نیویورک- ایرنا- رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر توافق هسته ای ایران را وحشتناک خواند و در عین حال گفت اگر شرایط مناسب باشد، با ایرانی ها برای رسیدن به یک توافق جدید دیدار خواهم کرد.

دونالد ترامپ روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که در حاشیه نشست گروه ۷ برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

چهل وپنجمین اجلاس «گروه ۷» از روز شنبه به میزبانی فرانسه در تفرجگاه ساحلی بیاریتز با دستور کار بررسی مسائل جهانی و منطقه ای با هدف مبارزه با نابرابری ها و رسیدن به نقاط همگرایی مشترک در رفع چالش های موجود آغاز شد و امروز(وشنبه) پایان می یابد.

جنگ تجاری آمریکا با چین، رکود اقتصادی و همچنین مساله ایران از موضوعات مطرح در بین سران این گروه بوده است.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم به این شهر رفت و با رئیس جمهوری و وزیر خارجه فرانسه و همچنین مقامات انگلیس و آلمان درباره چگونگی همکاری های بانکی و سازوکارهای حفظ برجام تبادل نظر کرد.

براساس گزارش های منتشره شده علاوه بر رهبران نهادهای مهم اروپایی از جمله کمیسیون اروپا و شورای اروپایی، مقاماتی از سازمان ملل متحد، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، سازمان رشد و همکاری اقتصادی، سازمان تجارت جهانی و سازمان بین المللی کار و همچنین رهبران آفریقای جنوبی، بورکینا فاسو، مصر، سنگال، روآندا، اسپانیا، شیلی، هندوستان، برزیل  و استرالیا برای شرکت اجلاس «گروه ۷» دعوت شده اند.

کشورهای عضو گروه ۷ حدود ۶۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند.

رئیس جمهوری ایران نیز روز دوشنبه در همایش ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساخت های روستایی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اینکه برای حفظ منافع ملی باید با هر دو دست قدرت و دیپلماسی کار کنیم، خاطرنشان کرد: برای حل و فصل مشکلات باید از قدرت نظامی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود استفاده کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: معتقدم برای منافع ملی کشورمان از هر ابزاری باید استفاده کرد. اگر بدانم که به یک جلسه ای بروم و با کسی ملاقات کنم که کشور من آباد و مشکلات مردم حل می شود دریغ نخواهم کرد، اصل منافع ملی ملت ایران است.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این که اگر ابتکار عمل رئیس جمهوری فرانسه موثر شود، آیا آمادگی دیدار با مقامات ایران را دارید، گفت: ایران نسبت به ۲.۵ سال گذشته تفاوت زیادی دارد.

ترامپ با تکرار اتهام حمایت ایران از تروریسم بار دیگر برجام را یک توافق وحشتناک نامید که به موجب آن، ایران ۱۵۰ میلیارد دلار به اضافه ۱.۸ میلیارد دلار وجه نقد را برای فعالیت های بدخواهانه به کار برد.

وی نومیدانه از تلاش های تغییر رژیم در ایران صحبت کرد و افزود: ما خواهان تغییر کادر رهبری ایران نیستیم چرا که زمان این کار به سر رسیده است.

رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: معتقدم که ایران می تواند کشور بزرگی باشد اما نمی تواند سلاح اتمی داشته باشد، اگر شرایط مناسب باشد با رئیس جمهوری ایران دیدار می کنم اما باید بازیگران خوبی باشند.

ترامپ با اشاره به سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیاریتز اضافه کرد: مکرون همه مسایل را با من در میان گذاشت و دقیقا به من گفته بود چه کسی می آید. درباره خرید نفت ایران صحبت کرد، با این حال، شاید ابتکار مکرون کار ساز باشد، شاید هم نباشد.

وی اظهار کرد: توافق قبلی(برجام) بسیار مسخره بود و به زودی زمان آن به سر می آید، احساس مثبتی درباره ایران دارم. ایرانی ها فوق العاده هستند.

رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: برجام یک توافقی بود که نباید هرگز وارد آن  می شدند، ایرانی ها اجازه یافتند موشک بالستیک آزمایش کنند، برخی از تاسیسات اجازه بازرسی نیافتند که همه اینها باید تغییر کند با این حال، ممکن است به سرعت  به این هدف دست نیابیم.

ترامپ با تکرار اینکه ایران نسبت به ۲ سال گذشته، متفاوت شده است، گفت: برخی از دوستان من در ایران ساخت و ساز داشتند و وقتی که آنجا بودند خیلی مردم ایران را دوست داشتند. ایران ظرفیت فوق العاده ای دارد.

وی با بیان این که ایران در یک موقعیت جغرافیایی عالی اما پرتنش قرار دارد، افزود: کشورهای عضو برجام به مرور بیشتر با ما موافق شدند. فکر می کنم زمان اعتبار توافق هسته ای بسیار کوتاه است. ایرانی ها مذاکره کنندگان توانمندی هستند. نگاه کنید چه کار کردند تا به توافق دست یابند، نگاه کنید چه بلایی بر سر جان کری آوردند؛ هواپیما را پر از پول کردند و به ایران فرستادند.

رئیس جمهوری آمریکا درباره اینکه آیا با رئیس جمهوری روحانی دیدار خواهید کرد، گفت: من روحانی را نمی شناسم، طی سال های اخیر تنها از دور تماشا کرده ام، فکر می کنم ایران می خواهد وضعیت را تغییر دهد.

ترامپ در توصیف آثار تروریسم اقتصادی دولت خود بر مردم ایران افزود: وضعیت اقتصاد آنها بد است، تورم بالایی دارند، اقتصادشان دچار نزول شدید است و تحریم ها به آنها صدمه رسانده است؛ نمی خواهم این طور باشند، فقط نمی خواهم که سلاح اتمی داشته باشند، از این رو شانس زیادی برای توافق وجود دارد.

وی درباره اینکه آیا قرار است به ایران غرامت پرداخت کنید، ادامه داد: اینگونه نیست، آنها نیاز به وام کوتاه مدت دارند، می خواهند پول داشته باشند که بر معضلاتشان غلبه کنند. ایران نفت زیادی دارد؛ بیشتر درباره مدارک اعتباری صحبت کرده ایم که از سوی کشورهای مختلف تامین خواهد شد و ایران باید همه آنها را بازپس دهد.

چین

رئیس جمهوری آمریکا درباره جنگ تجاری با چین هم گفت: ما خواستار یک تجارت منصفانه با چین هستیم و آنها مایلند یک توافق داشته باشند.

ترامپ با احمقانه خواندن توافق های تجاری پیشین چه با ژاپن چه با چین، افزود: ما اکنون در حال تغییر دادن آن هستیم.

وی با این ادعا که در ۴۸ ساعته گذشته، چینی ها تماس های زیادی با مقامات آمریکا داشته اند، اظهار کرد: فکر می کنم چینی ها خواستار توافق هستند، معاون رئیس جمهوری چین گفت می خواهیم به توافق برسیم و می خواهیم این اتفاق بیفتد.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: این گفته من نیست، تماس های زیادی گرفته شده است نه فقط با وزارت خزانه داری و استیون منوچین بلکه با مقامات دیگر واشنگتن گرفته شد. اگر بتوانیم با آنها به توافق خواهیم رسید.

ترامپ ادامه داد: نوع مذاکراتی که من برای سال ها دنبال کرده ام برای کشور هم مفید بوده است. خیلی از آدم ها شجاعت ندارند و نمی توانند مذاکره کنند. نمی توان هر سال بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از دست داد، این اقدام باید از دوره بوش اول انجام می شد.

وی اضافه کرد: درباره کره شمالی هم اینگونه بود، کارهایی را که اکنون انجام می دهم، باید پیش از این انجام می شد.

روسیه

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوالی درباره عضویت روسیه در گروه ۷ و اینکه آیا به خاطر انتخابات ۲۰۲۰ مطرح نشده است، گفت: با توجه به نظرسنجی ها پیروز خواهم شد، از این رو من به خاطر مسایل سیاسی تصمیم نمی گیرم. روسیه یک قدرت است اما بهتر است در اتاق باشد تا بیرون اتاق.

ترامپ افزود: نظر من این است که روسیه باید جزو گروه ۷ باشد، در دوره اوباما اتفاق بدی بین پوتین و اوباما رخ داد.

وی با اشاره به مشکلات کریمه و اوکراین گفت این مساله در دوره اوباما رخ داد و موجب شرم او شد ، ا زاین رو اوباما خواست که پوتین از گروه ۸ خارج شود. پوتین با هوشتر بود؛ هرچند حدس می زنم که اوباما از این مساله ناراحت بود.

رئیس جمهوری آمریکا که فرصت را برای کوبیدن جو بایدن حریف انتخاباتی مناسب یافته بود، ادامه داد: انضمام کریمه به روسیه در دوره اوباما اتفاق افتاد، اگر در دوره من بود حتما عذرخواهی می کردم. اوباما هوش و فراست نشان نداد و نتوانست جلوی این مساله را بگیرد.

ترامپ اضافه کرد: نمی دانم که پوتین این دعوت را خواهد پذیرفت یا خیر، فکر می کنم برای او بسیار مشکل است. از نظر روانی فکر می کنم برای او مشکل باشد. او از سوی اوباما به خاطر اینکه باهوشتر از او بود، اخراج شد.

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه شنیده است پوتین عضو خوبی برای گروه ۸ بوده است، اظهار کرد: حضور روسیه در این گروه برای جهان مثبت خواهد بود و خیلی ها در این رابطه با من موافق بوده اند.

ترامپ افزود: فکر می کنم اگر دعوت رسمی شوند، به گروه بازگردند. در تمام مسایلی که مطرح است، روسیه دخیل است. می گفتند که چرا روسیه در اینجا نیست تا مذاکره شود. اگر روسیه بود خیلی مفید بود چرا که خیلی از این موضوعات سردرگم مانده است.

برگزیت

رئیس جمهوری آمریکا درباره بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و برگزیت هم گفت: ترزا می (نخست وزیر سابق انگلیس) برای رسیدن به توافق قادر نبود. من از همان ابتدا، پیشنهادهای خود را به خانم می مطرح کردم؛ فکر می کنم بوریس جانسون نخست وزیر عالی خواهد بود.

ترامپ با این ادعا که ۶ سال است منتظر نخست وزیری جانسون بوده است، او را باهوش و قوی دانست که انگلیس را دوست دارد.

وی در پاسخ به این سوال که جانسون موافق توافق تجاری با آمریکا است اما نگران است که فریبش دهید، گفت: من املاک و مستغلات خوبی در بریتانیا دارم. فکر می کنم کار جانسون عالی خواهد بود و زمان مناسبی برای درخشش اوست.

تغییرات اقلیمی

رئیس جمهوری آمریکا درباره تغییرات اقلیمی هم گفت: معتقدم آمریکا ثروت بسیاری دارد. من آن ثروت را زنده کردم. ما تولیدکننده شماره یک انرژی هستیم و ممکن است بزرگترین پایگاه تولید گاز را داشته باشیم.

ترامپ افزود: حاضر نیستیم این ثروت را تنها به خاطر یک رویا از دست بدهیم. ما می خواهیم تمیز ترین آب و هوا را در آمریکا داشته باشیم.

وی با طرح این ادعا که "خودم یک محیط زیستی هستم"، ادامه داد: من بیش از هرکسی که رئیس جمهوری یا معاون رئیس جمهوری بوده است، درباره محیط زیست حرف زده ام. خیلی درباره محیط زیست دقت دارم اما باید آنچه را که ساخته ایم محافظت کنیم.

رئیس جمهوری آمریکا که از پیمان آب و هوایی پاریس خارج شد چرا که استخراج زغال سنگ را ممنوع می کرد، اضافه کرد: ما به یک کشور ثروتمندتر تبدیل شده ایم و به خاطر آن می توانیم به انسان ها بپردازیم در حالی که پیش از این نمی توانستیم.