تهران- ایرنا- استاندار تهران گفت: در زمینه سلامت جسمی موفقیت‌های خوبی کسب کردیم و در کنار آن باید به سلامت اجتماعی هم توجه ویژه کنیم، زیرا تاکنون در این زمینه غفلت شده و وزارت بهداشت نگاه همه جانبه نسبت به سلامت اجتماعی نداشته است. همچنین نگاه به سالمندان باید در سیاست گذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه در مراسم روز پزشک و روز داروساز در سازمان بیمه سلامت افزود: هیچ شغل و مسئولیتی شریف‌تر و با تعهدتر از حرفه‌های پزشکی نبوده و هیچ خدمتی به اندازه اعطای سلامتی به مردم، نزدیک‌تر به خدا نیست. در نتیجه شغل پزشکی، علمی، تخصصی و پر مسئولیت است. افرادی که دارای هوش و ذکاوت بالایی هستند، این رشته را برای تحصیل و کسب تخصص و ارائه خدمت به مردم انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از برگ‌های زرین ارائه خدمت کشور در گروه‌های پزشکی رقم خورد. گروه پزشکی در افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر مادران باردار، کاهش مرگ و میر اطفال زیر یک سال، انجام پژوهش‌های مختلف، دستاوردهایی در زمینه دارو بسیار موفق بودند و این نقطه درخشان و ارزشمندی است که به برکت نیروی انسانی تامین شده این افتخارات نصیب کشور شد.

محسنی بندپی بیان کرد: پیچیده‌ترین بیماری‌ها را می‌توانیم توسط متخصصان کشور درمان کنیم و ضعفی نسبت به متخصصان سایر کشورها وجود ندارد و این یک نعمت برای کشور محسوب می‌شود.

استاندار تهران اظهار داشت: فعالیت‌های سازمان بیمه سلامت در زمینه پرونده الکترونیک سلامت، اقدامات پیشگیرانه، سطح بندی خدمات، نظام ارجاع و اجرای راهنماهای بالینی بسیار موثر است.

بدون مشارکت پزشکان، موفقیتی کسب نمی‌شود

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در این مراسم گفت: اگر کسی فکر می‌کند بدون مشارکت گروه‌های پزشکی می‌تواند اقدام موثری در حوزه سلامت انجام دهد، حتما به ناکجا آباد خواهد رسید، زیرا بدون مشارکت پزشکان موفقیتی کسب نمی‌شود. توفیق در حوزه سلامت به ارتباط تنگاتنگ سازمان‌های بیمه‌گر با انجمن‌های علمی پزشکی، نظام پزشکی و اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه سلامت بستگی دارد. به طور مثال نمی‌توان سازمان الکترونیک در نظام سلامت را بدون مشارکت و تعامل با حوزه پزشکی محقق کرد. حتی نمی‌توان پروتکل‌های درمانی و راهنماهای بالینی را بدون مشارکت گروه‌های پزشکی اجرایی کرد.

طاهر موهبتی ادامه داد: معنی تعامل این نیست که هرچه سازمان‌های بیمه‌گر بگویند، پزشکان قبول کنند، بلکه باید از ظرفیت ارزشمند موجود در نظام سلامت کشور از لحاظ معنوی و اخلاقی استفاده کرد.

پزشکان یکی از گروه‌های فرهیخته جامعه هستند

رئیس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت بیان کرد: فرهیختگی جامعه را بر اساس گروه‌های مرجع می‌سنجند و خیال خامی است که فکر کنیم می‌توانیم گروه‌های مرجع را خواسته یا ناخواسته از بین ببریم و بعد فرهیختگی جامعه محقق می‌شود. یکی از گروه‌های فرهیخته در هر جامعه، پزشکان هستند. گروه‌های دیگری مثل علمای دین، معلم‌ها و خبرنگارها هم جزو این گروه‌های مرجع برای سنجش فرهیختگی جامعه هستند. در هر گروه و شغلی شاید اندک افرادی باشند که به وظیفه خود درست عمل نمی‌کنند، مفهوم این نقص این نیست که گروهی را مورد هجمه قرار بدهیم و باید منزلت گروه‌های مرجع را حفظ کنیم. برخی از گروه‌ها با دشمنی مشغول آسیب زدن به گروه‌های مرجع هستند و باید از این اتفاق جلوگیری کرد.

موهبتی افزود: مردم به پزشکان اعتماد دارند و نباید اجازه بدهیم این اعتماد خدشه دار شود. زیرا این اعتماد یک نوع سرمایه محسوب می‌شود و اگر از بین برود، دوباره ساختن آن بسیار دشوار است. در جامعه ما اگر روحانیون، پزشکان، معلم‌ها و خبرنگاران آسیب ببیند، یعنی کشور صدمه دیده است.

جامعه پزشکی از شفافیت مالیاتی استقبال می‌کند

رئیس کل سازمان نظام پزشکی نیز در این مراسم گفت: هر روز هجمه ناجوانمردانه‌ای علیه جامعه پزشکی اتفاق می‌افتد. یک روز بحث مالیات و روزی موضوع کارتخوان است. جامعه پزشکی همواره به قانون مقید است و از پرداخت مالیات استقبال می‌کند، زیرا این موضوع اصل پذیرفته شده است. اساس کار پزشکی بر اخلاق استوار است.

محمد رضا ظفرقندی ادامه داد: گاهی اعداد و ارقامی را مطرح کرده و علیه جامعه پزشکی جوسازی می‌کنند. جامعه پزشکی از مالیات واقعی و شفافیت مالیاتی و هرچیزی که کار مردم را تسهیل کند، مثل کارتخوان استقبال می‌کند. از طرفی باید شفاف مشخص کنند این مالیات کجا هزینه می‌شود و آیا برای مردم هزینه می‌شود؟ باید همه مشمول مالیات شوند و نه این‌که یک جامعه‌ای مالیات بدهد و جوامع دیگر ندهند.

وی بیان کرد: هجمه‌هایی مثل ظرفیت‌های پزشکی باعث تخریب جامعه پزشکی می‌شود. جامعه پزشکی بر اساس آخرین نظرسنجی انجام شده، سومین محل اتکا و سرمایه اجتماعی مردم است. برخی افراد تیشه به ریشه مردم و جامعه می‌زنند. اگر یکی یکی محل‌های اتکای جامعه را از بین ببریم، چه چیزی باقی می‌ماند؟ اگر کشور با بحران مواجه شود، مردم به حرف چه کسانی اعتماد می‌کنند؟