تهران-ایرنا- رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۴۵ هزار تُن کاغذ برای تهیه کتاب‌های درسی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۹۹ نیاز است، آموزش و پرورش از اسفند ماه سال ۹۷ برای تامین ارز دولتی به منظور واردات کاغذ و مقوا تلاش می کند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، حجت الاسلام «علی ذوعلم» روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: آموزش و پرورش از اسفند ماه سال ۹۷ برای تامین ارز دولتی به منظور واردات کاغذ و مقوا تلاش می کند اما مشکل کاغذ برای سال تحصیلی آینده هنوز برطرف نشده است و تمامی نهادهای مرتبط برای واردات کاغذ پیگیر هستند.
وی افزود: در زمان حاضر آموزش و پرورش برای تهیه کتاب های درسی از برنامه ریزی های لازم حداقل چهار ماه عقب است.
به گفته ذوعلم، تهیه کتاب برای بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز دشوار است، بطور متوسط باید روزانه حداقل ۵۰۰ جلد کتاب چاپ شود تا نیاز دانش آموزان در مقاطع مختلف رفع شود.

وی در ادامه درباره اعمال طرح تربیت جنسی در کتاب های درسی نیز توضیح داد: در اسناد سند تحول بنیادین، بر اجرای طرح تربیت جنسی تاکید شده است، دانش آموزان باید تربیت جنسی و نحوه مواجهه با مباحثی از این قبیل را به درستی بیاموزند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش معتقد است که باید طرح تربیت جنسی با مبانی اسلامی و فرهنگ ایرانی منطبق باشد، آنچه که در غرب با عنوان طرح تربیت جنسی مطرح شده با شاخص های ایران متفاوت است.
ذوعلم گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی طرح تربیت جنسی است و شورای پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارتخانه پس از تصویب طرح، براساس آنچه مشخص شده در کتاب های درسی اعمال می کند.
وی افزود: اکنون معلمان باتجربه به مباحث طرح تربیت جنسی در کلاس ها می پردازند اما باید به صورت سازمان یافته به این موضوع پرداخته شود.

ذوعلم در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره آوردن محتوایی درباره برجام و جواد ظریف وزیر امور خارجه در کتاب‌های درسی دانش آموزان خاطرنشان کرد: قرار نیست از وزرا و برجام در کتاب های درسی نقد یا تحلیل شود، این مباحث تا حدودی در کتاب تاریخ انقلاب بازگو می شود، اما بطور اجمالی چنین مباحثی مطرح نبوده است.
وی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر کاهش ساعات آموزشی و تناقض این موضوع با حجم بالای کتب درسی اظهار کرد:  ۲۵ ساعت برای یادگیری دانش آموزان در نظر گرفته شده که باید به صورت ۲۵ ساعت ۴۵ دقیقه‌ای باشد و با کاهش حتی دقیقه‌ای، برنامه ریزی با مشکل مواجه می‌شود.
وی افزود: حتما باید به زمان و عناوین توجه شود و همچنین یک برنامه کلی برای اجرای برنامه ریزی ملی برنامه درسی ایجاد شود. هنوز در این خصوص به یک جمع بندی نهایی دست نیافته ایم، اما باید در این راستا اهداف آموزشی محقق شود، سازمان پژوهش و برنامه ریزی در خصوص افزایش یا کاهش ساعات بازنگری انجام داده و عمل می کند.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره طرح بوم در آموزش و پرورش اظهار کرد: زبان آموزش ما زبان فارسی است، نباید دانش آموزان مناطق دو زبانه دچار عقب ماندگی تحصیلی شوند؛ چرا که کنکور و دانشگاه به زبان فارسی است. طرح بوم در صدد تامین نیازهای آموزشی و مهارتی دانش آموزان است‌.  

مسئولیت دشوار رساندن کتاب های درسی به همه استان ها تا مهر ماه 
وی همچنین درباره نشر کتب درسی افزود: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی عملیاتی‌ترین کار نشر در کشور را انجام می‌دهد، رساندن کتاب های درسی به تمامی استان ها تا مهر ماه کاری دشوار است .
به اعتقاد ذوعلم، سازمان پژوهش و برنامه ریزی باید به سمت کارآمدی کتاب‌های درسی حرکت کند. این موضوع شامل همه کتاب‌های درسی می‌شود. باید با در نظر گرفتن بازخوردها در تألیف کتب درسی موثرتر عمل کرد؛ چرا که حوزه‌هایی مانند فناوری و سبک زندگی نیاز به بازنگری‌های مداوم دارد.
وی تأکید کرد: نگاه ما در سند تحول تقویت علمی است؛ چرا که این موضوع یک خلاء جدی در حوزه محسوب می شود. 
وی همچنین درباره خیرین کتاب‌های درسی اظهار کرد: خیرین آموزشی در جامعه بسیارند، البته در این میان باید جمعی از خیرین در حوزه ارتقاء محتوا و کیفیت آموزشی راه‌اندازی شود. 
ذوعلم افزود: خیرین می‌توانند به شکل داوطلبانه در استان‌های مختلف با ما همکاری کنند. دولت هرسال کتب درسی استان سیستان و بلوچستان را به طور رایگان به دست آنها می‌رساند، اما این موضوع فقط به این منطقه مختص می شود.
وی در پایان گفت: سالانه بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه برای ارسال رایگان کتب درسی صرف می‌شود و به اعتقاد من این کمترین کاری است که می‌توان برای این مناطق انجام داد.