کرمان - ایرنا - مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت : در دنیای امروز موفقیت با کارآفرینانی است که محصول نهایی را تولید کنند .

به گزارش ایرنا، محمد حسین موسی زاده روز دوشنبه در نشست شورای پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی دو نوع رویداد شتاب را مد نظر دارد که یک نوع آن توسط مراکز شتاب و نوع دوم این استارت آپ ها که وظیفه اجتماعی دانشگاه علمی کاربردی است بر مبنای پتانسیل های منطقه ای انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه امروز خرما در ۶ استان کشور تولید می شود اما هیچ کدام از محصولات نهایی مربوط به این استان ها نیست تصریح کرد: با توجه به اینکه استان کرمان را به خرما می شناسند،  رویداد شتاب را در کرمان با موضوع خرما آغاز کردیم و برای اجرای آن نیازمند یک توفان فکری هستیم که در بعد فناوری یک رویداد تخصصی رخ دهد.

مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تاکید کرد: دانشگاه علمی کاربردی تلاش می کند بر خلاف استارت آپ هایی که در ایران انجام می شود حتما تخصصی عمل کند و در غیر این صورت مجوزی برای این استارت آپ صادر نمی شود.

وی با اشاره به عملکرد موفق شهر اردکان در فرآوری کنجد گفت: سالیانه بیش از   ۱۰ هزار تن کنجد وارد کشور می شود که حدود ۹۰ درصد آن در شهرستان اردکان که فقط ۹ هزار نفر جمعیت دارد فرآوری شده و ارده تولید می شود که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمدزایی دارد، بنابراین سرمایه گذاری در این زمینه ارزش دارد.

موسی زاده با بیان اینکه دانش گذشتگان را باید مکانیزه کرد اظهار داشت: در زمینه خرما باید دانش ضمنی گذشتگان را نوشت و از آن در صنعتی سازی این محصول استفاده کنیم و به این ترتیب اشتغال زایی را توسط دانش های موجود افزایش دهیم.

وی با اشاره به برگزاری استارت آپ خرما در کرمان بیان کرد: برای این رویداد باید یک لوگو طراحی و به کشور شناخته شود؛ به عبارتی باید برای خرمای کرمان اعتبار بخشی صورت گیرد.

موسی زاده با بیان اینکه هم افزایی دانش باید در دستور کار قرار گیرد تصریح کرد: اینکه امروز کلمپه کرمان هنوز نتوانسته است در ایران جایگاهی برای خود داشته باشد و بیشتر کلوچه های  کشور مربوط به استان گیلانی است که هیچ خرمایی ندارد به دلیل این است که کرمانی ها برنامه ای برای این موضوع ندارند.

وی افزود: در صنعت این نکته حائز اهمیت است که سود نهایی مربوط به آخرین قسمت محصول است و به عنوان مثال ارزش افزوده ای که از پسته ای که در گز ایجاد می شود در پسته خام رفسنجان نیست.

مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اظهار داشت: هشت مرکز تحقیقات خرما در جهان وجود دارد ولی نقش ما در این زمینه چیست و چه اقدامی انجام شده است در حالی که زمانی بالاترین تعداد دانشجویان کشور مربوط به کرمان بود.

وی تاکید کرد: متاسفانه ما هیچ وقت به فکر ماشینی کردن محصولات خود نبودیم لذا با این رویداد شتاب می توانیم این کار را انجام دهیم و موفق عمل کنیم.

موسی زاده افزود: در حال حاضر خرمای کرمان به صورت خام عرضه می شود در حالی که بیش از ۱۰۰ نوع محصول می توان از آن تولید کرد که قهوه هسته خرما، عسل خرما، انواع شیرینی ها، کمپوت، انواع چاشنی ها، اسنک و شوری خرما تنها بخش کوچکی از این محصولات است.

وی با اشاره به تغییر نگرش ها در خصوص ایجاد اشتغال از دانش  بیان کرد: ۹۸ درصد عناب ایران در بیرجند تولید می شود ولی هیچ رتبه ای در جهان ندارد، بنابراین با یک نگرش جدید و تولید محصول نهایی می توانیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی  تصریح کرد: ما باید یاد بگیریم که فروش دانش را داشته باشیم؛ بنابراین وقتی دانشِ کار را داریم چرا از آن غافل هستیم و در جهت درآمدزایی از آن استفاده نمی کنیم.

مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تاکید کرد: جامعه هدف خرما باید مشخص شود که در حال حاضر ۴۸ تا ۵۲ درصد جامعه هدف مربوط به سه گروه افراد شاغل یا ورشکسته، افرادی که دور همی مشاغل را دارند و در آخر دانشجویان که ۱۱ تا ۱۳ درصد جامعه هدف را تشکیل می دهند است.

وی ادامه داد: این سه گروه رو باید دریابید و با جمع اوری ایده های بومی و تطبیق ان ها با اذهان مردم در این مسیر حرکت کنید تا به موفقیت دست یابید.

موسی زاده با بیان اینکه محصول خرمای کرمان باید جهانی شود تاکید کرد: سرمایه های ملی را باید حفظ کرد و در جهت شناساندن، تغییر نگرش و ایجاد محصول جدید که در سایه این استارت آپ ها عملیاتی می شود گام برداشت.

وی اظهار داشت: ایده گرفتن، خلاقیت و نوآوری همان چیزی است که جهان را تغییر می دهد بنابراین قبل از اینکه جهان ما را تغییر دهد باید با ایده های بومی خود جهان را تغییر دهیم و این یکی از مزیت های این رویداد شتاب است.

مدیر کل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان کرد: بعد از برگزاری این رویداد، باید حداقل ۱۰ کمپانی بزرگ در کرمان ایجاد شود که به دنبال آن حداقل برای ۱۰۰ نفر اشتغال  ایجاد کند و برای رسیدن به این منظور باید اتحادی شکل گیرد که بتواند غرفه کاملی از محصولات خرما را عرضه کند.

وی افزود: خرما از جمله محصولاتی است که خداوند در قرآن از آن یاد کرده است بنابراین این ارزش فوق العاده ای که برای خرما در ادبیات دینی ما ذکر شده است باید در ادبیات تغذیه ای ما نیز نهادینه شود،  البته در سال ۲۰۱۹ محصول ساده خرما طرفدار زیادی ندارد بلکه باید آن را در قالب محصولات جدید و تغذیه ای مدرن به جهانیان عرضه کنیم.

مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۲ میلیون دانش آموز در ایران تحصیل می کنند و کمتر کسی است که خرما را به عنوان تغذیه با خود به مدرسه ببرد در حالی که می توانیم با فرآوری این محصول و تولید محصولات مدرن از آن، بازار تغذیه این دانش آموزان را در اختیار بگیریم و با این کار دیگر کسی در ۶ استان تولید کننده تنها نیست.

۷۴۳۷ / ۵۰۵۴