بجنورد- ایرنا- با توجه به واگذاری زمینی در مرز مهران برای استقرار موکب‌های اربعین خراسان شمالی، بزودی با تحویل زمین، ساخت و ساز برای استقرار دائمی این موکب‌ها آغاز می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی روز دوشنبه در نشست ستاد اربعین حسینی اظهار داشت: هم اکنون مکانی موقت در مرز مهران در اختیار موکب‌های این استان قرار دارد اما تأمین امکانات لازم برای خدمات رسانی شایسته به زائران اربعین که هرسال باید انجام شود، نیاز به منابع مالی زیادی دارد و در صورت ساخت محل دائمی، علاوه بر حذف این هزینه ها، می توان در دیگر ایام سال هم از این امکانات بهره برد.

ولی الله حیاتی با بیان اینکه همه دستگاه ها مکلف به پشتیبانی از موکب های اربعین هستند، افزود: موکب ها را نباید به امان خدا رها کرد و از سوی دیگر باید کمک به موکب ها جنبه مردمی پیدا کند.

ضرورت جلب مشارکت های مردمی 

وی اطلاع رسانی برای جلب مشارکت مردم را مهم خواند و گفت: مردم ما به حضرت سیدالشهدا (ع) عشق می ورزند و ستاد عتبات عالیات و هیات های مذهبی پایگاه های بسیج می توانند با تبلیغ و اطلاع رسانی مناسب، کمک های مردمی را به این سمت جهت دهی کرده و از مشارکت آنان بهره مند شوند.

وی از برگزاری نشستی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خبر داد و اظهار داشت: در این نشست کمک ۵ درصدی به نیروهای انتظامی و نظامی و همچنین کمک به ستاد اربعین پیگیری می شود و باید مصوب شود تا به همین مناسبت رقمی نیز در اختیار سپاه پاسداران استان قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با انتقاد از اینکه کمک مالی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به موکب ها در سال گذشته گرفتار بوروکراسی اداری شده و به هدف نرسید، افزود: از مسئولان مرتبط با دستگاه امام حسین(ع) انتظار می رود به گونه ای برنامه ریزی کنند که روند کارها شتاب بگیرد.   

باید از اصناف کمک گرفت

حیاتی گفت: باید برای دریافت خدماتی مانند تأمین کانتینر از گمرک، تأمین اقلامی چون مرغ، برنج، شکر، روغن و دیگر ارزاق مورد نیاز موکب ها از اصناف استان نیز تلاش شود و گمان نمی کنم با شناختی که از اصناف و بازار دارم، کسی تامین این اقلام را منوط به دریافت پول کند.

وی با تقدیر از اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام حضرت (ره) در مورد زوار اربعین و موکب ها اظهار داشت: با ستاد اجرایی فرمان امام نیز مکاتبه خواهیم کرد تا به طور ویژه به موکب های اربعین خراسان شمالی توجه کند و سیاهه مایحتاج مورد نیاز موکب ها را در اختیار این ستاد قرار می دهیم تا مانند همیشه به ما کمک کنند.

وی از سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز خواست تا به طور ویژه از کارخانه پتروشیمی، سیمان و شرکت شهرکهای صنعتی برای پشتیبانی از موکب ها کمک بگیرد.

حیاتی با بیان این که فرهنگ عاشورا و اربعین حسینی در قاموس شیعه جایگاهی خاص دارد، اظهار داشت: اربعین به برکت نظام اسلامی به مانور قدرت نمایی جهان اسلام تبدیل شده است و میلیون ها نفر در این ایام با عشق و علاقه و ارادت قلبی راهی کربلای معلی می شوند.

وی این رویداد را زمینه سازی برای ظهور منجی عالم بشریت (عج) خواند و افزود: همه باید برای تکریم و پاسداشت اربعین و بهتر برگزار کردن این همایش میلیونی به عنوان یک وظیفه دینی و اسلامی تلاش کنیم.

وی اظهار داشت: خراسان شمالی استان برخورداری نیست و همه باید کمک کنیم مواکبی که خودجوش و مردمی و از سر ارادت به کربلا می روند به بهترین شکل مستقر و خدمات رسانی داشته باشند.

سهم خراسان شمالی، روزانه اسکان و تغذیه ۱۱ هزار زائر  

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان شمالی نیز گفت: سهمیه این استان برای پشتیبانی و خدمات‌رسانی به زائران راهپیمایی اربعین حسینی در بحث تغذیه و اسکان، روزانه ۱۱ هزار نفر تعیین شده است.

محمد صفری اظهار داشت: ۴ موکب از خراسان شمالی به زائران پیاده اربعین خدمات رسانی می کنند و سال گذشته موکب مرز مهران از سوی شهرستان های شیروان، فاروج و راز و جرگلان با پذیرایی از ۵ هزار نفر در روز، موکب شهرستان بجنورد در شهر کربلا روزانه ۳۵۰۰ نفر و موکب قمر بنی هاشم شهرستان مانه و سملقان نیز در کربلا روزانه به ۱۵۰۰ نفر خدمات تغذیه ای و اسکان ارائه کردند.
صفری گفت: امسال موکب حضرت فاطمه (س) شهرستانهای اسفراین و جاجرم نیز برای نخستین بار در شهر نجف اشرف مستقر می شود و روزانه به هزار نفر از زائران حسینی خدمات رسانی خواهد کرد.

وی افزود: در راهپیمایی اربعین زائرانی از ده ها کشور جهان حضور یافته و نگاه رسانه ها را به خود جلب می کنند که این فرصت مناسبی برای شناساندن هرچه بیشتر نهضت حسینی به جهانیان است.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و امسال ۴ موکب از این استان به زائران اربعین خدمات رسانی خواهند کرد.

ب/۵۱۳۲