نوشهر – ایرنا – شهرستان تنکابن در غرب مازندران طی چند سال گذشته با افزایش اعتبارات در بخش‌های مختلف در مسیر رشد و توسعه همه جانبه قرار گرفت و گردش کار به‌گونه ای پیش رفت که افق روشنی را برای مردم و مسئولان این شهرستان پیش رو گذاشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در تاریخ هر ملت ، فراز و نشیب های تلخ و شیرینی وجود دارد که تعیین کننده سرنوشت و سازنده فرهنگ آن ملت است. نظام مقدس جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) که جهان مانند او را کمتر به خود دیده است و همچنین جانفشانی فرزندان فداکار غیور این سرزمین ، حرکت خود را آغاز کرد. در این میان ، شهادت دو شخصیت فداکار اسلام ، رجایی و باهنر که به آتش کین منافقان سوختند ، فصلی از شهادت را به نام «هفته دولت» در تاریخ انقلاب گشوده است.

هفته دولت فرصتی است تا نیروهای خدوم میدان کار و تلاش از عرصه های مختلف در تجدید پیمان با آرمان و ارزش های انقلاب اسلامی و با تکیه بر رهنمود های رهبر معظم انقلاب ، افق تازه ای از پیشرفت و توسعه را طراحی و اجرا کردند.

بیان گوشه ای از عملکرد دولت به منظور آشنایی بیشتر مردم با فعالیت ها، اهداف و برنامه ای آینده دولت تنها بخشی از اقداماتی است که در این هفته صورت می گیرد و شهرستان تنکابن نیز همچون سال های گذشته طرح ها و پروژه هایی را کلنگ زنی یا افتتاح خواهد کرد.

در دولت تدبیر و امید اعتبارات خوبی به شهرستان تنکابن جهت اتمام پروژه ها تخصیص داده شده و این روند کماکان نیز ادامه داشته و از رشد قابل توجهی نیز برخوردار بوده است.

فرمانداری ویژه شهرستان تنکابن سه سرفصل اعتبارات تملک استانی ، متوازن متمرکز و ۳ درصد فروش نفت دارد که با بررسی و مقایسه دوره ای می توان به ارزیابی عملکرد دولت در این حوزه دست یافت.

توجه ویژه دولت به توسعه شهرستان ها - رشد اعتبارات عمرانی در تنکابن 

 بر اساس آمار های موجود، سال گذشته شهرستان تنکابن از محل اعتبارات تملک استانی ۴.۹ میلیارد تومان اعتبار داشت که امسال این رقم به ۷.۲ میلیارد تومان افزایش یافت که حدود ۴۴.۵ درصد رشد داشته است.

 از محل اعتبارات متمرکز متوازن سال گذشته شهرستان تنکابن ۱۶.۹ میلیارد تومان اعتبار داشت که امسال به ۱۸.۹ میلیارد تومان افزایش یافت و  از محل ۳ درصد نفت نیز سال گذشته ۳.۸ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که امسال به ۳.۴ میلیارد تومان رسید.

همچنین شهرستان تنکابن از محل سرمایه استانی پنج میلیارد تومان اعتبار داشته که ۷۳ درصد آن تخصیص یافت و از محل ارتقاء شاخص نیز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار داشت که ۳۴ درصد آن تخصیص داشته است.از محل جرائم و تخلفات رانندگی ۳۰۰ میلیون تومان مصوب داشته که ۱۸ درصد تخصیصی داشته است.

در مورد طرح های مربوط به سفر رهبر معظم انقلاب نیز شهرستان تنکابن ۷ میلیارد تومان اعتبار داشته که به طور کامل اختصاص یافت و در زمینه اعتبارات مربوط به سیل ۱۸.۸ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که آن هم کاملا تخصیص یافت. ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیز مربوط به موضوع بند (ه) تبصره پنج بود که کاملا تخصیص یافت.

 در راستای جبران خسارت های سیل مهرماه سال گذشته نیز از محل حوادث غیر مترقبه ماده ۱۰ قانون تنظیم بودجه نیز ۱۴۵ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد که ۴۸ درصد آن تخصیص یافت و در زمینه حوادث غیر مترقبه ماده ۱۲ مربوط به سازمان مدیریت بحران نیز مبلغ ۳۹۵ میلیون توام اعتبار برای شهرستان تنکابن در نظر گرفته شد که ۸۱ درصد تخصیص پیدا کرد.

 وجود ۳۲۸ پروژه نیمه تمام از دولت های گذشته در تنکابن

اما نکته ای که در این زمینه بسیار حائز اهمیت می باشد وجود پروژه های نیمه تمام در شهرستان تنکابن است که از دولت های گذشته ( نهم و دهم) به یادگار مانده و برای اتمام آنها به اعتبارات بسیار زیادی نیاز است .

وجود ۳۲۸ پروژه نیمه تمام در شهرستان تنکابن عملا فضا را برای تعریف یک پروژه جدید تنگ کرده اما دولت تدبیر و امید با وجود محدودیت های مالی به این پروژه ها اعتبار تزریق کرده تا هر چه سریعتر از بلاتکلیفی خارج شوند و به بهره برداری برسند .

امسال از این تعداد پروژه نیمه تمام ۲۱۰ پروژه که مربوط به ۳۶ دستگاه اجرایی بود اعتبار گرفتند تا روند اجرایی آن کماکان ادامه داشته باشد.

فرماندار ویژه تنکابن با گرامیداشت هفته دولت به اقدامات صورت گرفته در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت : در سال های گذشته این شهرستان فاقد پروژه های ملی کددار بود که با پیگیری های دستگاه های اجرایی و حمایت دولت توانستیم به این مهم دست یابیم که از مهمترین آنها می توان به پروژه سد ازارود اشاره کرد.

سید امیر حسینی جو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هم اکنون فاز مطالعاتی این پروژه ملی به اتمام رسیده و در مرحله یک قرار دارد که با بهره برداری از آن مشکل تامین آب آشامیدنی مردم منطقه برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه تامین آب آشامیدنی از طریق حفر چاه ، چشمه و آب های سطحی دیگر پاسخگوی نیاز منطقه نخواهد بود ، اظهار داشت : تنکابن را به عنوان یک شهرستان برخوردار از منابع آبی اعلام کرده اند اما متاسفانه نتوانستیم از این منابع به درستی استفاده نماییم.

حسینی جو خاطر نشان کرد : در حال حاضر بحث ایجاد تصفیه خانه آب رودخانه دوهزار در دستور کار امور آب استان قرار دارد که باید منابع مالی ان از طریق اعتبارات ملی تامین گردد.

وی با بیان اینکه مدیران دستگاه ها باید در جذب اعتبارات ملی و استانی مطالبه گر باشند ، تصریح کرد : پروژه پل چهارم نیاز به ردیف اعتباری فراشهرستانی دارد تا هر چه سریعتر آماده بهره برداری شود تا تردد خودروها از روی پل تاریخی چشمه کیله با قدمت بیش از ۸۰ سال متوقف شود.

به گفته مقام عالی دولت در شهرستان تنکابن ، در زمینه ایمن سازی و دیواره سازی رودخانه ها نیز نیاز به اعتبار فرا شهرستانی است تا اقدامات تاثیر گذارتری در این زمینه صورت گیرد .

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان در حوزه برق شهرستان سرمایه گذاری صورت گرفته است ، بیان داشت : پیش از این برق شهرستان از طریق استان گیلان تامین می شد که با راه اندازی نیروگاه برق و پست ۲۳۰ کیلوولت شیرود این مشکل برای همیشه برطرف گردید.

فرماندار ویژه تنکابن افزود : امسال نیز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای پروژه های قابل افتتاح حوزه برق در هفته دولت هزینه شده است.

وی اظهار داشت : برای افتتاح طرح آبرسانی به این شهرستان نیز که شامل حفر و تجهیز سه حلقه چاه ، احداث خط انتقال و محوطه سازی و ... است مبلغ ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

حسینی جو خاطر نشان کرد : در دو سال اخیر تمامی مناطق جلگه ای شهرستان گازدار شده اند و هم اکنون گازرسانی به مناطق کوهستانی و دور دست دوهزار و سه هزار با سرعت ادامه دارد که اقدام بسیار بزرگ و ارزشمندی از سوی دولت است.

وی با بیان اینکه باید در جذب بخش خصوصی نگاه ها بازتر شود ، افزود: در کنار اعتبارات دولتی به سمت جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی حرکت نماییم که متاسفانه تاکنون در این زمینه دستگاه های اجرایی ضعیف عمل کرده اند.

وی یادآور شد : با جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و بهره مندی از اعتبارات دولتی می توان شاهد پیشرفت و توسعه بیشتر این شهرستان بود.

شهرستان ۱۷۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.

/۱۶۰۲/۷۵۱۳/  ۱۶۵۴