«رحمان قهرمانپور» روزسه شنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به حملات پهپادی اسرائیل به مناطقی در سوریه، عراق و لبنان گفت: اسرائیل در حملاتی که طی هفتههای اخیر انجام داده است، اهداف مختلف داخلی و خارجی را دنبال میکند. البته آنها انجام این حملات را براساس استراتژی امنیت ملیشان اعلام میکنند یعنی آنها مدعیاند که اسرائیل نسبت به تهدیدات امنیتی شدیدترین واکنشها را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه انجام حملات به سوریه و لبنان به دلیل نزدیکی به اسرائیل براساس این استراتژی قابل درک هست ولی نمیتواند درباره حملات انجام شده در عراق مصداق یابد، اظهار داشت: این حملات زمانی میتواند مصداق یابد که اسرائیلیها به این جمعبندی رسیده باشند که حشدالشعبی یک تهدید امنیتی بالفعل برای آنها است و حشدالشعبی را در جایگاه برابر مانند حزبالله لبنان قرار دهند.
اسرائیل انتظار واکنش تند آمریکا پس از انهدام پهپاد جاسوسی را داشت
این کارشناس مسائل بین الملل یکی از دلایل حملات انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی را شرایط کنونی منطقه دانست و تصریح کرد: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل سالها است که سردمدار و رهبر جبهه ضد ایرانی بوده است. او در این سالها به ویژه در دو سال گذشته تلاش کرده است تا درگیریهایی علیه به ویژه میان ایران و آمریکا و ایران و کشورهای عربی رخ دهد.
قهرمانپور ادامه داد: تحلیل نتانیاهو از این درگیریها آن بود که این مسائل به ضرر ایران تمام میشود. او پس از انهدام پهپاد آمریکایی توسط ایران و همچنین توقیف کشتی انگلیسی منتظر واکنش تندی از سوی ایالات متحده و ایجاد جبهه جدیدی علیه ایران بود اما هیچ کدام از پیشبینیها و انتظارات نتانیاهو به وقوع نپیوست.
وی خاطرنشان کرد: برخلاف انتظار و امید نخستوزیر اسرائیل مبنی بر درگیری میان ایران و آمریکا، نه تنها جنگ و درگیریای میان تهران و واشنگتن رخ نداد بلکه این کشور و اتحادیه اروپا و همچنین عربستان سعودی و امارات متحده عربی - که دو کشور همراه با سیاستهای ضد ایرانی بودند – در مسیر تنشزدایی و کاهش تنش با ایران قرار دارند که به این سود اسرائیل نیست.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی نتانیاهو را بازنده اصلی کاهش تنش ایران با کشورهای منطقه و غرب خواند و ابراز داشت: ارزیابی اسرائیلیها از شرایط موجود و روند کنونی این است که تداوم این روال موجب شکست و انزوای اسرائیل و در نتیجه حاشیهنشینی آنها خواهد شد و به همین خاطر، آنها ماجراجوییهای جدیدی به راه انداختهاند.
نتانیاهو موقعیت شکنندهای در اسرائیل دارد
قهرمانپور یکی دیگر از دلایل ماجراجوییهای نتانیاهو را مسائل داخلی عنوان کرد و گفت: در حالی که انتخابات داخلی در اسرائیل نزدیک میشود، شخص نتانیاهو و همسرش متهم به فساد مالی، دادن پول به رسانهها برای نگارش مطالبی به سود آنها و همچنین فساد اداری و سواستفاده از جایگاهشان هستند و این مسائل موجب شده تا نتانیاهو در شرایط دشواری قرار بگیرد.
وی افزود: شرایط داخلی و موقعیت کنونی نتانیاهو به گونهای است که جبهه راست افراطی به رهبری ایگدور لیبرمن، وزیر سابق امور خارجه اسرائیل هم گفته حاضر به ائتلاف با نتانیاهو نیست و همین امر موجب شده تا او و حزب لیکود در موقعیت شکنندهای قرار بگیرند.
ماجراجویی نتانیاهو برای رای آوری در داخل است
این پژوهشگر مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: احتمال محاکمه و حتی زندانی شدن نتانیاهو و همسرش در صورت شکست در انتخابات وجود دارد. این مسئله موجب شده تا نتانیاهو با ماجراجویی و ایجاد فضای امنیتی و تشدید رعب و وحشت در میان مردم اسرائیل آنها را برای شرکت در انتخابات و رای دادن به وی ترغیب کند.
قهرمانپور درباره احتمال دستیابی به یک توافق در پی افزایش تحرکات دیپلماتیک از سوی فرانسه و تاثیر آن بر ماجراجوییهای اسرائیل بیان کرد: افزایش تحرکات دیپلماتیک از سوی ایران و فرانسه و تلاشهایی که به ابتکار پاریس برای کاهش بحران و تنش زدایی انجام می شود، برخلاف خواست اسرائیل است و تلآویو با این تلاشها و اساسا هرگونه تنش زدایی و کاهش تنش با ایران مخالفت میکند.
وی گفت: افزایش تحرکات دیپلماتیک امیدواریها برای حفظ برجام افزایش داده است و این در حالی است که نتانیاهو از همان ابتدا، مخالف برجام بود. حفظ توافق هستهای و تداوم مسیر تنشزدایی برخلاف اسرائیل است و این مسئله موجب شود آنها برای عدم تحقق این مسئله، دست به هر اقدامی بزنند.