفایی و توسعه بیش از پیش این جشنواره و حوزه گردشگری فرهنگ ی و اجتماعی در این شهرستان خواهیم بود.

اقبال نگاه دولت به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان را استفاده از ظرفیت‌های این رویداد در راستای توسعه گردشگری، فرهنگی و اجتماعی دانست و یادآور شد: هر چه معرفی این جشنواره گسترده‌تر و برقراری پیوند آن با گردشگری بیشتر باشد در جذب گردشگر موفق‌تر عمل می‌شود.

وی تاکید کرد: میزان تخت و هتل و مسافرخانه‌های موجود در مریوان جابگوی نیاز حاضران در این دوره از جشنواره اعم از هنرمندان و گردشگران نیست و به همین دلیل از ظرفیت مهمانسراهای ادارات دولتی هم استفاده کردیم.

اقبال مریوان را مکانی گردشگری که در بین تجار به بندرخاکی معروف است و نیاز به توسعه زیرساخت‌های گردشگری دارد، معرفی کرد و اظهار داشت: یکی از اولویت‌های دولت نه تنها به خاطر گردشگران بلکه برای استفاده عموم مردم، بهره‌برداری سریع‌تر از پروژه جاده جدید سنندج - مریوان است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس نظر کارشناسان ایجاد فرودگاه در مریوان از توجیه لازم برخوردار نیست، گفت: زمین مورد نیاز برای ایجاد فرودگاه در مریوان گران تمام می‌شود چرا که وسعت اراضی مسطح در این شهرستان بسیار کم است و علاوه بر این تعداد مسافرانی که از هواپیما برای مسافرت به این منطقه استفاده کنند، هم زیاد نیست.

۳۰۳ اثر شامل ۲۰۲ اثر از هنرمندان و گروه های نمایشی داخل کشور و ۱۰۰ اثر از هنرمندان و گروه های نمایش خارجی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان ارسال شد.

شهرهای تهران، رشت و مریوان به ترتیب با ۳۵، ۲۰ و ۱۳ اثر ارسالی بیشترین آثار را به این دوره از جشنواره ارسال کردند.

این دوره جشنواره در هشت بخش شامل مسابقه ایران، دیگرگونه‌های اجرایی، نمایش‌های آیینی و سنتی، مسابقه تئاتر ملل، تئاتر کودک و نوجوان، مهمان (برگزیده جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی)، پژوهش و کارگاه‌های آموزشی از اول  شهریور امسال آغاز شده و تا پنجم شهریور هم به طول می‌انجامد.

هیات انتخاب این دوره از جشنواره نمایش‌های داخلی متشکل از محمودرضا رحیمی، رحمان هوشیاری، امیر راد، محمدعلی صادق‌حسنی و یاسر خاسب بودند که ۲۸ اثر را برای شرکت در مرحله نهایی جشنواره معرفی کردند.

۱۱ نمایش در بخش آزاد، پنج نمایش در بخش آیینی سنتی، سه نمایش در بخش دگرگونه اجرایی، سه نمایش در بخش بین‌الملل(نمایش‌های داخلی) و چهار نمایش در بخش کودک و نوجوان به مرحله نهایی این دوره جشنواره راه یافتند.

۹۹۳۶/۹۱۰۲

برچسب‌ها