تهران-ایرنا- رئیس بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از یک اتفاق تازه دیگر در جریان این دوره جشنواره خبر داد که اعمال داوری اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کنار داوری تخصصی است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا زمردیان معاون فرهنگی کانون گفت: از سال گذشته و با قراردادن بخشی با عنوان قصه ۹۰ ثانیه در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، زمینه مشارکت تمامی مردم و علاقه‌مندان به قصه و قصه‌گویی در جشنواره فراهم شد.

وی بیان کرد: استقبال چشم‌گیر و معنادار مردم از بخش عمومی جشنواره (قصه ۹۰ ثانیه) که در آن شرکت‌کنندگان برشی از زندگی خود را با عنوان «قصه زندگی من» روایت می‌کردند نشان داد که درک خواسته‌های مردم و ایجاد بستر مناسب برای مشارکت عمومی در حوزه‌های فرهنگی می‌تواند زمینه به ثمر رسیدن یک اتفاق فرهنگی در کشور باشد.

وی افزود: بر همین اساس و با تجربه یک‌ساله برگزاری بخش عمومی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی (قصه زندگی من)، در سال جاری و در جریان بیست‌ودومین دوره از جشنواره، بخش‌های جنبی جدیدی به این بخش از جشنواره اضافه شد تا ضمن جلب مشارکت بیشتر مردم، موضوع شهرنشینی و خوب زندگی کردن در شهر از یک سو و بیان فرهنگ و آداب و رسوم و تاریخ ایرانیان به سایر مردم دنیا از طریق قصه از سوی دیگر، مورد توجه قرار گیرد.

رئیس جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ادامه داد: بر اساس هماهنگی صورت گرفته با شهرداری تهران به عنوان حامی فرهنگی این جشنواره، مسابقه‌ای با عنوان «قصه شهر من» در بخش عمومی جشنواره در نظر گرفته شد تا شهروندان تهرانی، در طول ۹۰ ثانیه، قصه‌ای از شهر و زیست شهری خود روایت کنند. قصه‌هایی که در نهایت علاوه بر داوری در بخش عمومی جشنواره، به صورت مجزا داوری شده و نفرات برتر از سوی شهرداری تهران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تقدیر خواهند شد.

معاون فرهنگی کانون در ادامه از آغاز همکاری کانون زبان ایران به عنوان یکی از معتبرترین مراکز آموزش زبان‌های خارجی برای کودکان و نوجوانان با جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خبر داد و گفت: بر اساس توافق صورت گرفته با کانون زبان ایران، بخش دیگری به عنوان بخش جنبی قصه ۹۰ ثانیه در نظر گرفته شده است تا زبان‌آموزان و همچنین مدرسان کانون زبان ایران، قصه‌هایی که به بیان فرهنگ، آداب، رسوم، تمدن و زیبایی‌های ایران می‌پردازد را به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و عربی در ۹۰ ثانیه بیان کنند و با یکدیگر به رقابت بپردازند.

زمردیان، به بخش جنبی دیگری در بخش قصه ۹۰ ثانیه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که مربوط به خبرنگاران است اشاره کرد و گفت: با تجربه موفقی که سال گذشته در این حوزه به دست آمد، بنا شده تا امسال با مشارکت «باشگاه خبرنگاران جوان» بخش قصه زندگی خبرنگاران به صورت گسترده‌تر مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس خبرنگاران، روزنامه‌نگاران، اهالی مطبوعات، گزارش‌گران رادیو و تلویزیون و تمام آن‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند می‌توانند در این بخش قصه‌ زندگی حرفه‌ای خود را روایت کنند تا آثارشان همانند سایر بخش‌های جنبی، هم در میان فیلم‌های بخش عمومی و هم به صورت مجزا مورد داوری قرار گیرد تا به بهترین‌های آن جایزه اهداء شود.

رئیس جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی یادآور شد: تمام این‌ بخش‌های جدید به عنوان بخش‌های جنبی قصه ۹۰ ثانیه هستند که هر کدام مخاطبان خود را به صورت تخصصی خواهند داشت اما کماکان تمامی مردم ایران، بدون توجه به سن و محل سکونت و... می‌توانند قصه‌های خود را در زمان ۹۰ ثانیه به صورت فیلم و با کیفیتی که در فراخوان جشنواره مورد اشاره قرار گرفته است پس از ثبت‌نام در سایت جشنواره قصه‌گویی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

اعضای نوجوان کانون، داور قصه‌گویی می‌شوند

معاون فرهنگی کانون در ادامه از یک اتفاق تازه دیگر در جریان جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خبر داد که اعمال داوری اعضای نوجوان کانون در کنار داوری تخصصی است.

وی افزود: از آنجایی که نوجوانان یکی از مهم‌ترین گروه‌های هدف برنامه‌های کانون از جمله جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به حساب می‌آیند و قصه‌ها می‌توانند راهی برای رشد و تربیت این نسل به حساب آیند، تصمیم بر آن شده تا علاوه بر داوری تخصصی آثار ارسالی به جشنواره، این آثار در هر سه مرحله استانی، منطقه‌ای و ملی از سوی نوجوانان عضو انجمن‌های تخصصی کانون از جمله انجمن ادبی، انجمن قصه‌گویی و انجمن نمایش هم داوری شود تا در پایان بهترین اثر از نگاه آن‌ها نیز مورد قدردانی قرار گیرد.

رئیس جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در پایان با بیان این‌که بخش اصلی جشنواره یا همان قصه‌گویی صحنه‌ای مطابق سال‌های گذشته در دو حوزه ملی و بین‌الملل برگزار خواهد شد، تاکید کرد: در بخش ملی دختران و پسران ۱۲ تا ۱۸ سال، زنان و مردان بالای ۱۸ سال و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت و در بخش بین‌المللی هم علاوه بر قصه‌گویان برتر سایر کشورها، برگزیدگان ۲۱ دوره پیشین جشنواره، مجریان، گویندگان و قصه‌گویان رسانه ملی و تئاتر کشور امکان ارائه اثر و شرکت در جشنواره را دارند.

یادآوری می‌شود علاقه‌مندان به شرکت در بخش تخصصی یا همان بخش صحنه‌ای جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی تا ۱۷ شهریور و متقاضیان شرکت در بخش عمومی جشنواره یا همان قصه ۹۰ ثانیه تا ۱۰ مهر فرصت دارند تا ضمن ثبت‌نام در پایگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir آثار خود را در این پایگاه بارگذاری کنند.

نمایشگاه «کاوش» در کتاب‌خانه مرجع کانون برپا شد

منتخبی از نشریه‌های فارسی و غیر فارسی با موضوع علم و فناوری در قالب نمایشگاهی با عنوان «کاوش» در کتاب‌خانه‌ مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا شده است.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این نمایشگاه که هم‌زمان با آغاز شهریور برپا شده ٣٥ عنوان نشریه با موضوع علم و فناوری در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، ١٦ عنوان از نشریه‌های به نمایش گذاشته شده فارسی زبان و باقی آثار غیر فارسی است که از آن جمله می‌توان به آثاری از قبیل: «داروک»، «کاوش»، «دانشمند»، «KIDS»، «ECO KIDS»، «imagine»، «ask»، «science&children» و «KIDS Tigers» اشاره کرد.

نمایشگاه «کاوش» از اول تا پایان شهریور ۱۳۹۸ روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ پذیرای علاقه‌مندان است.

همچنین در این کتاب‌خانه تعداد ۲۵ عنوان از کتاب‌های با موضوع فناوری در هنر و ادبیات فارسی و غیر فارسی نیز در قالب نمایشگاه رومیزی ویژه شهریور و مهر برپا شده است.

کتاب‌خانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هر ماه منتخبی از آثار خود با موضوع‌های مختلف را در قالب نمایشگاه‌ در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

 این کتاب‌خانه‌ در خیابان شهید بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)، پلاک ۲۴ ساختمان شهید ملک‌شامران واقع شده است.