تهران- ایرنا- سفر ناگهانی «محمدجواد ظریف» به فرانسه برای رایزنی با رهبران اروپایی در حاشیه اجلاس گروه «جی هفت»، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر را غافلگیر کرد و کاربران به بیان دیدگاهشان درباره این سفر و نتایج احتمالی آن پرداختند.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در ۲۴ ساعت گذشته، به گفت و شنود درباره موضوعاتی همچون سفر ناگهانی وزیر امور خارجه به فرانسه، وعده رهبر «حزب الله» لبنان برای پاسخ قاطع به رژیم اشغالگر قدس و انتقاد از شرایط کارمندان در روز کارمند، پرداختند.

سفر ناگهانی ظریف به فرانسه

پس از سفر ناگهانی «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، به کشور فرانسه و محل برگزاری نشست گروه هفت کشور صنعتی موسوم به «جی هفت»، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر به ارزیابی و گمانه ­زنی درباره این سفر پرداختند. «حسام الدین آشنا» مشاور رسانه ­ای رییس جمهوری، در توئیتی از تلاش­های ظریف تقدیر کرد و نوشت: «دیپلماسی ایرانی- اسلامی مبتنی بر حکمت و مصلحت و عزت تا الان توانسته است جی هفت را در مواجهه با کشورمان تبدیل به جی شش+یک کند. باور کنیم می‌توانیم با ترکیب هوشمندانه اقتدار دفاعی+ تدبیر سیاسی، ترامپ را هم مجبور به تغییر رفتار در برابر ایران کنیم.»

وی در توئیت دیگری نیز به صورت تلویحی نشان داد که وزیر امورخارجه براساس برنامه­ های مشخصی به این اجلاس رفته است و آورد: «مسئول تدبیر کل نظام بر اساس حکمت= رهبری. مسئول مدیریت راهبردی سیاست داخلی و خارجی بر اساس مصلحت =رئیس جمهور. مسوول اجرای سیاست خارجی بر اساس عزت= وزیر امور خارجه. نتیجه: حصر ایران خواهد شکست.»

در مقابل به نظر می­رسد که اصولگرایان نگاه مثبتی به این تلاش­ ها نداشته ­اند. پیش از این و در روزهای گذشته، «مهدی چمران» از فعالان سیاسی اصولگرا، نوشته بود: «وزیر امور خارجه ایران به خوبی می‌داند که از این فرانسه هم آبی گرم نمی‌شود؛ ولی باز هم راه را برای اجرای تعهدات یازده‌گانه اروپا باز گذاشته است. اروپا جز اتلاف وقت و جلوگیری از رشد صنعت هسته‌ای ما کار دیگری نمی‌کند، دل بستن به آن­ها خطای آزموده شده است.»

گروهی از کاربران اصولگرا نیز مذاکره ظریف با مقامات فرانسوی را مصداق تکرار برجام و اشتباه خواندند.

کاربر اصولگرایی در توئیت خود آورد: «می‌گویند مذاکره‌ی ظریف با گروه جی هفت موجب شکست هیچ خط قرمزی نشده اگر فارغ از اخبار بزک شده‌ی غرب، مکرون با صراحت در رسانه‌ها گفت که بامسئله‌ی موشکی و منطقه‌ای ایران که بارها گفتیم مذاکره پذیر نیستند و خطوط قرمز کشورند، کاری نداریم، سلمنا! گزاره‌ی بالا را روی سرمان حلوا حلوا می‌کنیم!»

 در مقابل، اصلاح طلبان از این اقدام حمایت کردند. کاربری نوشت:«ترامپ با صدای بلند ظریف را تحریم کرد و ظریف با اقتدار در فاصله چند ۱۰ متری او با نماینده جی هفت به مذاکره نشست، این یعنی؛ دیپلماسی عزتمندانه».

کاربر دیگری نیز تصویری از دیدار مقامات فرانسوی و محمد جواد ظریف را منتشر کرد و افزود: «آن­هایی که کمی با پروتکل‌های دیپلماتیک آشنا هستند، می‌توانند اهمیتِ این تصویرها را درک کنند. یک طرف رئیس‌جمهوری فرانسه و دو وزیرش (خارجه و اقتصاد) یک طرف وزیر خارجه ایران. تصویر، گویای وزن و جایگاهِ بی‌همتای ظریف در دیپلماسی جهانی است. و همه این­ها دهن‌کجیِ بزرگی به ترامپ است.»

یک کاربر نیز به تلاش­ های ناکام مقامات آمریکایی برای تحریم ظریف اشاره کرد و آورد: «بیست روز از تحریم وزیرخارجه ایران می­گذرد. ظریف اما در این مدت به قطر، کویت، نروژ، فنلاند، سوئد و پاریس سفر کرد و درحالی که قرار بود به چین و ژاپن برود، امروز در محل اجلاس سران گروه جی هفت جایی که عامل تحریم او حضور دارد فرود آمد. این یعنی شکست سیاست خارجی امریکا در مقابله با قدرت دیپلماتیک ایران»

اما برخی کاربران از عدم پوشش مناسب این اتفاق از سوی رسانه ملی، انتقاد کردند. کاربری در همین ارتباط نوشت: «فرض کنید جای ظریف، وزیر خارجه مورد علاقه صدا و سیما امروز ناگهانی به محل برگزاری نشست گروه جی هفت رفته بود آیا همین گونه خبر رسانی می­شد؟ بالاخره این موضوع خبر بود که حتی خبر منفی و بد نبود؟»

در توئیت دیگری نیز می ­خوانیم: «اتفاق مهمی افتاده؛ وزیر خارجه سفر ناگهانی به اجلاس جی هفت داشت؛ خبر یک رسانه‌های دنیا شد؛ ولی بخش خبری ۲۱ شبکه یک صدا و سیما ترجیح داد خبر سفر ظریف را پس از حدود ۳۱ دقیقه که از شروع خبر گذشت و آن­ هم در لابلای خبر اعتراضات فرانسوی‌ها به جی هفت پوشش دهد! چنین حرفه‌ای و بی حب و بعض!»

وعده رهبر حزب الله

پس از حملات روزهای اخیر رژیم اشغالگر قدس به لبنان و واکنش قاطعانه «سیدحسن نصرالله» رهبر حزب الله، طیفی از کاربران شبکه اجتماعی توئیتر از مواضع وی حمایت کردند.

«حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده مجلس در توئیتی نوشت: «جنگی در راه است که مسوولیت آن بر عهده رژیم صهیونیستی است. نتانیاهو به حریم کسانی تجاوز کرده که قهرمانان پیروزی بر بزرگترین فتنه تروریستی تاریخ به شمار می­ آیند.»

«سید جواد ساداتی نژاد» دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی هم به همین موضوع اشاره کرد و آورد: «حماقت­های ­بی­پایان نتانیاهو که کارکرد انتخاباتی دارد، نه تنها امنیت اشغالگران را افزایش نداده بلکه موجب تشدید ترس آنها شده است. سخنان شجاعانه و راهبردی سید حسن نصرالله قطعا باعث برهم خوردن محاسبات صهیونیست ها و ارتقاء موازنه وحشت در مقابل رژیم موقتی خواهد شد.»

«عبدالله گنجی» مدیر مسوول روزنامه جوان هم به استانداردهای دوگانه سازمان­های بین المللی و مدعی حقوق بشر اشاره کرد و نوشت: «اسرائیل در سه روز گذشته سه کشور مستقل و عضو سازمان ملل یعنی سوریه، عراف و لبنان را بمباران کرده است. از اروپا، آمریکا و شورای امنیت هیچ صدایی شنیده نشد. حالا اگر از این سه کشور یک گلوله به سرزمین‌های اشغالی شلیک شود ببینید چه می­کنند. حزب الله إن شاالله پاسخ خواهد داد».

کاربری نیز به وعده سید حسن نصرالله اشاره کرده و آورد: «اینکه سید نصرالله پیام پاسخ به اسراییل را اعلام کرد و اولین شلیک‌ها، از غزه صورت گرفت، یعنی رژیم موقتی صهیونیستی، نه تنها در قواره پاسخ مستقیم ایران نیست، حتی ورود حزب‌الله هم برای اسراییلی‌ها زیاده از حد است! حالا شهرک‌نشینان صهیونیست، باز معنی جهزوا ملاجئکم را درک خواهند کرد!»

بسیاری از کاربران نیز ضمن به اشتراک گذاشتن تصاویری از شهدای حملات رژیم اشغالگر قدس به لبنان، از نزدیکی روز گرفتن انتقام خون این شهدا به دست حزب الله لبنان خبر دادند و به خانواده این شهدا تسلیت گفتند.

روزی به نام کارمند

فرا رسیدن روز کارمند، هرچند زمانی بود برای توئیت کردن تبریک­ات از سوی برخی مسوولان و مدیران سازمانی؛ اما فرصتی هم بود برای بیان انتقادات و مشکلات این قشر. کاربری به طعنه نوشت: «ای تاخیر خورده، ای ۱۵ هر ماه حسابت خالی، ای بله قربان گوی محض، ای زیرآب زن همکار، ای خوراکی زیر میز خور، ای قراردادی-پیمانکاری-رسمی، ای بی­ تعطیلات، ای که پنجشنبه سر کار می­روی، ای کارمند»

برخی کاربران از فرارسیدن این مناسبت بهره بردند و از مسوولان خواستند تا بهای بیشتری به کارمندان بدهند. کاربری نوشت: در یک سازمان، اگر بدنه کارمندی وجود نداشته باشد، هیچ یک از ایده ها و خلاقیت های ایده پردازان آن سازمان به نتیجه نمی­ رسد. پس حواسمان باشد، هر یک از اعضای سیستم اداری را به جای خود ارزشمند بدانیم.»

برخی کاربران نیز از وضع معیشتی کارمندان انتقاد کردند. در توئیتی می­خوانیم: «به سلامتی کارمندی که هنوز قسط یخچال ۲ سال پیش را دارد می ­دهد.»

کاربر دیگری نیز در توئیتی کنایه آمیز نوشت: «روز کارمند را به تمام کارمندانی که قبل از دریافت حقوقشان، مالیات از آن­ها کسر می شود،را تبریک می­گویم. کاش که پزشکان یاد بگیرند.»

اما مطابق معمول، برخی از کاربران نیز از این فرصت برای انتقاد از کارمندان ادارات دولتی استفاده کردند و کاربری آورد: «بیشتر بخواب حقوق بیشتر بگیر مصادیق خواب با حقوق، خواب کارمندی است. کارمندان باید مدام وسط خواب‌ خود بیدار شوند و بگویند «برو فردا بیا» یا «برو هفته بعد بیا» که باعث بی‌کیفیت شدن خواب و در نتیجه کمتر بودن حقوق می‌شود.»