تهران- ایرنا- مدیر عامل خانه تئاتر گفت: اهالی فرهنگ و هنر با همگرایی دولت، صنوف و تشکل‌ها همچنین پدیدآورندگان آثار به مطالبات خود می‌رسند.

ایرج راد امروز (یکشنبه) در نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش های سالیان دراز خانه تئاتر برای امنیت شغلی این قشر و پیگری مطالبات شان از شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در برنامه چهارم توسعه که امنیت شغلی هنرمندان مطرح شد با پیگیری به جایی نرسید و همین‌ روند در برنامه پنجم توسعه ادامه یافت و در نهایت در برنامه ششم توسعه راهکارهایی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد؛ اما پیگیری صورت نگرفت و خانه تئاتر این موضوع را پیگیری کرد.
وی در این نشست در تالار رودکی ادامه داد: خوشبختانه وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی نسبت به این موضوع  رغبت نشان دادند و تمام انجمن های صنفی را به این موضوع ورود دعوت کردند و به همین منظور جلسات یک ساله ای در این راستا برگزار شد و تمام زوایای این موضوع بررسی شد که نهایتا به تفاهم نامه امروز رسید و امید است هیات دولت هم این تفاهم نامه را تصویب کنند.
راد تاکید کرد: این تفاهم نامه برای اولین بار هنرمندان را به مطالبات خودشان می رساند. از تمام کسانی که در این زمینه و برای گسترش فرهنگ و خدمت موثر بر روند کلی جامعه تلاش می کنند، سپاس گزارم و امیدوارم هنرمندان با پیگیری این مسائل و اجرایی شدن این قوانین برای گسترش فرهنگ کشور خدمت کنند.

مشاور وزیر فرهنگ در امور برنامه‌ریزی نیز در این نشست با اشاره به اینکه از یک سال گذشته برای تدوین پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل فعالیت‌ انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر، رسانه و کانون‌های مربوط جلساتی با حضور نمایندگان صنوف مختلف فرهنگی و هنری و وزارت‌خانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده، اظهار داشت: این جلسات برای تدوین آییننامه‌های ماده ٩٢ برنامه ششم توسعه که یکی از بندهای ذیل این ماده به بحث نظام صنفی مربوط بود با حضور نمایندگان صنوف مختلف برگزار شد. 

به گفته علی اصغر سیدآبادی پیش‌نویس این تصویب‌نامه، حاصل همفکری و مشورت نمایندگان ١٤ تشکل و انجمن فرهنگی، هنری و رسانه‌ای است که طی بیش از یکسال و در خلال برگزاری ده‌ها جلسه عمومی و تخصصی تهیه شده و با تایید و امضای دو وزیرکابینه دولت تدبیر و امید (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، جهت طرح و تصویب تقدیم هیات وزیران شده است.

با تصویب هیات وزیران، برای اولین بار در تاریخ هنر کشور، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری و رسانه‌ای می‌توانند ذیل تبصره(٥) ماده(١٣١) قانون کار، انجمن صنفی سراسری تشکیل دهند.
به موجب همین تصویب‌نامه هر یک از حوزه‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای می‌توانند یک کانون سراسری تشکیل دهند و در نهایت از به هم پیوستن آنها کانون فراگیر فرهنگ و هنر، تشکیل خواهد شد.
از یک سال گذشته به منظور تدوین پیش نویس دستورالعمل نحوه تشکیل فعالیت‌ انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر، رسانه و کانون‌های مربوطه جلساتی با حضور نمایندگان صنوف مختلف فرهنگی و هنری و وزارت‌خانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده است.
این جلسات به منظور تدوین آئین‌نامه‌های ماده ٩٢ برنامه ششم توسعه که یکی از بندهای ذیل این ماده به بحث نظام صنفی مرتبط بود با حضور نمایندگان صنوف مختلف برگزار شد.
پیش‌نویس این تصویب‌نامه، حاصل همفکری و مشورت نمایندگان ١٤ تشکل و انجمن فرهنگی، هنری و رسانه‌ای است که طی بیش از یکسال و در خلال برگزاری ده‌ها جلسه عمومی و تخصصی تهیه شده و با تایید و امضای دو وزیرکابینه دولت تدبیر و امید(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، جهت طرح و تصویب تقدیم هیات وزیران شده است.

پس از تصویب این پیشنهاد، کلیه پدیدآورندگان آثار فرهنگی، هنری و رسانه‌ای می‌توانند در بستر تشکل‌های رسمی و تخصصی روابط کار، مطالبات خود را از طریق گفت‌وگوهای سه جانبه ملی دنبال کرده و امنیت شغلی پایدار را محقق سازند.
تنظیم و تصویب «دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه و کانون‌های مربوطه» از دیگر مواردی است که در این تصویب‌نامه پیش‌بینی شده و تشکل‌های ١٤ گانه فوق به منظور پیشبرد هرچه سریع‌تر اهداف تصویب‌نامه، مبادرت به تهیه و ارائه پیش‌نویس دستورالعمل و ارائه آن به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرده‌اند.
پیش‌نویس دستورالعمل یاد شده، برای اولین بار روز یکشنبه سوم شهریور 98 در مراسم ویژه‌ای با حضور مشترک نمایندگان تشکل‌ها و وزرای فرهنگ و تعاون در تالار رودکی تهران امضا شد.
نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستان‌نویسان، انجمن هنرمندان نقاش و انجمن تصویرگران ایران در تهیه پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل آن با یکدیگر همکاری داشته‌اند.