فرماندار ویژه کاشان روز دوشنبه در نشست ستاد راهبری و سیاستگذاری این نمایشگاه، بر همدلی خوب و فراگیر اعضای ستاد و نهادهای مرتبط تاکید کرد و هدف از برگزاری این نمایشگاه را پیوند ظرفیت منطقهای با موقعیت ملی آن برشمرد.
علیاکبر مرتضایی قهرودی گفت: نمایشگاه عرضه محصولات شهرستان کاشان به متقاضیان داخلی و بین المللی عامل ایجاد انگیزه در ارتقای کیفیت تولید است و برگزاری چنین برنامههایی به تحقق شعار سال منجر خواهد شد.
وی افزود: برنامهریزی برای برپایی نمایشگاه دائمی با هدف تنظیم بازار و عرضه مستقیم محصولات و کالاهای اساسی در دستور کار قرار دارد که درآینده نزدیک محقق خواهد شد.
فرماندار کاشان با اشاره به نبود فرایندی جهت قیمتگذاری یکسان و مشخص برای فرش ماشینی و گل محمدی بیان کرد: محصول این منطقه به عنوان قطب فرش ماشینی از مرحله تولید تا فروش در بازارهای پایتخت قیمتهای متفاوتی دارد که این امر در مورد گل محمدی نیز وجود دارد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به این مهم اضافه کرد: فرش و گل محمدی به عنوان ۲ کالای راهبردی منطقه هستند و نبود قیمت مشخص یک دغدغه و چالشی تامل برانگیز است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشان در ادامه از رونمایی پوستر برگزاری نمایشگاه ملی تخصصی و فن بازار فرش ماشینی و گل و گلاب و صنایع وابسته در روز هفتم شهریورماه به میزبانی اتاق بازرگانی خبر داد و اظهار داشت: این منطقه در سال ۸۹ و ۹۰ تجربه موفق برگزاری دو نمایشگاه فرش را با وجود همه سختیهای آن برای نخستین بار داشت.
مجید برازنده با اشاره به صدور مجوز برگزاری ۲ نمایشگاه تخصصی و فن بازار فرش ماشینی و گل و گلاب و صنایع وابسته از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برای کاشان به عنوان قطب صنعت فرش ماشینی کشور افزود: رایزنیهای لازم از سوی سازمان توسعه تجارت برای همکاری رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای خارجی با نمایشگاه در راستای استفاده از نوآوریها و فناوریهای بهروز نیز انجام شده است.
وی بیان کرد: برگزاری یک همایش ویژه در اواسط شهریورماه پیش درآمد برگزاری نمایشگاه و حضور فعال صنعتگران و تولیدکنندگان فرش و گل و گلاب در این نمایشگاه ملی تخصصی خواهد بود.
بیش از ۲ هزار واحد تولیدی در منطقه (شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) وجود دارد که بیشتر آنها در زمینه تولید فرش ماشینی فعال هستند.
سالانه بیش از ۵۰ میلیون مترمربع فرش ماشینی در منطقه کاشان تولید و افزون بر بازارهای داخلی، به ۱۸ کشور جهان صادر میشود.
کاشان همچنین با وجود حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی، دارای ۲۸ کارخانه صنعتی، ۱۲ واحد نیمه صنعتی و یک هزار و ۶۰۰ کارگاه سنتی تولید کننده گلاب، عرقیات گیاهی، اسانس و عطر گل محمدی است.
۸۱۲۳