ارومیه- ایرنا- سرپرست اداره کل امور عشایر آذربایجان‌غربی گفت: همزمان با گرامیداشت هفته دولت از ٢٣۴ کیلومتر از ایل‌راه‌های عشایری این استان که مرمت و بازسازی شده است بهره‌برداری می‌شود.

علی بهادری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای بهره‌برداری از این ایل‌راه‌ها چهار میلیارد و ١٠٠ میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: با بهره‌برداری از این راه‌ها، خانوارهای عشایری در شهرستان‌های ماکو، چالدران، ارومیه، شاهین‌دژ، میاندوآب، اشنویه، پیرانشهر، مهاباد و نقده از راه‌های مناسب برای تردد برخوردار می‌شوند.
وی اضافه کرد: با هدف بهبود راه‌های ارتباطی عشایری و برای اجرای طرح‌های مرمت و بازسازی مسیرهای ارتباطی عشایر امسال ۱٢ میلیارد و ٩٣۵ میلیون ریال تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به عشایر دارد، ادامه داد: بهبود وضعیت ایل‌راه‌ها از جمله مهمترین برنامه‌های اداره کل امور عشایر آذربایجان‌غربی است که با اهتمام ویژه‌ای دنبال می‌شود.
سرپرست اداره کل امور عشایر آذربایجان‌غربی بیان کرد: ساماندهی این مسیرها می‌تواند در کمک به عشایر برای کوچ آسان‌تر به ییلاق و قشلاق بسیار مؤثر باشد.
«بهادری»، بیان کرد: احداث ٢٩ مورد آبشخور با ٢ میلیارد و ١٨٠ میلیون ریال هزینه، ١۵ مورد آبرسانی با ٢ میلیارد ریال هزینه، تامین ٢۵ مورد تانکر آب با ٢ میلیارد و ٢۵٠ میلیون ریال و یک مورد آبرسانی سیار با هزینه ٨۵٠ میلیون ریال از دیگر طرح‌هایی است که برای رفاه بیشتر عشایر در سطح مناطق مختلف استان انجام شده‌ است.
وی ادامه داد: عشایر این استان با  وجود امکانات محدود، نقش برجسته و مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار آنان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستان‌های چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین‌دژ ییلاق و قشلاق می‌کنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ آذربایجان‌غربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است و حدود ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در این استان زندگی می‌کنند که ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.
عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۱۶ شهرستان استان دارای عشایر و ۳۳۶ روستا نیز ویژه عشایر است.
۹‪۹۱۸/۶۱۸۵/