علیاصغر همت روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: باوجود شرایط سخت ناشی از تحریمهای ظالمانه دشمنان، توزیع نهادههای دامی موردنیاز تولیدکنندگان استان هیچگاه متوقف نشد و این روند همچنان بر اساس نیاز واحدهای پرورش دام و طیور ادامه دارد.
وی افزود: نهادههای دامی همچون جو، ذرت و سبوس بهصورت مستمر بر اساس نیاز تولیدکنندگان استان تأمین میشود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی ادامه داد: بر اساس اقدامهای انجامشده، واحدهای دامداری و مرغداری فعال در قم حتی برای یک روز هم بدون نهادههای موردنیاز خود نخواهند ماند.
همت با اشاره به ظرفیت تولید محصولات دامی در قم، گفت: استان قم ظرفیت تولید سالانه ۴۰ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن مرغ گوشتی، ۷۰ هزار تن تخممرغ، ۳۲۰ تن عسل و ۱۳۵ هزار تن شیر را دارد.
وی افزود: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان بهصورت مستمر از واحدهای دامداری و مرغداری فعال در قم بازدید و نسبت به پایش وضعیت آنان اقدام میکنند، بنابراین سطح کیفیت این محصولات در استان قم در وضعیت مناسبی قرار دارد.
وی بیان کرد: هماکنون به دلیل تقاضای بازار، وضعیت تولید در بخش دامپروری و مرغداری استان مناسب است و بهرهبرداران به دنبال افزایش ظرفیتهای خود برای تولید محصول بیشتر هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
۷۴۰۵ / ۱۱۷۵