تهران- ایرنا- سرپرست کاروان ایران در بازی‌های المپیک توکیو از حضور ۱۱ هزار و ۹۰ ورزشکار زن و مرد در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ خبر داد و گفت: حضور ورزشکاران مرد در این دوره ۵۱.۵ درصد است.

«سید نصرالله سجادی» این اظهارات را روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل کمیته ملی المپیک مطرح کرد و افزود: در این دوره از بازی‌ها کاراته، اسکیت برد، موج‌سواری، صخره‌نوردی و سافت‌بال به رشته‌ها اضافه شده است.

وی اظهار داشت: کمیته بین المللی المپیک (IOC) در نظر دارد که حضور ۴۸.۵ درصد زنان ورزشکار در المپیک توکیو را به ۵۰ درصد در المپیک ۲۰۲۴ برساند.

مشاور رئیس کمیته المپیک اضافه کرد که بازی‌های المپیک توکیو در ۴۵ مکان ورزشی برگزار خواهد شد.  سه مرحله رویدادهای آزمایشی تا المپیک توکیو در ۲۰۱۹ و اوایل ۲۰۲۰ برگزار خواهد شد. همچنین وزن‌کشی جودو و کاراته یک روز قبل از مسابقه و مابقی رشته‌ها مانند کشتی و ورزنه برداری در سالن مسابقات انجام خواهد شد.

سرپرست کاروان ایران میانگین دمای هوای ژاپن در زمان برگزاری بازی‌های المپیک را بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد عنوان کرد و گفت: ساپورو، نیاجی، فوکوشیما، کاشیما، فوجی و یوکوهاما، تسوری و کاساکی هشت شهری هستند در ژاپن که ورزشکاران می‌توانند تمرینات خود را انجام دهند.

وی همچنین گفت: تاکنون چند مرحله نشست با فدراسیون‌ها برگزار شده و این نشست هفته آینده با فدراسیون کشتی برگزار می‌شود و امیدوارم که کمک شود تا مشکلات این رشته مدال آور هم حل شود.

وی درباره جذب حامیان مالی برای المپیک خاطر نشان کرد: حامیان مالی کمیته در بخش البسه کاروان خواهد بود که البته تکلیف آن شهریور ماه مشخص می‌شود.  بودجه‌ کمیته المپیک کم نمی‌شود، بنابراین در سال کسب سهمیه این مشکل را نخواهیم داشت.

سجادی درباره پیش‌بینی فدراسیون‌های المپیکی برای کسب سهمیه توکیو گفت: در نشست‌های جداگانه با فدراسیون‌ها این پیش‌بینی‌ها مکتوب شده است و اگر مسائلی وجود داشته باشد در جهت رفع آن در ستاد عالی بازها مطرح می‌شود.

وی درباره پیش‌بینی کسب مدال در توکیو گفت: در آینده اعلام می‌شود.

روش کسب سهمیه‌های المپیک توکیو تغییر کرده است

معاون پیشین وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: تاکنون سه سهمیه کسب شده و نگرانی درباره سهمیه‌های توکیو نداریم زیرا روش کسب سهمیه‌ها تغییر کرد و برخی‌ها رکوردی شده است و هنوز خیلی از رشته‌ها فرصت برای کسب سهمیه‌ دارند.

سجادی درباره کیفی شدن کاروان در این رویداد گفت: فدراسیون‌های ورزشی باید در این زمینه اقدام کنند.

ورزشکارانی که سهمیه دریافت کنند به مدت یکسال حقوق می‌گیرند

وی همچنین خاطر نشان کرد: از ابتدای تیر ۹۸ تا ۹۹ کسانی که سهمیه کسب می‌کنند، حقوق ماهانه دریافت خواهند کرد. البته این رقم به حساب فدراسیون‌ها واریز خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا به حساب خود ورزشکاران واریز نمی‌شود، گفت: این را به عنوان پیشنهاد پیگیری می‌کنیم.

سرپرست کاروان درباره پاداش پای سکو در زمان برگزاری بازی‌های المپیک یادآور شد: اعلام می‌کنیم.

سرپرست کاروان ایران در ۶ دوره بازی‌های آسیایی درباره احتمال راه‌هیابی تیم فوتبال امید به المپیک توکیو گفت: در رشته فوتبال مانند سایر رشته ها جلساتی با فدراسیون برگزار کردیم اما فدراسیون مسیر خاص خود را دارد. ما هم کمک می کنیم و این رشته با دیگر رشته ها برای ما تفاوتی ندارد.

سجادی درباره اینکه گفته می شود نهادهای ورزشی امیدی به کسب مدال در المپیک توکیو ندارند، خاطرنشان کرد: این استنباط نادرست است و نهادهای ورزشی ایران امید دارند که حضور کاروان ایران موفقیت آمیز خواهد بود.

وی درباره تلاش و پیش بینی کمیته ملی المپیک از حضور ۴۸.۵ درصدی زنان ورزشکار در توکیو گفت: کمیته بین المللی المپیک به دنبال پررنگ کردن حضور زنان ورزشکار در این رویداد و بازی های بعدی است.

بدهی یک فدراسیون را نباید به سایر فدراسیون ها تعمیم داد

نخستین سرپرست کاروان ایران در بازی های المپیک پس از انقلاب در پاسخ به سوالی درباره اینکه شرایط نامناسب ورزشکاران برای کسب سهمیه اظهار داشت: مشکلات مالی و بدهی فدراسیون کشتی به عنوان نمونه مربوط به مربی، من و ورزشکار نیست و مختص خود فدراسیون است و نباید به سایر فدراسیون ها تعمیم داد.

سجادی ادامه داد: ما در کشتی سهمیه کسب می کنیم. مسئول فنی هر رشته ورزشی فدراسیون است.

رئیس پیشین شورای برون مرزی وزارت ورزش درباره اعزام ها افزود: مسئولیت اعزام بر عهده شورای برون مرزی است.

سجادی گفت : مشکلات مالی در سال کسب سهمیه نداریم و ۵۰ درصد اعتبارات کمیته قبل از ۶ ماه نخست به فدراسیون ها تخصص داده شد.

ایران تاکنون ۱۶ دوره در بازی های المپیک حضور داشته که هشت دوره آن به پس از انقلاب اسلامی مربوط می شود.

همچنین کاروان ایران تاکنون در مجموع ۷۰ مدال، (۲۰ طلا، ۲۲ نقره و ۲۸ برنز) کسب کرده که از این تعداد ۴۲ نشان (۱۶طلا، ۱۲نقره و ۱۴ برنز) پس از انقلاب کسب شده است.

بهترین نتیجه ایران به بازی های المپیک ۲۰۱۲ لندن باز می گردد؛ جایی که با اضافه شدن مدال طلای «سعید محمدپور» وزنه بردار دسته ۹۴ کیلوگرم، کاروان ایران در مجموع با کسب ۵ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز و با ۲ پله صعود در رده پانزدهم جدول رده بندی مدالی المپیک ۲۰۱۲ جای گرفت.