به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، قرار است انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شود. در حالی که کمتر از یک ماه به انتخابات سراسری رژیم صهیونیستی باقی مانده است، بسیاری از نظرسنجیها نشان از آن دارد که نتایج انتخابات پیشین تکرار شده و نتانیاهو بار دیگر قادر نخواهد بود اکثریت پارلمان را با خود همراه کند و کابینه تشکیل دهد.
نتایج نظرسنجی ها که در روزهای اخیر در رسانه ها منتشر شده نشان می دهد حزب «لیکود» در مقایسه با نظرسنجی های پیش از انتخابات فروردین سال جاری در سرزمین اشغالی، کرسی های کمتری را در اختیار خواهد گرفت. حزب لیکود در حال حاضر ۳۸ کرسی در پارلمان رژیم صهیونیستی دارد، اما نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد اگر انتخابات مجدد انجام شود هشت کرسی خود را از دست خواهد داد و با حزب ائتلافی رقیب «آبی سفید» از نظر تعداد کرسی برابری خواهد کرد.
این انتخابات در شرایطی برگزار خواهد شد که فشارهای داخلی بر نخست وزیر رژیم صهیونیستی و حزب وی به علت پرونده های فساد اعضای حزب و شخص نتانیاهو افزایش یافته است. در چنین شرایطی او و همراهانش با تنش آفرینی تلاش می کند راهی را برای بازگردان خود به عرصه انتخاباتی و پیروزی در آن بیابد.
تلاش مجدد نخبگان و احزاب رقیب برای شکست دادن نتانیاهو
روزنامه «الدستور» اردن در گزارشی به قلم «عریب الرنتاوی» نوشت: نتانیاهو در انتخابات آینده وارد آخرین نبرد سیاسی خود می شود. پیروزی راستگرایان در این انتخابات به معنی پیروزی نخست وزیر اسرائیل نیست بلکه افراد شاخصی برای رسیدن به نخست وزیری تلاش می کنند و در درون راستگرایان رقابت هایی وجود دارد که افزون بر تضعیف جبهه راستگرایان می تواند به آینده سیاسی نتانیاهو پایان دهد. نبرد سیاسی نتانیاهو به بخشی از نبرد شخصی برای او تبدیل شده است زیرا مسائلی مانند فسادها و اتهام ها او را تهدید می کند. او که از پشت میله های زندان می ترسد از همه سلاح ها برای دور کردن سناریوی ناگوار تلاش می کند.
تارنمای «عرب ۴۸» فلسطین در گزارشی به قلم «امطانس شحاده» آورد: از سال ۲۰۰۹ تاکنون انتخابات اسرائیل هیچ نتیجه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تازه ای به همراه نداشته است. از آن زمان تاکنون جریان راست پوپولیست توانسته است شمار کرسی های خود را در پارلمان و مراکز تصمیم گیری افزایش دهد. جریان راست با تحمیل معادلات جدید درباره اشغالگری سرزمین فلسطین، مخالفت با هرگونه سازش و برپایی دولت فلسطین، تقویت شهرک سازی ها، عمق بخشی به مفاهیم یهود، به کارگیری سیاست خارجی جنگ طلبانه در راستای منافع نظامی و امنیتی و عمق بخشی به سیاست نئولیبرالیسم عمل کرده است.
این جریان با تلاش برای به کنترل در آوردن رسانه ها و دستگاه قضایی برای تغییر فرهنگ سیاسی و رویکرد جامعه اسرائیل تلاش کرده است. در چنین شرایطی جریان راست سنتی در قالب احزاب «آبی - سفید» و «اسرائیل خانه ما» از افزایش افراطی گری و دشمنی با عرب ها نمی ترسد و سیاست اقتصادی نئولیبرالیسم را هم تایید می کنند اما این جریان نگران آن است که سیاست های نتانیاهو خلاء جدی در توازن میان دستگاه های حکومتی ایجاد کند و دستگاه قضایی را هدف قرار دهد. این جریان نگران است که چهره اسرائیل در خارج آسیب ببیند و نتانیاهو به سردمداری تبدیل شود که دستگاه اجرایی، قضایی و قانون گذاری و رسانه ها را به طور کلی تحت نفوذ قرار دهد. نخبگان و احزاب با پی بردن به اینکه نتانیاهو می تواند به خطری برای منافع و طرح های اسرائیل تبدیل شود معتقدند که باید با استفاده از این انتخابات و ائتلاف سازی ها شخص دیگری را به جای وی انتخاب کنند.
به نوشته «العرب» چاپ لندن، نزدیکی احزاب «اسرائیل خانه ما» با ائتلاف «آبی و سفید» امکان شکست نتانیاهو را در انتخابات آینده فراهم کرده است. این در شرایطی است که نتانیاهو ابزاری برای اعتماد سازی در میان شهروندان اسرائیل و راستگرایان تندرو ندارد. راستگرایان و شهروندان اسرائیل از رویکرد نتانیاهو درباره فلسطین و به ویژه غزه به ستوه آمده اند.
پشت پرده جنگ افروزی های نتانیاهو
به نوشته روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، نتانیاهو به تازگی لحن تهدیدهای خود درباره آغاز حمله گسترده به نوار غزه را افزایش داده است. برخی ها معتقدند که این تهدیدها در چارچوب تبلیغات انتخاباتی قرار می گیرد. برخی دیگر می گویند که او به طور واقعی شیپورهای جنگ را به صدا در آورده است. در این زمینه «عبداللطیف القانوع» سخنگوی حماس گفت تهدیدهای نتانیاهو در چارچوب تبلیغات انتخاباتی و رسانه ای قرار دارد. ضربه های مقاومت در طول نخست وزیری بلندمدت نتانیاهو اهداف وی را با شکست روبروکرده و ارتش وی را اسیر و زخمی کرده است. اکنون نیز مقاومت در مقایسه با گذشته قدرتمندتر است و می تواند بار دیگر اهداف نتانیاهو را با شکست روبرو سازد.
به نوشته القدس العربی، «مصطفی الصواف» نویسنده فلسطینی هم معتقد است که تهدیدهای رو به افزایش نتانیاهو و شماری از وزیران او در چارچوب تبلیغات انتخاباتی قرار می گیرد. او گفت البته این تبلیغات به معنای آن نیست که رژیم اسرائیل در آینده خود را برای حمله به غزه آماده نخواهد کرد. شدت تنش ها میان غزه و رژیم صهیونیستی در آستانه همه انتخابات اسرائیل افزایش می یابد و گروه های فلسطینی نتانیاهو را زیر فشار قرار می دهند تا تفاهم های آتش بس را اجرایی سازد. نتانیاهو هم با ادامه تهدیدها و حمله ها برای تقویت جایگاه انتخاباتی خود تلاش می کند.
به نوشته روزنامه «الدستور» اردن، نتانیاهو برای رسیدن به خواسته های انتخاباتی خود به دنبال نواختن بر شیپورها جنگ علیه ایران و غزه است. کسی که تنش آفرینی های رژیم اسرائیل در غزه و دیگر جبهه ها پیگیری کند به این نتیجه می رسد که او افزون بر تلاش برای پیروزی در انتخابات تلاش می کند با این پیروزی خود را از تیررس شمشیر و چکش دستگاه قضایی مصوون نگه دارد. نتانیاهو می داند که با آتش بازی می کند. با این وجود وی آمادگی این را دارد که انگشتان خود را بسوزاند اما سرخود را نجات دهد. او می داند که با ماجراجویی خود منطقه را در باتلاقی از آتش و خون وارد می کند. اما با این وجود وی به ماجراجویی ها خود ادامه می دهد. نتانیاهو مانند گرگ زخمی رفتار می کند. همه چیز برای او به هم خورده و نگرانی ها و ترس های او را افزایش داده است. او مسائل شخصی و سیاسی را با هم درهم آمیخته است. با این وجود به نظر می رسد آخرین نبرد سیاسی وی بسیار خطرناک و با ریسک هایی همراه است و به زیان وی تمام خواهد شد.
روزنامه «العرب» چاپ لندن نوشت: نوار غزه برای نتانیاهو معضلی است که به طور مداوم خزانه انتخاباتی وی را رو به فرسایش می برد. آتش بس شکننده در شرایطی که گروه های فلسطینی به شهرک های صهیونیست نشین حمله موشکی می کنند برای داخل اسرائیل رضایت بخش نیست. در شرایط حساس کنونی حمله نظامی علیه غزه هم خطرات بزرگی برای نتانیاهو به دنبال دارد.
به نوشته روزنامه العرب، تحلیلگران معتقدند که نتانیاهو در برابر حجم بالای فشارها مجبور به حمله برق آسا به نواز غزه است تا محبوبیت از دست رفته خود را بازیابد. اما گزینه اقدام نظامی علیه غزه ریسکی است که نتایج معکوسی برای نتانیاهو در انتخابات دارد.