سرگئی لاوروف روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مانوئل دومینگوش آئوگوشتو وزیر خارجه آنگولا که در ویلای محل ضیافت های رسمی وزارت خارجه روسیه برگزار شد، با اشاره به اینکه نمایشگاه بین المللی دمشق چند روز دیگر افتتاح می شود، اظهار کرد: آمریکا همه کشورها را تهدید کرده است در صورت شرکت در این نمایشگاه، مورد تحریم قرار می گیرند.
وی افزود: با این گونه اظهارات مقامهای امریکایی همواره مواجه می شویم که کشورهای دارای سیاست های مستقل را تهدید می کنند.
لاوروف گفت: اما به یک نکته اشاره می کنم که دولت آمریکا درباره آن سخن نمی گوید و آن اقدامات طرف آمریکایی در کرانه شرقی رود فرات است.
وزیر خارجه روسیه گفت: آنچه که مربوط به اقدامات آمریکا و متحدانش در کرانه شرقی رود فرات می شود، طرف آمریکایی نه فقط تهدید نمی کند بلکه متحدان خود در منطقه و اروپا را تشویق می کند که این منطقه را بازسازی کنند و شرایط را برای زندگی عادی فراهم کنند.
وی با بیان اینکه این گونه رویکرد طرف آمریکایی غیرقابل قبول است، ادامه داد: این نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که بر تمامیت ارضی سوریه تاکید دارد. از آمریکا می خواهیم به قوانین بین المللی احترام بگذارد.
لاوروف گفت: اما اقدامات و رفتار آمریکا در برجام و قرارداد تغییرات اقلیمی پاریس و پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد امیدی بوجود نمی آورد که این خواسته ها ازسوی آمریکا مورد توجه قرار گیرد.
آتش بس در ادلب شامل تروریست ها نمی شود
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت که نظام آتش بس در ادلب شامل گروه های تروریستی نمی شود و در تصمیمات شورای امنیت نیز بر این مورد تاکید شده است.
وی افزود: زمانی که تروریست ها تحرکات خود در داخل منطقه امن ادلب را گسترش دادند با شرکای ترکیه ای گفت وگو کردیم و قرار شد در داخل منطقه امن ادلب کمربند امنیتی ایجاد شود تا تروریست ها نتوانند به مناطق دیگر حمله کنند.
وی با اشاره به ایجاد چندین مقر بازرسی ارتش ترکیه در ادلب اظهار کرد: گلوله باران این مقرها از داخل منطقه امن ادلب جریان دارد.
لاوروف با بیان اینکه هیچکس توافق نکرده که اقدامات متقابل علیه تروریست ها متوقف شود، خاطرنشان کرد: اقدامات ارتش سوریه در خان شیخون برای سرکوبی تروریست ها کاملا قانونی است.
وی با بیان اینکه در رسانه های غربی شایعات فراوان در مورد حمله به غیرنظامیان و بیمارستانها منتشر می شود، گفت: بسیاری از این شایعات توسط گروه کلاه سفیدها که معلوم الحال است و ارتباط آن با تروریست ها مسجل شده منتشر می شود.
وزیر خارجه روسیه از خبرنگاران دعوت کرد در انتشار گزارش های خود به واقعیت ها توجه کنند و تصریح کرد که روسیه تلاش های خود را برای ایجاد تصویر واقعی از سوریه و انعکاس واقعیت های این کشور بکار می گیرد.
روسیه درخواستی برای پیوستن به گروه هفت نمیدهد
وزیر خارجه روسیه در ادامه کنفرانس مطبوعاتی گفت: آنچه که مربوط به گروه هفت می شود باید تصریح کنم آنها بدون ما هم نتوانستند هیچ سندی را امضا کنند. همان طور که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته گفت گروه هشت دیگر وجود ندارد.
وی افزود: تلاش می کنیم مسائل مهم را در گروه بیست کشور صنعتی مطرح و حل کنیم.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر ما موضوع گروه هشت را در تماس ها مطرح نکردیم و در سیاست خارجی نیز به آن توجه نکردیم.
وی ادامه داد: اما شرکای غربی اخیرا شروع به صحبت در این مورد کرده و برخی برای پیوستن مجدد روسیه به این گروه شرایط مطرح کرده و برخی نیز با آن مخالفت کردند.
وی افزود: اینطور تصور می شود که شرکت کنندگان در گروه هفت شروع به متقاعد کردن خود در مورد حضور روسیه در آن کرده اند و ما در این مورد ازهیچکس درخواستی نکرده ایم.
وزیر خارجه روسیه گفت: همان طور که پوتین گفته است از تماس ها با اعضای گروه هفت خودداری نمی کنیم اما مسائل اصلی جهانی در اجلاس ۲۰ کشور صنعتی مطرح می شود.در این گروه بویژه با کشورهای عضو بریکس همکاری می کنیم.
نشست فعلی گروه هفت که از کشورهای کانادا ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا ، ژاپن ، انگلیس و ایالات متحده تشکیل شده از روز شنبه در فرانسه آغاز شده است امروز نیز ادامه دارد.
این گروه در سال ۱۹۹۷ با پیوستن روسیه به این باشگاه به گروه هشت تغییر نام داد با این حال، به دنبال تغییرات در اوکراین در سال ۲۰۱۴ که منجر به بحران در روابط روسیه با کشورهای غربی خود شد، سایر اعضای گروه هشت تصمیم به اخراج روسیه از این گروه گرفتند و نام گروه هشت به گروه هفت دوباره تغییر یافت.
ریاست دور اخیر اجلاس گروه هفت را که از ۲۴ تا ۲۶ آگوست (دوم تا چهارم شهریور) برگزار می شود، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برعهده دارد.
نخستین روز نشست رهبران کشورهای «گروه ۷» که به بررسی مسائل امور خارجه و امنیتی می پردازد، پشت درهای بسته برگزار شد.
واشنگتن پیشنهاد ائتلاف بین المللی دریایی را در تنگه هرمز ارائه کرده و نخست وزیر ژاپن در این اجلاس مواضع دیپلماتیک خود را در این مورد توضیح خواهد داد.
پیش بینی می شود که موضوع آزمایش ها و پرتاب های موشکی کره شمالی نیز در دستور کار اجلاس «گروه ۷» قرار گیرد.