سیما سادات لاری روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دولت برگزار شد؛ اظهار داشت: سیاست های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت سیاست های دولت یازدهم اجرا می شود.
فضای باز سیاسی سبب اعتمادسازی می شود
وی افزود: امنیت دانشگاه ها؛ حذف فضای امنیتی؛ توسعه فعالیت های سیاسی در چارچوب قوانین؛ استقرار فضای شادی و نشاط؛ اقدامات فرهنگی متنوع؛ برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و تضارب آراء و فراهم سازی امکانات رفاهی؛ از جمله این سیاست ها به شمار میرود.
لاری با تاکید بر فضای باز سیاسی در دانشگاه ها گفت: انجام این مهم سبب اعتمادسازی و گسترش تعامل در مراکز آموزش عالی کشور است.
لاری تصریح کرد: همچنین حفظ سلامت روحی و جسمی دانشجویان به عنوان متولیان سلامت در جامعه از طریق توسعه فعالیت های ورزشی و ارتقاء اقدامات مشاوره روان از دیگر سیاست های مؤثر این معاونت محسوب می شود.
وی با اشاره به رشد ١۵۶ درصدی مشارکت دانشجویان ادامه داد: افزایش شمار تشکل ها و کانون های دانشجویی، گسترش مشارکت ها، تثبیت فعالیت های دانشجویی و همچنین کیفی سازی از طریق آموزش فعالان فرهنگی و اجتماعی نیز از دیگر اقدامات اساسی این سازمان است.
وی افزود: تعامل با سازمانهای فرهنگی تأثیرگذار در داخل و خارج از دانشگاه ها نظیر حراست، قوه قضائیه و وزارت اطلاعات و تکیه بر اشتراکات نیز از سیاست های آتی این معاونت است.
لاری با بیان اینکه باب گفتمان و تعامل باید در دانشگاه ها نیز باز شود؛ خاطرنشان کرد: تحریم های اقتصادی کشور نیز باید یک فرصت برای حضور هر یک از طیف ها و گرایشهای سیاسی باشد.
وی همچنین به برخی از موانع برگزاری کرسی های آزاداندیشی اشاره و اظهار کرد: بعضی از مصلحت اندیشی ها مانع از برگزاری این کرسی ها می شود.
لاری با تاکید بر فضای باز سیاسی در دانشگاه ها یادآور شد: فضای باز سیاسی، تعامل و گفتمان در دانشگاه ها بی تردید به نفع مراکز آموزش عالی کشور است؛ اما سایر نهادهای جامعه نیز در این زمینه تصمیم سازند.
سرانه دانشجویی پاسخگوی هزینه علم آموزان نیست
وی ادامه داد: در شرایط کنونی با افزایش هزینهها بودجه های دانشگاهی کاهش یافته و بر این اساس تأمین امکانات رفاهی، خوابگاهی و تغذیه دانشجویان نیز با دشواری روبهرو شده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: سرانه هر دانشجو در سال گذشته برابر با ٣ هزار و ۲۰۰ تومان برآورد شده بود که این رقم بی تردید پاسخگوی هزینه علم آموزان نیست.
به گفته وی بازسازی و نوسازی سراهای فرسوده دانشجویی و تکمیل پروژه های خوابگاهی نیز از دیگر چالش های مراکز آموزش عالی به شمار می رود.
لاری با اشاره به ۲۱ پروژه خوابگاهی تاکید کرد: در زمان حاضر ۳۰ درصد از پروژه های خوابگاهی به مرحله اجرا رسیده است؛ ۲ سرای دانشجویی تکمیل و ۱۸ سرای دانشجویی دیگر نیز به علت کمبود اعتبارات به مرحله اجرا نرسیده است.
تشکل های دانشجویی در دولت یازدهم توسعه یافت
لاری در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص افزایش شمار تشکل های دانشجویی اظهار داشت: در دولت یازدهم ۵۰ تشکل اصلاح طلب به تشکل های اصول گرا اضافه شد.
وی با اشاره به ۱۰۱ تشکل اصول گرا افزود: تشکل های اصول گرا نیز توسعه یافتند.
به گفته لاری ۲۰ درصد از دانشجویان علوم پزشکی در عرصه های فرهنگی و اجتماعی و... این تشکل ها و نزدیک به ۶ درصد نیز در عرصه های سیاسی فعالیت می کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: این آمار همچنان باید توسعه یابد و با بهره برداری از تضارب آراء از بی تفاوتی سیاسی خارج شود.
ارائه خوابگاه به همه دانشجویان دختر
وی با اشاره به آمار دانشجویان علوم پزشکی نیز اظهار کرد: نزدیک به ۶۰ درصد از مجموع ۲۰۷ هزار دانشجوی علوم پزشکی را دختران تشکیل می دهند.
لاری در ادامه در باره ظرفیت سراهای دانشجویی نیز تصریح کرد: سیاست این سازمان، ارائه خوابگاه به تمامی دانشجویان دختر (غیربومی) است.
وی با اشاره به خوابگاه های مشارکتی افزود: پسران نیز بنابر ظرفیت سراها در خوابگاه های ملکی، مشارکتی و... اسکان داده می شوند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در باره خوابگاه های مشارکتی یادآور شد: مبلغ اجاره بهای این خوابگاه که توسط دانشجویان و رهن آن نیز از سوی دانشگاه پرداخت می شود؛ براساس قوانین و مقررات مراکز آموزش عالی اداره می شود.
وی تصریح کرد: براساس پیش بینی ها دانشگاه های کشور، نیازمند احداث ۱۸۳ سرای دانشجویی هستند؛ چرا که هر سال شمار دانشجویان نزدیک به ۱۰ درصد افزایش می یابد.
به گفته معاون وزارت بهداشتف تعداد خوابگاه متاهلان نیز در دانشگاه ها محدود است و فقط ۲۰ دانشگاه کشور از این مراکز رفاهی برخوردارند.
لاری همچنین به سلف سرویس های صنعتی اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر دانشگاه های کشور نیازمند سلف سرویس های صنعتی است؛ برخی از مراکز علمی این روند را نزدیک به ۲۲ درصد طی کرده اند که این رقم در سال تحصیلی ۹۸ باید به ۵۰ درصد افزایش یابد.
۱۱۳۵ نشریه در دانشگاه های علوم پزشکی کشور فعال است
لاری در بخش دیگری از سخنان خود به نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: با وجود گسترش فعالیت های فرهنگی در سال های اخیر بودجه های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اندک است.
وی تصریح کرد: رشد نشریات دانشجویی و جشنواره نشریات که به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (به نوبت) در هر سال برگزار می شود؛ از جمله اقدامات موثر فرهنگی در این سال ها به شمار می رود.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، این جشنواره در روزهای چهارم و پنجم شهریور ماه جاری به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود.
لاری تاکید کرد: دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاه ها ۵۰ درصد از دانشجویان کل کشور را تشکیل میدهند، اما نزدیک به ۴۳ درصد از آثار برگزیده فرهنگی متعلق به آنان است.
وی همچنین با اشاره به نظام رتبه بندی نشریات اظهار داشت: این اقدام سبب ارتقاء کیفیت و هدفمندسازی بودجه ها در ارائه به نشریات دانشجویی است.
این مقام مسئول، رشد ۵۶ درصدی کانون های فرهنگی، رشد ۲۹۳ درصدی مشارکت در کانون ها و راه اندازی ۱۴ مجمع تخصصی (در انتظار دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، جشنواره فرهنگی سیمرغ، امضای تفاهم نامه با سازمان های هنری و تدوین نظام نامه آموزشی کانون های فیلم و عکس، رشد ۷۰ درصدی انجمن های علمی، توسعه مهارت آموزی و کارآفرینی در عرصه سلامت را نیز از دیگر فعالیت های موثر این معاونت برشمرد.
به گفته لاری در جشنواره فرهنگی سیمرغ ۴۵ هزار اثر از دانشجویان ایرانی و ۲ هزار اثر نیز از دانشجویان بین المللی با حضور ۱۰۷ کشور ارائه شده است.
تدوین آیین نامه پوشش و اخلاق حرفه ای
لاری همچنین به تدوین آیین نامه پوشش و اخلاق حرفه ای اشاره کرد و گفت: کانون های دانشجویی باید در این عرصه فعالیت داشته باشند. مشارکت اعضای هیات علمی و همچنین هر یک از کارکنان نیز در این زمینه ضروری است.
به عقیده وی؛ تاکید معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رابطه با تدوین آیین نامه پوشش و اخلاق حرفه ای متمرکز بر آموزش است.
لاری طراحی سامانه مطالعات اسلام و سلامت با رویکرد بین رشته ای را نیز از دیگر اقدامات این عرصه عنوان کرد.
این مسئول وزارت بهداشت در ادامه در خصوص مهارت های زندگی نیز تصریح کرد: دانشجویان ورودی های جدید در بدو ورود به دانشگاه ها از دوره های آموزشی مهارت های زندگی و تست سلامت روان برخوردار می شوند.
وی افزود: این مهارت ها باید به طور تدریجی در برخی از سرفصل های آموزشی تدریس شود؛ در زمان حاضر آسیب های اجتماعی نظیر فضای مجازی و مواد دخانی بی تردید نیازمند آموزش های نوین در این عرصه است.
لاری در باره فعالیت های ورزشی نیز اظهار داشت: مرحله دوم المپیاد دختران علوم پزشکی در ۹ رشته در تبریز با مشارکت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در حال برگزاری است.
وی در پایان به طرح پویش ملی برای بازسازی خانه های تخریب شده هموطنان سیل زده اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح سه مبحث نجات جان، اسکان موقت و دائم مورد تاکید قرار می گیرد که با امضای تفاهم نامه با برخی از مراکز نظیر کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور ۲۰۰ واحد مسکن ساخته می شود؛ چرا که ۶۰ هزار تخریب مسکن در این زمینه برآورد شده است.